20 June, 2024

Vi fyller 5 år och det ska vi fira

Fem fantastiska år!

cranberry_heart_with_handwritten_logo1

Välkommen till en jubileumsvecka med evenemang varje dag.

Måndagen den 26 september till söndagen den 2 oktober.

Vi fyller 5 år och det vill vi fira med en hel vecka fylld av inspiration, fina erbjudanden och härliga möten. Det är helt fantastiskt att så många vänner, kollegor och leverantörer så gärna vill komma och hjälpa till att göra den sista veckan i september till en av årets absolut roligaste. Det kommer finnas massor av goda anledningar till att komma och hälsa på oss varje dag.

 

Veckans alla dagar har olika teman, med inbjudna gäster och fina erbjudanden varje dag. Självaste födelsedagsfesten går av stapeln torsdagen den 29 september om den och alla andra roligheter kan du läsa mer om nedan.

 

odds_n_ends_tulip_fix_620x350

Trädgårdsmåndag med Anette och Tina Blåberg, Good Garden

Måndagen den 26 september klockan 14.00-18.00

Att måndagar är högtidsdagar för trädgårdsmänniskor har SVT lärt oss sedan flera år tillbaka. Vi ser bara till att föra traditionen vidare. Passa på att bolla idéer med Anette & Tina som också ger tips på hur du samlar fröer, hur olika fröer ser ut och hur man tar vara på dom. Dessutom får du hjälp att planera och plantera de där första härliga vårlökarna och vilka sorter som tar vid efter varandra och ger en lång härlig blomning. Du kan också passa på att köpa vår egen lökblanding med bla fina liljeblommande tulpaner och sättvitlök från the Garlic Farm på Isle of Wight. Som man kan förvänta sig av en härlig trädgårdsmåndag så blir det både en hel del rabatter (!) och extraerbjudanden. Vill du läsa mer om vår trädgårdsmåndag kan du göra det här!

 

motif_scatter-620x350Väldoftande tisdag  med Susanne Orgler Persson,

Optex Trading

Tisdagen den 27 september klockan 14.00-18.00

Utan dofter skulle våra liv vara mycket mer färglösa och trista. Doftsinnet lever helt sitt eget liv och på bara en microsekund kan du förflyttas tillbaka i tiden, till ett minne. Vår upplevelse och preferens till olika dofter är helt individuell och då är det verkligen tur att det finns så mycket att välja mellan.

På vår väldoftande tisdag kommer Susanne som importerar några av väldoftens allra finaste varumärken; Amerikanska Kobo Candles, Skotska Shearer Candles och Portugals allra mest anrika och välkända tvålmärke Claus Porto. Det blir alltså väldoft för både kvinnor och män och väldigt fina erbjudanden på både ljus, diffusers och tvålar. Passa på att ordna med en fin tvål eller en doft till Fars Dag.

Här kan du läsa lite mer om vår väldoftande tisdag.

 

dags-att-dukaInspirerande höstdukningar med Anna Bressen,

Bressen Home & Garden

Onsdagen den 28 september klockan 14.00-18.00

Vissa människor har förmågan att med de allra enklaste medel förändra ett rum eller ett middagsbord till ren och skär njutning. Precis så är Anna. Med en stark känsla för att använda sig av det naturen har att erbjuda, ge tingen nya funktioner och den där lilla twisten som gör hela bordet. Vad kan då inte Anna göra med en så färgstark och härlig period som hösten?

På onsdagen kan du också träffa Susanna Hveem som representerar inte bara vår stora servett och ljusleverantör utan också företaget Sköna Ting som snabbt blivit populära med alla sina produkter och fina posters av gamla botaniska blad.

Här kan du läsa lite mer om vårt onsdagsevenemang och om Anna och Susanna.

 

icesparkling_bottles-620x350fixFödelsedagsmingel, trender & inredningsinspiration med Anna Hänström, In the Mood for Things

Torsdagen den 29 september klockan 17.00-21.00 ca

Precis som för fem år sedan firar vi dagen innan själva födelsedagen med ett härligt födelsedagsmingel. Då har vi också bjudit in Art Directorn, stylisten och projektledaren Anna Hänström som gjort otaliga inredningsreportage i tidningarna bla Lantliv, Hus & Hem och Residence Magazine. Anna kommer att ge oss tips på hur vi med några enkla medel kan förändra där hemma utan att vi behöver riva ut hela huset. Anna kommer också visa lite hur hon jobbar, lite av höstens trender och ge tips och råd. Det blir lite ”prova-på-själv” och tävling med fina priser (tävlingen håller på längre än själva kvällen). Vill du inspireras lite i förväg av Anna kan du följa henne på hennes Instagram sida In the Mood for Things.

Vi skålar givetvis i favortibubbel från JP Chenet med några av våra godaste tilltugg och dessutom serveras det en tävling och lite härliga erbjudanden och specialrabatter även denna kväll.

Här kan du läsa lite mer om vårt födelsedagsmingel.

 

logoGåshaga Gourmet bjuder på tilltugget till Fredagsdrinken med Charlotte Ankarcrona

Fredagen den 30 oktober klockan 13.00-17.00

Fredagsdrink, Cocktail Hour, Happy Hour eller Fredagsmys. Kärt barn har många namn och på just fredagen är det extra härligt att unna sig något litet extra innan middag och TV kväll tar vid. Gåshaga Gourmet har under flera år handplockat de allra godaste små delikatesserna från fransmännens finsmakarterriner till beduinernas fredagsmys Dukkah. Kom och träffa Lotta och smaka på några  delikatesser, skapade av människor som är lika passionerade och matälskande som hon och maken Fredric. Vårt lilla hörn blir ett perfekt stop på vägen hem för lite inspiration och inköp till kvällen och helgens guldkant.

Läs mer om vår fredag med Gåshaga Gourmet här.

 

books-and-coffee-largeBokcafé & författarmöten med Robbe Eriksson, Rici Simic och Anna Wetterqvist, Skabetti Books

Lördagen den 1 oktober 12.00-15.00 (Butiken är öppen 11.30-16.30)

Wikipedia definierar ett bokcafé som ”ett kafé som bedriver försäljning av böcker och samtidigt utgör en social och intellektuell miljö.” I vår lilla bokshop här på hörnan bjuder vi på alldeles särskilt trevliga möten den här lördagen. Givetvis säljer vi både böcker med väldigt fina erbjudanden och bjuder på något gott att dricka. På vårt bokcafé serveras det både iste, varm äppelcider och kanske en och annan kopp kaffe.

Träffa Robbe som har en passion för historier och berättar dom både väl och gärna. I boken …och så åt dom också…, som blev utnämnd till Årets Kokbok, i kategorin “årets gastronomiska anekdotpris”, får vi möta nio svenska livsöden genom århundradena och ta del av både recept och mathistoria.

Du träffar också Rici Simic som, förutom att han är medförfattare och står för recepten i boken …och så åt dom också… även står bakom Fotbollskokboken och kokboken Sin Gluten – Spansk magi i köket.

Dessutom tar de båda författarna och förläggarna med sig journalisten och författaren Anna Wetterqvist och hennes fina porträtt av en av våra största instrumentalister – Björn J:son Lindh, årets nyhet direkt från bokmässan.

Här kan du läsa lite mer om alla författarna och vårt bokcafé.

 

brew-tea-high-afternoon-teaBrew Tea Co. bjuder på High Afternoon Tea med Christina Gotzl, North Parade

Söndagen den 2 oktober 12.00-16.00

Engelsmännen är bra på många sätt. En av de mest goda sakerna ned dem är deras tilltro till att te kan lösa allt från världsproblem, kärleksbekymmer och ömma fötter genom att i lugn och ro sätta på tekitteln.

Vi avslutar vår festliga vecka med rykande, fantastiskt gott te och kanske några klassiska, brittiska tillbehör. Har du tur får du kanske smaka en lika rykande het och god kopp choklad också.

Här kan du läsa mer om High afternoon tea och Brew Tea.

 

cc5ar

 

Alla våra evenemang är i vår butik på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Inget av dem kostar något och det behövs ingen förhandsanmälan till evenemangen på dagtid.

Till vårt födelsedagsmingel torsdagen den 29 september behöver du däremot berätta om du kommer. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se  eller kom förbi oss i butiken och anmäl dig där. Du får gärna ta med dig en vän eller fler som du kan anmäla samtidigt.

 

Varmt välkomna!