23 April, 2024

Vårfrukost på Cranberry Corner

Välkommen på vårfrukost lördagen den 26 mars från klockan 10.00

För två år sedan satt jag just i denna tid och planerade att bjuda in till vår traditionella vårfrukost, men fingret på sänd-knappen tvekade…. Pandemi? Jag ska kanske skjuta på det en månad tänkte jag då. En månad blev till flera och sedan både ett och två år. Så kom då glädjen i början av februari i år – Äntligen får vi ses! En glädje som någon maktfullkomlig i Kreml snabbt såg till att grumla. Ett krig? Människor på flykt och oron över att det sprider sig… kan man välja att ses då? Men så snubblade jag över ett citat av finaste Tage Danielsson “Det är ens skyldighet att hålla glädjen levande. Det kan vara tungt, men man måste försöka. Om man ger upp och drunknar i sorgen ökar man världens elände.” Så visst måste vi ses och just i år infaller vår vårfrukost dagen efter självaste våffeldagen och vad passar väl bättre än att då få bjuda in till en riktig vårvåffelfrukost. 

Tiden runt vårdagjämningen och Vårfrudagen förknippas sedan urminnes tider med att allt startar om och livet börjar på nytt. Den magiska tiden när dag och natt är lika långa markerar att det blir ny vår, nytt år och nystart för inte bara fåglar, växter och natur utan också startskottet för bland annat vårbrukets början. Det här är den tiden då jorden och allt omkring oss vaknar till liv. Det är en period som alltid har omgetts med lite magi, lite mystik och mycket folktro.

🐣🐥🌱

Till vår lilla frukost har vi laddat upp med allt som hör våren och påsken till. Här finns fjädrar, påskägg, servetter, ljus och massor av påskgott. Vi bjuder på lite nygräddade våfflor, lite provsmak och några extra välsmakande erbjudanden mellan klockan 10.00-12.00 lördagen den 26 mars. Därefter fortsätter vi med våra vanliga öppettider fram till 16.30.

Tala gärna om att du kommer lite innan så vi vet hur mycket vi ska bulla upp med. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se. Du får gärna ta med dig en vän eller två. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

Varmt välkommen

FYRA VECKOR TILL SK🐣RTORSDAG  🐣🐥

Den är härlig tiden mellan Vårdag- jämning och Påsk. Vissa år hinner det inte alltid gå många dagar där emellan, men i år får vi njuta fyra härliga vårveckor innan Skärtorsdagen gör entré. Nu finns tid att njuta; plocka in ris, pynta med fjädrar, plantera lökar, gör fint på trappan med vårblommor och grönt. Den klassiska tuppen, hönan och kycklingen är alla symboler vi förknippar med påsken. Så även äggen, och de hör ju ihop. På våren började hönorna återigen värpa ägg efter ett långt vinteruppehåll. De efterlängtade äggen njöt man av både i maten såväl som i fina dekorationer, fyllda med choklad och andra godsaker.

Både i butiken och på webshopen hittar du allt från ljusen, servetterna, alla fina fjädrar, godsakerna och en och annan hare och tupp. Här hittar du 🐣 ALLT FÖR EN HÄRLIG PÅSK! 🐣