23 April, 2024

Lisas Black Garlic dip

Ett favoritrecept med Black Garlic är ju vår egen supergoda dip med svart vitlök, rosépeppar och persilja som brukar bli alla kundkvällars favorittillbehör till chipsen. 

  • 1 burk creme fraiche
  • 1 liten burk Philadelphiaost
  • 3-5 klyftor Black Garlic
  • 10 rosépepparkorn
  • 1/2 knippe persilja 

Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha lite hetta kan du riva ner lite vanlig vitlök eller en nypa chilliflakes.

Mosa Black-Garlicklyftorna med baksidan av en tesked, mortla rosépepparkornen, hacka persiljan och rör ner alltsammans i creme fraichen och Philadelfiaosten (undvik att välja lightprodukter eftersom de gör att dippen lätt blir ritning) smaka av med salt, lite peppar och ev. riven vitlök eller chilliflakes.

Vi brukar servera Blackgarlic-dipen med någon av våra goda chipssorter från Pipers, framförallt Havsalt och Svartpeppar passar suveränt bra ihop med dipen. Men den är också god som tillbehör till räkor, bakad potatis eller en grillad köttbit.

Här kan du köpa Black Garlic på vår webshop!

Här hittar du de goda chipsen från Pipers!

Här hittar du också extra goda kryddor och salt, som Chilliflakes, rosépeppar, havssalt och min favorit pigment d’espelette och goda svartpepparsorter.

Vill du se filmversionen av receptet så kan du göra det här,