23 July, 2024

Väldoftande tisdag

Dofter som hittar hem

motif_scatter-620x350

Väldoftande tisdag med Susanne Orgler Persson, Optex Trading, Tisdagen den 27 september klockan 14.00-18.00

Utan dofter skulle våra liv vara mycket mer färglösa och trista. Doftsinnet lever helt sitt eget liv och på bara en microsekund kan du förflyttas tillbaka i tiden, till ett minne. Själv blir jag löjligt lycklig när jag känner en blandning av olja, trä och bensin – precis så där som det luktade i morfars garage.

En dag i butiken fick jag lära mig av en kund att doften av rosmarin ökar hjärnans kapacitet med 10%. Lavendel däremot har den motsatta effekten och sänker den med lika mycket. En annan kund berättade att Patchouli är avstressande och en annan, att vissa personer kan få migrän av vaniljdoft. Vår upplevelse och preferens till olika dofter är helt individuell och då är det verkligen tur att det finns så mycket att välja mellan.

rosmarin-med-blommor

På vår väldoftande tisdag kommer det finnas väldoft, inte bara för kvinnor utan också för män. Då kommer Susanne som importerar några av väldoftens allra finaste varumärken; Amerikanska Kobo Candles, Skotska Shearer Candles och Portugals allra mest anrika och välkända tvålmärke Claus Porto.

opononax_large

Det blir inte bara doftljus utan Susanne tipsar också när det passar bättre med en diffusers som rumsdoft och hur du eldar ljusen bäst för att få ut det mesta av väldoften och dina fina ljus. Givetvis blir det väldigt fina erbjudanden på både ljus, diffusers och tvålar. Varför inte passa på att ordna med en fin tvål eller en doft till Fars Dag.

 

cc5ar

 

Evenemanget är en del av Cranberry Corners 5 års-firande. Hos oss händer det något spännande varenda dag under vecka 39, med start måndagen den 26 september till och med söndagen den 2 oktober. Vill du läsa mer om vårt firande och ta del av resten av programmet kan du hitta det här. 

Alla våra evenemang är i vår butik på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Inget av dem kostar något och det behövs ingen förhandsanmälan till evenemangen på dagtid.