23 July, 2024

Brew Tea bjuder på High afternoon tea

High Afternoon Tea & Söndagsöppet

brew-tea-high-afternoon-tea-620x350

Brew Tea Co. bjuder på High Afternoon Tea

med Christina Gotzl, North Parade Söndagen den 2 oktober 12.00-16.00

Engelsmännen är bra på många sätt. En av de mest charmiga och goda sakerna med dem är deras tilltro till att te kan lösa allt från världsproblem till kärleksbekymmer och ömma fötter bara genom att i lugn och ro sätta på tekitteln. Och kanske det inte måste vara svårare än så. Det är också lite klokt det här med att ha en stund på eftermiddagen, runt High Afternoon, när man tar sig ett lite matigare mellanmål med gurksandwich, scones och en kopp varmt gott te.

stamp_tea.time

Afternoon tea har sin början i det Victorianska England på 1800-talet då hertiginnan av Bedford som inte stod ut med den långa väntan mellan frukost och middag bjöd in sina vänner på te med godsaker och snacks. Egentligen är det skillnad på Afternoon Tea och High Tea även om de ofta används synonymt. Ordet ”High” i High Tea syftar på HUR tet serveras, dvs vid matbordet  vanligen lite senare på eftermiddagen och gärna tillsammans med en varm rätt. Afternoon Tea, även kallat Low Tea, serveras följaktligen på låga bord, som ett litet sidobord eller soffbord, som ett lättare mellanmål med små sandwichar, scones, Engelska muffins och kakor.

 

brew-tea

 

Vi avslutar veckan tillsammans med Christina från North Parade som har som specialitet att importera delikatesser från Storbritannien. Hon bjuder på några klassiska tillbehör till tet och på Englands mest välsmakande teföretag Brew Tea Co. Det blir rykande, fantastiskt gott te och har du tur får du kanske smaka en lika rykande het och god kopp choklad också.

 

cc5ar

 

Evenemanget är en del av Cranberry Corners 5 års-firande. Hos oss händer det något spännande varenda dag under vecka 39, med start måndagen den 26 september till och med söndagen den 2 oktober. Vill du läsa mer om vårt firande och ta del av resten av programmet kan du hitta det här

Alla våra evenemang är i vår butik på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Inget av dem kostar något och det behövs ingen förhandsanmälan till evenemangen på dagtid.