20 June, 2024

JUL I VÅRT HUS… VÄLKOMMEN TILL VÅR ADVENTSFRUKOST

Jul i vårt hus ….

VARMT VÄLKOMMEN TILL VÅR ADVENTSFRUKOST LÖRDAGEN 19 NOVEMBER 

Nu står vi inför den allra mörkaste tiden på året och dagarna är aldrig så korta som nu. I det skumma ljuset, de långa skuggorna och de mörka hörnen trodde man förr att det lurade både vättar, tomtar och annat skrômt så det är inte så konstigt att vi med tiden valt att göra december och advent till ljusets högtid. Kanske är just den här hösten också lite extra mörk med både oro i världen och nedsläckta fönster. Men visst är det vackert när vi sprider allt ljus i advent och visst är det nästan lite magiskt när man ser alla glimmande trädgårdar och fönster med adventsstjärnor och ljus i vintermörkret. 

Vi gör mer än gärna vårt lilla extra för att sprida lite ljus och glädje i novembermörkret. Numera har den blivit en liten jultradition här på Cranberry Corner, vår adventsfukost, lördagen veckan före första advent. Till vår adventsfrukost har vi förutom att ladda upp med julgotter och provsmakningar, även laddat upp med allt som hör julen till. Här finns både tomtarna, änglarna, ljusen, pyntet och alla klapparna. Dessutom bjuder vi på några extra fina erbjudanden, kort sagt allt du kan tänka dig som gör en magisk advent och en fröjdefull jul.

Vår adventsfrukost börjar lördag morgon den 19:e november klockan 10.00 och vi fortsätter så länge det kommer gäster och godsakerna finns kvar fram till klockan 12.00. Därefter har butiken öppet precis som vanligt fram till 16.30. Nu har vi också söndagsöppet 12.00-16.00 alla helger fram till jul.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vi vet hur mycket vi ska bulla upp med. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se. Du får gärna ta med dig en vän eller två.

Här kan du hitta karta och vägbeskrivning till oss, Svärdvägen 3 i Mörby är adressen.

Varmt välkommen

P.S.
Du har väl inte missat vår fina julshop på webben? Du kan läsa mer om den nedan eller med raska kliv bege dig dit redan nu. Till vår Julshop!

ÖPPET ALLA DAGAR FRAM TILL JUL

Nu har vi återigen öppet på söndagarna mellan klockan 12.00-16.00 så nu är det öppet varje dag fram till julafton.

Sista veckan innan jul har vi extra långöppet några kvällar. Innan dess är våra ordinarie tider mån-tor 11.00-18.30, fredag 11.00-18.00 lördag 11.30-16.30 och söndag 12.00-16.00.

Det är fri parkering på parkeringen utanför butiken på vardagar efter klockan 18.00, lördagar efter klockan 16.00 och helt fri på söndagar.  Vill du läsa mer om våra öppettider och hur du hittar till butiken kan du göra det på vår hemsida.  Våra öppettider!

P.S På webben är det ju öppet jämnt. Det läggs upp nyheter varje dag nästan. Spana in de senaste här.

MASSOR AV JULKALENDRAR FÖR BÅDE STORA OCH SMÅAtt räkna ner dagarna i Advent är en gammal fin tradition. Det behöver ju inte alltid vara med en maxi-turbo-laddad-superkalender.


… nej ibland räcker det med att tända ett ljus, kanske varje adventssöndag med gott te och en bok eller ett ljus för varje dag i advent.

Eller kanske en med luckor, lite glitter som hjälper till att skapa en lite magisk julkänsla varenda dag i december.

Eller kanske en fylld med favoritlakritsen, favoritkolan, jultet eller givetvis chokladen med eller utan marsipan, ljus eller mörk….

Här hittar du också lyxiga chokladtryfflar, ljus- eller mörk choklad, marsipankalender, nougatkalender, Pärlans underbara kolakalender, lakritskalender …
Ja vi har ju nog alla (förutom den som är maxi-super-turboladdad-prylkalendern).


Från den gamla klassiska som du lätt lägger i ett kuvert och skickar som en hälsning till nära och kära eller till den tomma kalendern som du själv fyller.

Fina paket gör vi både i webshopen och butiken om du vill ge bort lite decemberglädje. Se fler av alla våra kalendrar på webshopen!

TVÅ SAKER SOM HÖR ADVENT TILL…. GODASTE GLÖGGEN & PEPPARKAKSBAKET

Det finns nog nästan inget mysigare än att hinna med en stunds mjöligt pepparkaksbak med charmiga pepparkaksformar. Vi har fyllt på med massor av roliga formar och kavel till både stora och små.

Vill du istället göra en amerikansk variant med traditionell kristyr så googla bara “christmas roll out cookies” för recept och inspiration. På webshopen hittar du massor av produkter för bästa julbaket!

Till pepparkakan passar serveras ju givetvis den godaste glöggen…

I år har vi inte mindre än fyra stycken olika alkoholfria varianter förutom glöggkryddorna till den godaste du kokar själv (och givetvis vår goda äppelcider därtill). Som vanligt har vi också Belvoirs goda winter punch’s, Rescued’s vintermumma, kryddor för mulled wine och flera goda jultéer. Här kan du botanisera mer bland julens alla godaste gotter.

Där hittar du givetvis också både pepparkakor och annat gott för dig som inte orkar baka själv.

VILL DU HA HJÄLP MED PRESENTER TILL PERSONAL ELLER KUNDER?Låt oss hjälpa dig att visa omtanke. Vi hjälper gärna till med presenter och förslag på gåvor till allt från lärare, personal och kunder. Ingen present är för liten. Vet du vad du vill ha försöker vi ordna det. Vet du vad det får kosta, men inte exakt vad det ska vara, så ger vi gärna några olika förslag för dig att välja mellan. Oavsett budget så lägger vi alltid ned stor omsorg på att slå in dina presenter som fina paket eller i cellofan.

Ring 08-753 23 33 eller skicka oss ett mail på info@cranberrycorner.se med dina tankar. Du kan också komma förbi oss i butiken så kan vi lätt plocka ihop lite olika förslag. Vill du ha lite inspiration kan du bläddra runt lite bland olika presentförslag på vår webshop. Se mer här!

VI PACKAR UPP MASSOR AV NYHETER VARJE DAG

De senaste veckorna har det dagligen kommit massor av leveranser fullpackade med allt som ger en härlig julkänsla. Så här är det lite julafton varje dag och vi plockar vi upp nyheter för fulla muggar. Vi ber lite om ursäkt för det lite extra julstöket det blir när allt ska få plats i butiken.

Nästan lika stökigt kan det bli att hinna med att få upp alla fina varor på webben, då slåss man med storlekar, material, innehållsförteckningar, bilder och vinklingar som ska bli rätt.  På webshopen får du en perfekt översyn på alla olika kategorier och alla nyheter som kommer in.

Här kan du också läsa mer om spännande leverantörer och extra features. Ordrarna plockas ihop av oss i butiken så om du har några frågor om en vara eller önskemål så är det bara att slå en signal eller maila så hjälper vi dig. Se här alla de senaste nyheterna som lagts upp på webshopen!

DU HAR VÄL INTE MISSAT VÅR JULSHOP ONLINE ….      ★CHRISTMAS 2022 ★

Här har vi samlat allt på ett ställe. Botanisera bland julens alla väsentligheter och tillbehör; här hittar du tomtarna, ljusen, dofterna, glittret, pyntet, kryddorna, knäcken, godiset, änglarna, glittret, de klassiskt röda julkulorna och de bedårande småtokiga, kort sagt ja här hittar du nästan allt.

Välkommen till allt som hör julen till!

FARS DAG PÅ SÖNDAG BETYDER
FARS AFTON PÅ LÖRDAG!            

Glöm inte bort att gratta bästa pappan, farfar, morfar, vännen och kärestan nu på söndag. Men glöm för all del bort den gamla slipsen.

Du hittar givetvis massor av presenttips hos oss i butiken och som vanligt slår vi gärna in din gåva till en fin present. Se här några presenttips till honom!

VI SKYNDAR PÅ….
Alla produkter har inte hunnits med att packa upp eller publicera på webshopen. Det kommer in nyheter varje dag, här kan du följa det som är senast tillagt Till webshopens nyheter!

Om det inte är något du hittar, slå oss en signal 08-753 23 33, maila info@cranberrycorner.se eller fråga oss i butiken så hjälper vi dig.

Vi ses!