23 July, 2024

Det rivs och det byggs och det börjar hända saker.


 En känsla som dröjer sig kvar.

Jag var förbi butiken häromdagen och äntligen hade det börjat hända saker. Efter månader av skisser och skrivbordsarbete börjar verkligheten ta form. Väggar rivs. Gammalt golv tas bort. Och väggarna som varit täckta av kommunaltrist glasfiberväv bredspacklas och är numera släta och målade i vitt, eller närmare bestämt i 0500N.

Bilden ovan är ett s.k. moodboard, ett hopplock av bilder som jag använt för att samla mina tankar. En känslotavla av vad jag skulle vilja åstadkomma i hörnet av Svärdvägen Tre.

När min snickare Palle första gången såg lokalen efter att först ha sett alla bilder på mina tankar och idéer, såg han lite konfunderad ut och undrade hur sjutton det skulle gå, att få till det. Det tror jag även arkitekten, Per Arfvidson från Pan Arkitekter tänkte första gången vi sågs. Han lyckades dock samla ihop alla mina drömmar och tankar. Efter några timmars samtalande och efter ett bombardemang av mina tankar och visioner i form av bilder kom han tillbaka med en ritning av lokalen.  I den hade han löst sådant jag ännu inte fått ihop, behållt många av mina idéer och lagt till en del själv. Tillsammans känns det som att det kommer bli något riktigt, riktigt bra. Exakt hur, återstår att se.


Lokalen är rätt stor, totalt 220 kvadrat, och försäljningsytan är närmare 180 kvadratmeter – en lite lätt ångestfylld uppgift att fylla med ett livfullt och intressant innehåll. Men storleken ger också möjligheter. Vi behåller ett rum längst in. Det blir perfekt för att hålla kurser och möten i. När det inte används till det kan det få vara ett lite stillsammare hörn av butiken, med kanske gästande konstnärer och utställare.

En ny entré tas upp direkt från gatan. Trappan när man kommer in byggs av träkubb av gran. På golvet ligger handslaget tegelgolv från Bältarbro Tegelbruk. De har tillverkat tegel sedan början av 1800-talet och jag tror att det är det enda tegelbruket kvar i Sverige som gör handslaget golvtegel. På golvet vid kassan, och på en stor yta i den större delen av lokalens försäljningsyta, läggs ett stående kubbgolv från Almedals. På väggarna blir det panel av liggande råplan. Och allting målas vitt.

Den första biten av tegelgolvet kommer läggas in i veckan. I mitten av augusti får jag och mina snickare komma in i lokalen. Då är det dags för Palle och Micke att bygga bänkar vid skyltfönstren, min kassadisk och förhoppningsvis kommer de komma på en alldeles briljant lösning på hur de ska få ihop min lilla önskan att få in ett växthus också… Det kanske blir så att jag får nöja mig med en “växthuskänsla”.

Här nedan följer några bilder från mitt senaste besök. Bilderna som är tagna “innan” är trist svartvita eftersom jag av någon anledning inte lyckades göra rätt inställning i kameran. Fördelen är att det bara kan bli bättre.

Fortsättning följer….

Vyn in i lokalen när man kommit in från nya entrén.

 

Vy från skyltfönstret och mot det som blir kassadisk.

 

Vy från konferensrummet.

 

Ytterligare en vy när man kommit in från entrén.

 

Här blir den nya entrén mot gatan….

 

Och här hoppas jag att vi ska kunna få till ett växthus.

Lite gamla bilder med alla kontorsväggar kvar.

Palle ser väldigt fundersam ut.

 

 

 

One thought on “Det rivs och det byggs och det börjar hända saker.

Comments are closed.