20 June, 2024

Julmusik @ Cranberry Corner

Julmusik med kören ArtOn Voices

julmusik 620x350

Välkommen till höstens sista kundkväll helt i musikens tecken onsdagen den 2 december

Man sjöng sånger i vintermörkret redan för tusentals år sedan. Då firades det bland hedningarna med dans och sång runt stensättningar för att hylla vintersolståndet. Egentligen gör vi samma sak idag, fast runt en gran, eller i ringdans runt vad som som tillåter lite utsvävningar. Trots att lite julsånger och julmusik verkar så oskyldigt så fanns det också en tid när det både fick firas jul och sjungas julsånger i all hemlighet. För när Cromwell och puritanerna kom till makten i England i mitten på 1600-talet förbjöd man både julfirandet och julsånger.

Men vi på Cranberry Corner väljer att hylla det faktum att vi inte behöver hemlighålla vårt julfirande oavsett vilka traditioner vi har och onsdagen den 2 december blir det både massor av julmys, julmusik och dessutom en liten skivrelease. Då kommer kören ArtOn Voices, med många rötter i Täby och bjuder på lite stämningsfull julmusik. Lagom till julen har de också fått klart sin första skiva ”The man we love” med några av Gershwins mest älskade pärlor, kan hända att en eller annan pärla letar sig in mellan julsångerna under kvällen. Skivan finns att köpa till specialpris hela kvällen och till ordinarie pris därefter.

Dessutom har vi den senaste månaden packat upp sändning efter sändning med massor av nya och roliga varor, hängt upp rullarna med julpapper, vässat saxarna och har massor av fina färger på julsnörena och som vanligt blir det en del extraerbjudanden och rabatter.

Torsdagen den 2 december på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca. Kören gör tre framträdanden mellan klockan 18 och 19.30 ca.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställ fram på RSVP@cranberrycorner.se, du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

Varmt välkomna!

 

christmas cookies fix 620x350