23 July, 2024

Adventsfrukost på Cranberry CornerVARMT VÄLKOMMEN TILL VÅR ADVENTSFRUKOST LÖRDAGEN 25 NOVEMBER 
I brytningstid, när vissa dagar ger oss höst och andra vinter, är det enda säkra att vi står inför den allra mörkaste tiden på året. Förr trodde man att det lurade både vättar, gråtomtar och annat oknytt i dom mörka hörnen. I dag är det svårt att undgå att det oftast är vi människor som bidrar med det allra mörkaste mörka. Oavsett nu eller då så känns det viktigt att möta mörkret med ljus och det är inte så konstigt att vi valt att göra december och advent till ljusets högtid. Ja, det är verkligen en förväntansfull tid vi har framför oss så vi gör mer än gärna vårt lilla extra för att sprida lite ljus och glädje i novembermörkret. Numera har den också blivit en liten jultradition här på Cranberry Corner, vår adventsfrukost, lördagen veckan före första advent. Till vår adventsfrukost har vi förutom att ladda upp med julgotter, provsmakningar och allt som hör julen till också bjudit in några extra gäster.

I köket träffar du ingen mindre än David Enmark, den passionerade kocken från stjärnkrogen som blev en pionjär med restaurangkonceptet hemma-hos, davidathome®, ett framgångsrecept som dessutom blev en kokbok, davidathome – vi träffas i köket. Boken har han skrivit tillsammans med Goody Hein och Susanne Martinelle, MasOlle förlag. Du träffar alla tre och får en chans att få årets godaste hårda julklapp signerad. David har också tagit med sig några av sina favoritkryddor och blandningar för julköket. Passa på att prata med honom om vilka dofter och smaker som ger det där lilla extra till julbordet. Du kan läsa mer om David här nedan.Från MasOlle Förlag kommer också den fantastiska boken Konsten att leva (The Art of Life) om livmedikus Axel Munthes levnadskonst. Det spännande äventyret som var Axel Munthes liv återberättas inkännande av Anna Bråtenius i samklang med Susanne Martinelles uttrycksfulla bilder. Det här är verkligen julklappen till den som har allt. Passa på att träffa både Anna och Susanne på vår adventsfrukost och vill du läsa lite mer om Axel Munthe kan du göra det här nedan. 

Vi gillar lokalt hantverk och har också bjudit in en av våra favoritdesigners och konsthantverkare, Susanne Anderberg. Susanne tillverkarfantastiska handledsvärmare och julstrumpor i de ljuvligaste fårskinn med vackra broderade band från hela världen, och de brukar bli ett av julens mest populära mjuka paket. Susanne kan du också läsa mer om här nedan. 

Förutom trevliga gäster, godsaker att provsmaka och lite tilltugg som frukost, har vi givetvis också några extra fina erbjudanden, inte bara på det ovan, utan även på tomtarna, änglarna, blommorna, ljusen, dofterna, smakerna, pyntet och alla klapparna. Så passa på att ordna med de allra finaste klapparna och kort sagt, allt du kan tänka dig som gör en magisk advent och ger en fröjdefull jul. Vår adventsfrukost börjar lördag morgon den 25:e november klockan 10.00 och vi fortsätter så länge det kommer gäster, och godsakerna finns kvar fram till klockan 12.00. Därefter har butiken öppet precis som vanligt fram till 16.30. Nu har vi också söndagsöppet 12.00-16.00 alla helger fram till jul.O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vi vet hur mycket vi ska bulla upp med. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se. Du får gärna ta med dig en vän eller två.Här kan du hitta karta och vägbeskrivning till oss, Svärdvägen 3 i Mörby är adressen.Varmt välkommen

P.S.
Du har väl inte missat vår fina julshop på webben? Du kan läsa mer om den nedan eller med raska kliv bege dig dit redan nu. Till vår Julshop!