20 June, 2024

Evenemangskalender

EVENEMANG OCH AKTIVITETER

Musikern och Gitarristen Erik Borelius, tisdagen den 29 april

TISDAG 29 APRIL Gitarristen och artisten Erik Borelius gästar oss för en skön kväll i musikens tecken. Här kan du läsa mer om evenemanget!

 

Garden Party @ Cranberry Corner, tisdagen den 27 maj

TISDAG 27 MAJ Sista kvällen för säsongen blir tisdagen den 27 maj, som självklart kommer att gå i trädgårdens tecken. Ett litet Garden Party helt enkelt. Mer info kommer.

 

BJUD IN TILL DIN EGEN VIP-KVÄLL

Bjud in dina vänner, fixa själv tilltugg eller om du vill att vi ordnar med något litet att äta och dricka. Butiken är öppen bara för er och om du vill kan du kombinera kvällen med en liten föreläsning eller kanske en provsmakning från vårt sortiment. Läs mer här!

 

 

Tidigare evenemang

Försommarfest@cranberrycorner, torsdagen den 30 maj

Säsongsavslutning med mingel, bubbel, gåslever och tävling. Snart är det dags att räkna myggbett på brunbrända ben, gå barfota i daggvått gräs, envisas med att sätta smultron på strån, låtsas att glass är lika med lunch och vara vaken sent för att insupa dofter från kaprifol, syren och trädgårdsnattviol. Snart stundar tiden då man i alla fall får låtsas att tiden står alldeles stilla, nästan precis som luften kan göra över het asfalt en varm sommardag.  Men innan tiden stannar brukar det vara en del försommarfester, sommarluncher, picknickar, skolavslutningar och studentmottagningar som ska hinnas med. Torsdagen den 30 maj träffar ni inredaren Jessica Hultén från Sober Design. Jessica har jobbat med inredning, färgsättning och styling både för företag och privatpersoner de senaste 12  åren. Jessica har även arbetat för Sköna Hem i över tio år och svarat på läsarnas frågor om inredning och färgsättning. Nu får ni en chans att ställa era frågor direkt till henne. Jessica kommer även ge oss en liten kort föreläsning och duka upp ett försommarbord med några annorlunda och roliga detaljer. Det kommer bli fokus på att ta tillvara glädjen i att mötas, det sköna i det enkla. Det kommer bli lite oförväntat, mycket lustfyllt och en lek med färg och ljus.

High afternoon Tea  @ Cranberry Corner söndagen den 12 maj

Välkommen till en skön eftermiddag med te, scones, honung och marmelader. Engelsmännen är bra på många sätt. En av alla de just goda sakerna med dem är bland annat deras förkärlek för te och testunden. Allt från världsproblem, kärleksbekymmer och ömma fötter kan lösas med att man tar det lite lugnt och ”put the kettle on”. Men det är också lite klokt det här med att ha en stund på eftermiddagen, runt High Afternoon, när man tar sig ett lite matigare mellanmål med gurksandwich, scones och varmt gott te. För att skapa den rätta känslan har vi bjudit in Lotta & Fredrik från Gåshaga Gourmet som bjuder på det senaste inom tevärlden från Franska tehuset THEODOR som drivs av Guillaume Leleu, en av världens endast 30 ”Tea Tasters”.  Allt görs för hand – från plåtburkarna och dess lackering till teblandningen och paketering. Tack vare täta leveranser från jordens alla hörn är THEODORs ekologiska teer alltid färska, det ger ett förstklassigt te som säljs runt om i världen, bland annat hos Bergdorf Goodman i New York, restaurang Beluga i Maastricht och på Hankyu i Tokyo.

Till te och scones passar även god honung så Ewa från Lovö Magasin kommer tillbaka och bjuder på provsmakning av sina fantastiska honungar som du kan läsa mer om i det här inlägget.  Vi börjar klockan 16 och håller på fram till klockan 18.00 ca.

All that Jazz & Some Bossa @ Cranberry Corner, Torsdagen den 25 APRIL

Torsdagen den 25 april dukar vi upp med bubbel och, kanske inte snittar men goda tilltugg och förvandlar butiken till en jazzklubb i New York för en stund. På besök har vi musikern, artisten och sångaren Peter Getz på som bjuder oss på härlig musik i skön jazztakt och varma bossanova toner.

Peter, som är son till den legendariska saxofonisten Stan Getz,  har ägnat sig åt musik i hela sitt liv och är just nu aktuell med en ny skiva tillsammans med Stockholm Jazz Trio. Skivan, Getz Togheter, med flera klassiska jazzlåtar är inspelad live i studio för att få ett äkta konsertsound, något även recensenterna har gillat ”Peter inte bara sjunger med fantastisk frasering rakt igenom. Han bjuder även på oerhört vältajmat akustiskt gitarrspel.” som en av dem skrev efter skivsläppet i januari. Den 25 april framför Peter några av låtarna från senaste plattan och sin förra, Bossa My Soul. Läs mer här!

VÅRDAGJÄMNING@ CRANBERRY CORNER, ONSDAGEN DEN 20 MARS

Vårdagjämning är en ögonblicklig händelse som inträffar när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan. Himmelshalvan, det låter så vackert och lite romantiskt men betyder inte mycket mer än att dagarna nästan är lika långa över hela jorden. Onsdagen  den 20 mars kommer trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare Hillevi Liljeström finns på plats och visar på hur du kan använda dig av naturen när du ordnar med påskpynt och dukar till påskbordet. Vi börjar klockan 17.30 och håller på fram till ca 20.00, och du är välkommen när det passar. Hillevi finns på plats under hela kvällen.  Läs mer här!

GOURMET TUESDAY@ CRANBERRY CORNER, TISDAGEN DEN  19 FEBRUARI

Med betoning på det goda i livet, utan att för den skull behöva gå till överdrift vad gäller mängden, så kan man säga att finsmakaren i oss alla gärna väljer hög kvalitet eftersom det räcker med det lilla för att ge stor smak och upplevelse. Tisdagen den 19 februari kommer Lotta och Fredrik från Gåshaga Gourmet och berättar om och framförallt låter oss provsmaka på, en del av deras varumärken, några av dem gamla bekanta på Cranberry Corner och några nyheter. Läs mer här!

CHAMPAGNE FRIDAY MED QUEEN OF LICORICE @ CRANBERRY CORNER, FREDAGEN DEN  25 JANUARI

Nytt år ska firas med sprudlande bubbel och nya bekantskaper. På fredag bjuder vi på båda på Cranberry Corner. Då kommer Elisabeth Johansson, konditor, kokboksförfattare och omnämnd som en av Sveriges säkraste receptmakare. Hon är inte bara författare till boken Lakrits, mint och choklad, som bland anat blev utnämnd till bästa Dessertebok 2007. Hon är även författare till den kommande boken Lakrits, och den som står bakom Queen of Licorice. Hon tar med sig både massor av inspiration, kunskap och lite prov på vad man kan göra med lakrits i matlagning, efterrätter och bakverk. Läs mer här!

JULENS SMAKER @ CRANBERRY CORNER, TORSDAGEN DEN  29 NOVEMBER

Då tänkte vi tjuvstarta på adventsfirandet här på Cranberry Corner och bjuda in till en värmande kväll med massor av provsmakning som kanske kan ge lite nya idéer för julbordet. Vad sägs om en lång rad med honungar i de mest fantastiska smaker och varianter från Lovö Magasin. Vi provar också den svarta vitlöken, Black Garlic, Montezumas Chilli drickchoklad, Belvoirs Mulled Winter Punch, Arbrå Ångbageris pepparkakor, nya smaker från Mill & Mortar och mycket mycket mer.

Du kan även lyssna på Ewa von Wowern som kommer och berättar om alla sina härliga smaksatta honungar. Läs mer här!

HALLOWEEN & HÖSTFINT @ CRANBERRY CORNER, TISDAGEN DEN  30 OKTOBER

Oavsett vad man tycker om nya och gamla traditioner runt Alla Helgonahelgen så är det så här i gränslandet mellan höst och vinter – ljus och mörker – värme och kyla, rätt härligt att pynta, ta vara på det som fortfarande finns i trädgården, tända ljus och umgås. Den 30 oktober tänkte vi bjuda på lite värme och inspiration till både hur du dekorerar och bjuder på så här i höstmörkret. Som vanligt kommer vi ha specialerbjudanden och bjuder både på något gott att dricka och tilltugg.

Då kommer också Helena Sandberg från nystartade Kranskompaniet och visar och inspirerar. Hon har med sig massor av kransar, färdiga att hänga på din dörr med mysig höstkänsla och sådana du kan pyssla med själv.  Läs mer här!

FÖDELSEDAGSKALAS & ETTÅRSFESTLIGHETER @ CRANBERRY CORNER, FRE 28 SEPTEMBER – SÖN  30 SEPTEMBER

Kom och fira vårt första år tillsammans med oss. Fira att ett år har gått och början på det andra. Söndagen den 30 september mellan klockan 16.00-19.00 blir det bubbel, glam och ett-årskalas. Butiken är full av nya varor. Vi har vässat saxarna, övat på paketinslagning,  och har som vanligt lite extraerbjudanden och rabatter.

Har du inte möjlighet att komma på söndagen så kommer vi försöka förgylla dagarna i sann födelsedagsanda redan från torsdagen den 27 september med olika erbjudanden, provsmakningar och festligheter. Läs mer här!

HÖSTSAMLING @ CRANBERRY CORNER, TORSDAGEN DEN 13 SEPTEMBER

Varför inte bjuda in till en liten höstsamling, tänkte vi? Med lite provsmakningar, tilltugg och gott att dricka. Botanisera bland höstens nyheter och träffa vänner, grannar och många andra trevliga människor. Som vanligt har vi lite specialerbjudanden och extra rabatter. Det är svårt att tänka sig att vi redan hunnit in i den första höstmånaden. Och även om det inte varit en sommar som känns riktig, så dröjer den sig ännu kvar i gröna löv och höstblommande växter. Nu börjar vi dra oss inomhus, tända ljus, dricka te och mysa.Det har börjat komma in lite  höstnyheter, och säsongens viktigaste verktyg finns redan på plats; äppelplockaren, svampkniven och lövräfsan. Vi ses den 13 september från klockan 17.30. Läs mer!

 

Tidigare evenemang

 

19 JUNI Good Garden

Systrarna Blåberg från Good Garden, som i år vann publikens pris för sin balkonginstallation på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar, kommer och berättar lite om sitt arbete med trädgårdar och hälsoeffekter. Egentligen är det självklart – vi mår bra av att ha växter omkring oss, nu har även forskningen många bra exempel på det. Anette och Tina Blåberg träffar du på Cranberry Corner den 19 juni från 17.30, en liten föreläsning blir vid ca 18.30-tiden. Som vanligt bjuder vi på något gott att dricka, lite tilltugg och extraerbjudanden.  Läs mer!

26 APRIL La Dolce Vita

Välkommen till en kväll i vårfesternas tecken på Cranberry Corner.
Nu förbereder vi oss för alla vårfester och utelivet; det är valborg, Kristi himmelfärd, Pingst, studenter, dop, bröllop och ljusa vårkvällar som kan räcka som anledning att träffas. Kom till oss torsdagen den 26 april och få en försmak av det ljuva livet och lite nyheter. Vi provsmakar det sprudlande dessertvinet Duo Gradi och har chokladprovning med Martin från Montezumas. Som vanligt är det också specialerbjudanden och rabatter. Läs mer!

29 MARS Vårbubbel.

Missa inte vår trädgårdskväll i butiken torsdagen den 29 mars. Låt dig inspireras av vårnyheter och vårpyssel. Vi bjuder på något gott att dricka, i trädgårdshörnan svarar trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare Hillevi Liljeström på frågor om trädgårdslivet. Som vanligt har vi lite specialerbjudanden och extra rabatter (och det borde det ju vara en kväll med trädgårdstema). Läs mer!

Hösten 2011

28 OKTOBER Champagne Friday Läs mer!

24 NOVEMBER   Thanksgiving & Pre-Advent Läs mer!

DECEMBER   Extra julöppet. Läs mer!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *