19 March, 2024

SOMMARTIDER PÅ CRANBERRY CORNER

SOMMARTIDER 

SOMMARTIDER 27 JUNI  – 8 AUGUSTI

Äntligen dags för lite efterlängtad semester för många! Andra blandar lediga dagar med några däremellan på jobbet, eller hemmavid är det kanske i bägge fallen För dig som har vägarna förbi Mörby har vi öppet hela sommaren men med kortare öppettider. Så får vi tid för både långfrukost och kvällsdopp mellan paketinslagningarna.

  • Måndag – fredag 11.30-17.30
  • Lördag 12.00-15.00

Har du inte vägarna förbi Mörby är du varmt välkommen in till vår webshop – som alltid är öppen!

Vår webshop är också perfekt för dig som gärna vill shoppa hos oss men tillhör en riskgrupp. Även om det oftast är rätt få människor inne i butiken samtidigt kan det vara skönt att slippa gå in i en butik. Vi ordnar med allt, presentinslaget om du så önskar, och ställer antingen på bänken utanför butiken eller med direktleverans till din bil. Tillhör du en riskgrupp och har behov av samma assistans när det gäller ditt Bring- eller DHL-paket behöver du bara slå en signal så löser vi det över telefonen 08-7532333.

Du hittar det mesta av våra produkter på vår webshop. Här hittar du exempelvis alla våra tavlor och posters från Sköna Ting och får en bra överblick över motiv och format. På webshopen hittar du också favoriter som Cullisse’s kallpressade rapsolja från Skottland, skön sommarlektyr för hängmattan från Novellix och alla våra fina vattenkannor. Det är inte alltid vi hinner lägga upp alla våra nyheter men om du ser något på Instagram eller Facebook som du inte hittar på webshopen är det bara att maila oss info@cranberrycorner.se.
Vill du inspireras eller shoppa, välkommen att titta in https://webshop.cranberrycorner.se/.
Bästa av allt är att den är öppen dygnet runt.

Har du inte varit hos oss tidigare har du karta och vägbeskrivning här.

Jag önskar dig en härlig sommar!

Lisa Brandt

CranberryCornerbw maillogga

På bilden ovan ser du Marie Stendahls fina marina disktrasor. Senaste tillskottet i butiken är små fina plastburkar och lite större med kylblock i. Passar perfekt för picknicken eller båtlivet eftersom de stora håller kylan upp till 7 timmar och de små är lagom stora att förvara såser, dressing, frukostpastejen eller oliverna till drinken.

 

SAMLA SOMMARVATTEN
Bästa sommartipset för dina blommor är att samla regnvatten. Om du inte har en tunna så passa på att samla upp regn- vatten i hinkar och vattenkannor när det regnar. Regnvatten är kalkfattigt, något som älskas av blommor och som dessutom är det underbart att tvätta håret i. Ska vattenkannorna stå framme är det perfekt med någon av alla våra vattenkannor! 💦 Finns från små, små på 0,7 liter till “balkonglagom” på 3-5 liter “trädgårdsstora” på 7, 10 o 12 liter – alla i massor av fina färger; vita, gröna, röda och blå. Kom förbi och kolla eller kika in på webshopen där du hittar flera av dom.

BLOMMANDE MÖNSTER FRÅN MORRIS OCH ASHLEYI
Så sommarfina till morgonkaffet eller en god kopp te. Koppar med mönster av William Morris eller koppfar, fat, små skålar och äggkoppar från Laura Ashley. I början av 1950-talet blev Laura Ashley entusiastisk över en utställning på Victoria & Albert museum, där de bland annat har William Morris underbara mönster. Den gav henne inspirationen att trycka upp mindre tygbitar i liten skala som kunde användas för att sy ett lapptäcke. Med ett litet startkapital på 10 £ började Laura och hennes man Bernard med hjälp av en hemmagjord tryckpress trycka enklamonotryckmönster för halsdukar, tabletter, servetter och tehanddukar hemma på sitt köksbord. Resten är numera historia. Här hittar du allt vårt porslin!

SENASTE NYTT PÅ WEBBSHOPEN!

Vi lägger upp nya varor på webshopen så fort vi bara hinner. Nu senast hittar du den perfekta sommarlitteraturen men också en och annan skrivbok och kalender. Dessutom de senaste botaniska tavlorna, en och annan skylt samt vattenkannor. Se mer här!

FOTBOLLSABSTINENS
Idag skulle fotbolls EM ha börjat och efter en fotbollsmager vår gissar jag att både en och annan har lite fotbollsabstinens…. Men vi har allra bästa kuren, välj en passande, rafflande historisk match, kombinera med menyn från några andra 2×45 magiska matcher ur Fotbollskokboken av Riki Simic, David Mortimer-Hawkins och Sladjan Osmanagic. I Fotbollskokboken får du som läsare ta del av klassiska anekdoter och berättelser som berört fotbollsvärlden genom åren. ​Det handlar om turneringarna, spelarna, tränarna, supportrarna och framför allt om matcherna: Sverige Brasilien -58, Brasilien Italien -82, IFK Göteborg HSV -82, Milan Barcelona -94 för att nämna några. Varje match har fått sätta tonen för en maträtt och en dryck. Se där – 45 måltider serverade till 45 magiska matcher… Vill du inte laga maten själv är den ju också en perfekt present. Blev Årets kokbok 2013 och juryns specialpris i Gourmand World Cookbook Awards. Finns både i butiken och bland webshopens kokböcker.

GODASTE SÅSERNA TILL SOMMARGRILLEN
Godaste tillbehören till sommarens grillade rätter hittar du hos oss. Många av dom är även utmärkta till marinad. Ketchup hittar du i massor av varianter; Hot Banana, Smokey Chipotle, Roasted red pepper, Bloody Mary och Black Garlic. Sedan har du alla heta chillisåser från Meat Lust; Buffalo Sauce, Ghost Chilli och deras otroligt goda BBQ MOP-sås. Behöver du rök utan eld har du det fantastiska  ekrökta vattnet från Halen Môn och givetvis alla deras fantastiska salter; Chilli Garlic, Oak Smoked, Roasted Garlic mfl. Toppa allt med ingrediensen som förhöjer alla smaker – Black Garlic, fermenterad svart vitlök.
Bästa sommarpresenterna och givetvis även till dig själv! Beställ på webshoppen!
Foto North Parade.

SOMMARLEKTYR I FIN PRALINASK
Lena Hammargren, en av grundarna till Novellix, befann sig på tågstationen i Uppsala en dag på jakt efter något att läsa på tågresan till Stockholm. Resan hem till Stockholm skulle bara ta 40 minuter så någon pocketbok skulle hon inte hinna läsa ut. Tågresan blev utan färdlitteratur men efter att ha fått syn på Pixi-böckerna framme vid Pressbyråns kassa föddes istället idén till Novellix. Novellix skulle vara som en Pixi-bok för vuxna! Mer än 160 titlar senare finns det ett helt härligt bibliotek av novellsamlingar. Bästa sommar- litteraturen i hängmattan eller som present. Allt från Feelgood, spänning, klassiker, Nobelfavoriter och kärleksnoveller. Kom förbi butiken eller köp dom på webshopen.

INREDNINGSINSPIRATION
Den här våren har vi spenderat mer tid hemma än någonsin. Praktiska behov för arbete och studier har fått ta plats för att få vardagen att fungera. Även den här sommaren blir hemmet en central utgångspunkt. Men för hemestern behöver vi kanske flytta undan lite av de praktiska ytorna och skapa mer utrymme för vila, återhämtning och kanske en och annan middag. Så varför inte inreda marint & kustnära mitt i stan, eller fly iväg i tanken till Hamptons sanddyner eller känn luften dallra i den heta luften på den franska landsbygden eller den afrikanska savannen. Bara genom att förändra några detaljer, färger och exempelvis kuddar kan du enkelt förändra och bo i hela världen men här hemma.
Som en liten hjälp att “hitta stilen” har vi samlat en del av våra produkter under lite olika inspirationskategorier. Kika in på vår webshop för lite mer inspiration.

VÅRA SOMMARTIDER
Våra sommartider 27 juni – 8 augusti

Måndag-Fredag 11.30-17.30
Lördag 12.00-15.00