23 July, 2024

Vårfrukost @ Cranberry Corner

Fira våffeldagen med oss!

 

Vårfrukost på våffeldagen 

Lördagen den 25 mars bjuder vi in till vårfrukost och vad passar väl bättre än att bjuda in till en riktig vårvåffelfrukost på självaste våffeldagen.

Tiden runt vårdagjämningen den 20:e och Vårfrudagen den 25 mars förknippas sedan urminnes tider med att allt startar om och livet börjar på nytt. Den magiska tiden när dag och natt är lika långa markerar att det blir ny vår, nytt år och nystart för inte bara fåglar, växter och natur utan också startskottet för bland annat vårbrukets början.

Den 25 mars, på Marie Bebådelsedag är det nio månader kvar till julafton, dagen kallas också Vårfrudagen. Att Vårfrudagen förknippas med våfflor är troligtvis ett resultat av att dagen uttalades snabbt och lite slarvigt och med tiden blev det våfflans alldeles egna dag. Våfflornas annars religiösa koppling är att de första våffeljärnen var ombyggda oblatjärn och våfflorna började gräddas i klostren nere i Europa redan på medeltiden.

Till vår vårfrukost har vi laddat upp med allt som hör våren och påsken till. Här finns fjädrar, påskägg, servetter, ljus och massor av påskgott. Vi dukar fram, inte bara våfflor, utan även som vanligt med lite andra godsaker, gott att dricka och några välsmakande erbjudanden.

Vårfrukosten börjar lördag morgon den 25:e mars vid 09.30 och håller på fram till ca 11.30 då vi fortsätter med våra vanliga öppettider. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur mycket frukost vi ska bulla upp med. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se, Du får gärna ta med dig en vän eller två.

Varmt välkommen!

Illustrationer Anette Blåberg

Välkommen in till oss en liten stund. Här har vi förberett för våren och påsken.