23 April, 2024

Maj event: Sommarlov & Studenttider @ Cranberry Corner

Sommarlov och examensdags

Kundkväll tisdagen den 29 maj på Cranberry Corner

Snart stundar tiden då man i alla fall får låtsas att just tiden står alldeles stilla, nästan precis som luften kan göra över het asfalt en varm sommardag. Snart är det dags att räkna myggbett på brunbrända ben, gå barfota i daggvått gräs, envisas med att sätta smultronen på strån, låtsas att glass är lika med lunch och vara vaken sent för att insupa dofter från kaprifol, syren och trädgårdsnattviol. Men innan dess brukar det vara en hel hoper med sommarfester, picknickar, skolavslutningar och studentmottagningar som ska bevistas.

Och vi vill ju inte vara sämre. Här på hörnan har vi dukat upp med lite bubbel och tilltugg. Vi har fyllt upp butiken med både fina sommarpresenter att ge bort, och sommarfint till hemmet och införskaffat lite mer inspiration till sommarmenyerna; bland annat böckerna Glass av Elisabeth Johansson, Taste – Sommar i Torekov av Carina Vinberg, bägge författare boende i Danderyd. Och i trädgårdshörnet hittar alla vi som ännu inte hunnit så, både frön och annat som hör trädgårdslivet till.

Varmt välkommen från klockan 17.30, tisdagen den 29 maj. Vi brukar hålla på fram till 20.00, på Cranberry Corner Svärdvägen 3, snett mittemot tunnelbaneentrén i Mörby Centrum. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

Du får gärna ta med dig en vän eller två. Om du har möjlighet O.S.A gärna innan den 28 maj till RSVP@cranberrycorner.se så vi vet hur många glas vi ska ställa fram

Välkommen!

Vi vill gärna passa på att redan nu tipsa om vårt evenemang i juni.
Då kommer systrarna Blåberg från Good Garden, som i år vann publikens pris för sin balkonginstallation på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar, och berättar lite om sitt arbete med trädgårdar och hälsoeffekter. Good Garden har specialiserat sig på hälsoträdgårdar och de positiva effekterna av en grön närmiljö för både företag, skola och äldreboenden. Egentligen är det självklart – vi mår bra av att ha växter omkring oss, nu har även forskningen många bra exempel på det. Anette och Tina Blåberg träffar du på Cranberry Corner den 19 juni från 17.30, en liten föreläsning blir vid ca 18.30-tiden. Här kan du läsa lite mer om Good Garden och deras arbete.