25 April, 2024

Champagnefrukost & Gökotta

Champagnefrukost & Gökotta

CHAMPAGNEFRUKOST & GÖKOTTA LÖRDAG 5 MAJ

Vårrusig och festlig är tiden mellan firandet av den heliga Valborg och Kristi Him. Det här är tiden för början på sommarhalvåret och som vanligt blir tiden då jorden vaknar till liv lite magisk, lite mystisk och med mycket folktro.

Från början firades striden mellan vintern och vårens krafter den första fullmånenatten mellan vårsoldagjämningen och sommarsolståndet. Med tiden kom den istället att samlas kring firandet av en av vårens gudinnor –  helgonet Walburga. Hur mycket champagnefrukosten kan räknas till de hedniska festligheter vi fortfarande ägnar oss åt under valborgsdygnet så tillhör den en av den trevligaste början på en härlig dag.

Striden mellan vintern och våren tycktes dock ändå vara rätt kort för redan till Kristi Himmelsfärd räknades den första sommardagen ha anlänt. Det var dagen då flickorna började bära bomullsklänningar och sommarfisket började. Det var också dagen för årets första utflykter för att hälsa våren och värmen välkommen tillbaka. Dessa skulle gärna företas tidigt på morgonen i ottan för att lyssna till från vilket håll göken gal för första gången, skulle det bli från norr, söder, öster eller väster…

Givetvis vill vi bjuda in till både champagnegalopp och gökotta i denna vårystra tid. Vi serverar en lite lättare vårbrunch med bubbliga tillbehör mellan klockan 10.00-14.00 lördagen den 5 maj och har samtidigt lite fina extra erbjudanden förberedda. Se alla vårens nyheter och butiken är redan nu i vårskrud och färdig för både vårbruk och vårfester. Ta med dig vännen, mannen, barnen ja varför inte hela familjen och kom och fira in våren tillsammans med oss.

Varmt välkommen till vår Champagnefrukost & Gökotta lördag morgon den 5:e maj från 10.00, vi bjuder på godsaker så länge de räcker dock längst till ca 14.00. Därefter fortsätter vi med våra vanliga öppettider fram till 16.30. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur mycket frukost vi ska bulla upp med. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se, Du får gärna ta med dig en vän eller två.

Varmt välkommen!


Illustrationer Anette Blåberg som också gjort de fina stämplarna vi har i butiken med trädgårdstema.