23 July, 2024

Kundkväll med Herbarias kryddor

Krydda vardagen

caesarsallad_3_caesar_salad_salladskrydda-herbaria-sos-design

VÄLKOMMEN PÅ EN OSEDVANLIGT SMAKRIK AFTON TORSDAGEN DEN 22 OKTOBER

Att till fest duka ett bord, rikt på doft och smak har varit eftersträvansvärt i alla tider. Medan vi idag kan slösa, välja och vraka ur ett stort utbud av olika kryddor så var kryddors värde under medeltiden istället jämställt med guld och ädla stenar. I exempelvis gamla Rom handlade man med sina pepparbär, ett och ett. Man använde pepparn till hemgift, men köpte boskap, betalade lösen, köpte livegna  och till och med hela landsdelar för sina pepparkorn. För att komma åt den åtråvärda kryddan seglade man över all världens hav och till och med startade krig.

Numera är tillgängligheten snarare ett överflöd och att komma över sina kryddor  lite mindre dramatisk. Men trots våra möjligheter att frossa i de allra finaste kryddorna så blir utbudet tyvärr något enformig och ibland nästan lite smaklöst. Idag finns det väl minst en svartpeppar i varje kök i alla fall, men peppar har så mycket mer att erbjuda av arom och mångsidighet än att bara varieras i fin- eller grovmalen. Och det gäller inte bara peppar. Att välja hög kvalitet och ekologiskt odlade kryddor garanterar både smakexplosioner, sensationer och rika upplevelser.

kubebempeppar-580x482

De ekologiska kryddorna från Herbarias kryddparadis är de finaste ekologiska kvaliteter du kan hitta och de kommer med inspiration från världens alla kök och från certifierade ekologiska odlingar.  I sortimentet finns bland annat rena kryddor och örter men kanske framför allt ett rikt utbud av läckra och spännande kryddblandningar som hämtar sin inspiration från världens alla kök och är sammansatta av den tyska stjärnkocken Konrad Geiger. Nu är det inte Konrad som kommer till vårt lilla hörn  den 22, för att berätta mer och ge oss lite smakprov på Herbarias smakrikedom, men väl en långväga gäst från Skånska Höllviken, Ingrid Münch från Münchmedia/Allt Gott.

I butiken har vi också haft fullt upp med att packa upp massor av nya och roliga varor som kommit. Som vanligt har vi en del extraerbjudanden och rabatter.

Vi kommer, inspirerade av Herbarias kryddor, även bjuda på lite egna goda röror och tilltugg och försöka pröva några av de fantastiska kryddblandningarnas recept.  Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca.

Torsdagen den 27 mars på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A  Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställ fram på RSVP@cranberrycorner.se, du får gärna ta med dig en vän eller två.

Rice Perfume

Varmt välkommen!

 

Vill du läsa lite mer om Herbarias ekologiska kryddor och framförallt om fördelarna med att välja ekologiskt kan du göra det här på vår hemsida. Bara rena kryddor.

 

Ingrid Münch

Ingrid Münch, med ett förflutet på Bonnier, driver Münchmedia som är distributör av Herbarias ekologiska kryddor och teer för Norden. På hennes hemsida Allt Gott och i hennes blogg kan du hitta oändligt många spännande recept och tips på hur du kan använda kryddorna och kryddblandningarna. Till Allt Gott’s hemsida.

 

 

 

 

 

Här kan du se några av de kryddor vi erbjuder från Herbaria. På vår webshop kan du också läsa mer! 

Herbarias ekologiska kryddor