20 June, 2024

Champagne Thursday @ Cranberry Corner

ChampagneThursday@CranberryCorner

guldiga bubblor 620x350 fix

Kom och skåla in det nya året, förhoppningsvis den nya dörren och absolut den kommande våren tillsammans med oss!

God fortsättning på det nya året önskar vi er alla här på Cranberry Corner och tackar för alla glada härliga möten vi har fått vara med om under året som gått. Även om vi firar födelsedag i slutet på september känns ändå alltid årsskiftena som att kliva in ett helt nytt år. Egentligen kliver vi in i vårt fjärde verksamhetsår nu 2014 (även om det första bara var tre månader långt) och ser fram mot många glada tillfällen att möta er i butiken igen. Och varför vänta? Kom och skåla in det nya året med oss redan torsdagen den 30 januari.

Då är det bara några veckor kvar till vårvinterns varmaste lilla högtid Alla Hjärtans Dag, efter den följer strax både vårdagjämning, värme och lövsprickning. Nytt år är alltid värt att firas lite extra och skålas in i bubbligt sprudlande bubblor. 1900-talets mest framgångsrika champagneänka Lily Bollinger lär ha sagt ”Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det i enrum. I sällskap tycker jag det är obligatoriskt. Jag smuttar lite på det om jag inte är hungrig och dricker det om jag är hungrig. Annars rör jag det inte – om jag inte är törstig förstås.

I sällskap, och framför allt ert, dricker vi också helst gyllengula bubblor, och inte behöver de komma från området i Champagne heller. Däremot är den absolut väl kyld, rätt så torr och givetvis gratis, precis som Winston ville ha den. Välsmakande bubbel kan komma från både Frankrike och Spanien och också från de böljande kullarna på Österlen. Pomotess är ett mousserande äppelvin från Kiviks Musteri som är allt annat än cider och numera går att inhandla hos oss på hörnan. Vi avsmakar både det, njuter även deras Rödnos – den allra renaste av drycker och någon rosa variant i väntan på alla hjärtan och bjuder på lite godsaker och trevliga erbjudanden så här i början på året.

Vi ses torsdagen den 30 januari från klockan 17.30 och håller på fram till ca 20.00 på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A  Ta gärna med dig en vän och berätta gärna om du kommer senast den 29 januari till RSVP@cranberrycorner.se

Varmt välkommen!

 

 

Lite kuriosa. Även om Champagne älskades av både Napoleon och Winston Churchill så är det verkligen en dryck som man kan förknippa med kvinnor. Marilyn sägs ha badat i det, eller närmare bestämt i 350 flaskor av den ädla drycken. Annars tycks det vara ömt förknippat med änkor och framgångsrikt  företagande. Den första änkan, Nicole Clicquot-Ponsardin eller Gula änkan som hon också kallas i Sverige, drev mycket framgångsrikt sitt vinhus i över 60 år som hon startade på det tidiga 1800-talet. Hennes framgångar inspirerade även en annan änka, Madame Pommery drygt 70 år senare och på 1900-talet kom sedan Madame Bollinger, alla tre drycker i världsklass. Ska drycken drickas under en lång fördrink serveras den med fördel i höga smala glas som på bilden, eftersom bubblorna håller längre då. Men vill du ha ett extra sprudlande bubbel ska champagnen serveras i vida champagneskålar, eller champagne bowls.