23 July, 2024

Med ett rent samvete

Burts bees

Med ett rent samvete

Burts bees

From good to great, to the greater good.

The greater good handlar om att inte bara göra val utifrån vad som är bra för en själv, utan syftar till att vi ska handla så att konsekvenserna blir så goda som möjligt för alla, för allas bästa och för den goda sakens skull. Att bidra till en bättre värld och en renare framtid genom att göra kloka val i vardagen gör inte bara gott för en själv utan kommer till gagn för ännu fler. Ofta är den tanken förknippad med småskalighet och dålig lönsamhet. Men det finns företag som gör kloka val och som kan tjäna som goda förebilder.

 

burts

 

Att tänka ekologiskt, fairtrade och 100% naturliga råvaror är en riktigt klok tanke när det gäller att ta hand om sig själv och andra. Vi har blivit allt mer medvetna om, och kräsna med vad vi stoppar i oss. Men med handen på hjärtat, vet du vilka ingredienser det är i din hudkräm? När vi är så noga med vad vi stoppar i oss borde vi även fundera på vad vi har allra närmast kroppen och använder dagligen.   Nu har vi fått in två varumärken som snabbt blivit personliga favoriter, Burt’s Bees handkrämer och cerat samt Dr Bronners tvålar. För män finns numer också Jack Black, en serie hudvårdsprodukter för män med naturliga ingredienser utan parabener och sulfater.

burts bees_produkter

Det är egentligen rätt fantastiskt. Tänk dig ett företag som bara tillverkar produkter med fokus på att bara använda helt naturliga ingredienser. Ett företag som bara använder grön el från förnyelsebara energikällor och där förpackningarna är producerade av återvunnen plast och trycks med vegetabiliskt bläck. Ett företag där de anställda tilldelas individuella miljömål och där företaget är aktivt i sociala och humanitära projekt.

BB_story

 

Burts Bee’s är just ett sådant företag, ett företag som började sin historia runt ett köksbord i en liten stuga i Maine och som har som målsättning att bara göra gott, inte bara göra världens bästa produkter utan även göra människors liv lite bättre varje dag. Tänk att ett företags som drivs av tanken på “for the greater good” kan bli ett av Nordamerikas största varumärken.

OUR-PHILOSOPHY_hero

 

Till hösten har vi tagit in handkräm i olika varianter och cerat. Dessutom två stycken mycket prisvärda presentkit med det viktigaste för vintertrötta händer och fötter. De består av bivax, honung och bara naturliga ingredienser helt utan sulfater och parabener och som gör under för torra händer och läppar.

 

dr bronners

 

Familjen Bronner har tillverkat tvålar i flera generationer och har nått en smått ikonisk status med sina helt naturliga tvålar som är den enda tvål i världen som är certifierade av USDA (USDA har den striktaste certifiering av organisk mat och egenvårdsprodukter i världen).

dr_bronners_hand_soap,png

Tvålarna är helt utan parabener och sulfater och heöt fria från syntetiska rengöringsmedel och konserveringsmedel. De är godkända att använda i nationalparker och så giftfria så att du kan borsta tänderna i den och skölja frukt och grönsaker. Att tvålarna kan användas till mycket mer än bara att tvätta sig med har varit Dr Bronners ambition redan från början. Hans etiketter är fulla av tips och råd på hur du kan göra gott och använda tvålen.

 

Dr_Bronners-label

 

Till att börja med har vi tagit in Dr Bronners Shikakai pumptvålar doftsatt med Lavendel, Tea Tree och Spearmint/Pepparmint. Förutom Shikakai som kommer från frökapslarna av det lilla sydasiatiska trädet – Acadia concinna och som har använts i årtusenden i Indien som en mild balsam i rengöringsmedel för både hud och hår innehåller tvålarna bara en kombination av ekologisk extra virgin kokosolja, olivolja samt jojoba- och hampaolja, tillsammans med rena eteriska oljor. Tillsammans blir det en unik tvål som rengör effektivt med ett sammetslent-lödder som lämnar huden silkeslen och fräsch.

Vill du beställa någon av produkterna från Burt’s Bees eller Dr Bronners på vår webshop så hittar du dem om du följer länken
Till Cranberry Corners Webshop!

 

jack Black

Jack Black är en av USAs mest populära herrlinjer inom hudvård och har varit det snabbast växande manliga varumärket under de senaste åren. Med sina multifunktionella och lättanvändliga produkter för ansikte, kropp och rakning, utan färgämnen, parfym eller alkohol, utan sulfater och parabener och bara naturliga och certifierade ekologiska ingredienser av högsta kvalitet kan det inte bli annat än enkelt, maskulint och effektivt.

Hos oss hittar du initialt Supreme cream raklödder, Post Shave Cooling gel, All-over wash for Face, hair & body, och en handkräm för män kostar från 165:-. På ingång är också Deo och cerat. På vår webshop kan du läsa mer om de olika produkterna, följ bara länken här.

 

 

 

One thought on “Med ett rent samvete

Comments are closed.