20 June, 2024

Cranberry Corners Bokcafé

Cranberry Corners eget Bokcafé

books-and-coffe-620x350

 

Bokcafé och författarmöte med Skabetti Books

Möt Robbe Eriksson, Rici Simic och Anna Wetterqvist. Lördagen den 1 oktober 12.00-15.00

(Butiken är öppen 11.30-16.30)

Enligt Wikipedia definieras ett bokcafé som ”ett kafé som bedriver försäljning av böcker och samtidigt utgör en social och intellektuell miljö.” I Paris fanns på 1960-talet en berömd sådan bokhandel med café som hette “La Vieille Taupe” där diskussionerna gick heta. Liknande ställen fanns både i New York och San Francisco. I San Fransisco finns ännu idag bokkafét City Lights som spelade en viktig roll för the Beatnikgenerationens poeter med nattliga poesiuppläsningar.

Här hoppar vi nog över de nattliga poesiuppläsningarna men vi lovar att bjuda både på intellektuella möten, härliga böcker och något gott att dricka. På vårt bokcafé serveras det både iste, varm äppelcider och kanske en och annan kopp med kaffe. Och framförallt kommer du få träffa några brinnande entreprenörer, tillika författare, kockar och skribenter.

skabetti-logo-layer

Vad gör man om man har massor att berätta och dela med sig av men tröttnat på Facebooks begränsade utrymme? Man samlar givetvis några goda vänner och startar ett bokförlag tillsammans. Det var just detta David, Riki, Dan & Robbe gjorde för några år sedan och det blev starten för Skabetti Books.

ochsaatdeocksa

På vårt lilla bokcafé får du träffa Robbe som har en passion för historier och berättar dom både väl och gärna. I boken …och så åt dom också…, som blev utnämnd till Årets Kokbok, i kategorin “årets gastronomiska anekdotpris”, får vi möta nio svenska livsöden genom århundradena och ta del av både recept och mathistoria.

singluten

Du träffar också Rici Simic som, förutom att han är medförfattare och står för recepten i boken …och så åt dom också… även står bakom Fotbollskokboken och kokboken Sin Gluten – Spansk magi i köket. Prata med Rici om allt från oförglömliga fotbollshändelser till bästa tapastipsen. Med lite tur har han kanske med sig något litet att provsmaka också.

json-ett-latt-turbulent-portratt

Dessutom tar de med sig årets nyhet direkt från bokmässan, journalisten och författaren Anna Wetterqvists fina porträtt av en av våra största instrumentalister – Björn J:son Lindh. Med låtar som Härifrån till Evigheten och Brusa högre lilla å, har han skrivit in sig i den svenska musikskatten. Under dagen kan du köpa alla böckerna till specialpris och passa på att få dem signerade.

 

cc5ar

 

Evenemanget är en del av Cranberry Corners 5 års-firande. Hos oss händer det något spännande varenda dag under vecka 39, med start måndagen den 26 september till och med söndagen den 2 oktober. Vill du läsa mer om vårt firande och ta del av resten av programmet kan du hitta det här. 

Alla våra evenemang är i vår butik på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Inget av dem kostar något och det behövs ingen förhandsanmälan till evenemangen på dagtid.

 

books-and-coffee-large