23 July, 2024

Rich Taste @ Cranberry Corner

Rich Taste @ Cranberry Corner

caesarsallad_2_caesar_salad_salladskrydda-herbaria-sos-design

VÄLKOMMEN PÅ EN OSEDVANLIGT SMAKRIK AFTON TORSDAGEN DEN 27 MARS

Det finns ingenting som kan stoppa den nu, våren! Plocka in lite ris, gör vårfint och förbered för alla kommande fester. Med vårdagjämning strax bakom oss och några veckor kvar till Påsken, är vi så mitt i allt sprudlande som vi kan komma och nu är det dags att njuta solen, ljuset och våren. Och det är inte bara här uppe i norr vi firar ljusets återkomst, det är en period man firar världen över, bland annat i det persiska nyåret, Nouruz, som infaller på vårdagjämningens dag.

Att till fest duka ett bord rikt på doft och smak har varit eftersträvansvärt i alla tider. Medan vi idag kan slösa, välja och vraka av ett stort utbud så var kryddors värde under medeltiden jämställt med guld och i exempelvis Rom handlade man med pepparbär, ett och ett. Man betalade lösensummor med peppar, köpte livegna  och hela landsdelar. För att komma åt den åtråvärda kryddan seglade man över all världens hav och till och med fördes krig. Numera är tillgängligheten lite mindre dramatisk, även om utbudet tyvärr blir något enformig ibland. Idag finns det väl minst en svartpeppar i varje kök i alla fall, men peppar har så mycket mer att erbjuda av arom och mångsidighet än att bara varieras i fin- eller grovmalen. Och det gäller inte bara peppar. Att välja hög kvalitet och ekologiskt odlade kryddor garanterar både smakexplosioner, sensationer och rika upplevelser.

kubebempeppar-580x482

De ekologiska kryddorna från Herbarias kryddparadis är de finaste ekologiska kvaliteter du kan hitta och de kommer med inspiration från världens alla kök och från certifierade ekologiska odlingar.  I sortimentet finns bland annat rena kryddor och örter men kanske framför allt ett rikt utbud av läckra och spännande kryddblandningar som hämtar sin inspiration från världens alla kök och är sammansatta av den tyska stjärnkocken Konrad Geiger. Nu är det inte Konrad som kommer till vårt lilla hörn  den 27, för att berätta mer och ge oss lite smakprov på Herbarias smakrikedom, men väl en långväga gäst från Skånska Höllviken, Ingrid Münch från Münchmedia/Allt Gott.

I butiken har vi också packat upp massor av nya och roliga varor som kommit. Som vanligt har vi en del extraerbjudanden och rabatter. Vi kommer, inspirerade av Herbarias kryddor, även bjuda på lite egna goda röror och ”tilltuggsidéer” med gott att dricka till inför alla stundande vårbjudningar. Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca.

Torsdagen den 27 mars på Svärdvägen 3 från klockan 17.30. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

Vi börjar klockan 17.30 och håller på fram till ca 20.00. Ingrid finns på plats med sina kryddor under hela kvällen .

O.S.A  Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställ fram på RSVP@cranberrycorner.se, du får gärna ta med dig en vän eller två.

Rice Perfume

Varmt välkommen!

 

Vill du läsa lite mer om Herbarias ekologiska kryddor och framförallt om fördelarna med att välja ekologiskt kan du göra det här på vår hemsida. Bara rena kryddor.

 

Ingrid Münch

Ingrid Münch, med ett förflutet på Bonnier, driver Münchmedia som är distributör av Herbarias ekologiska kryddor och teer för Norden. På hennes hemsida Allt Gott och i hennes blogg kan du hitta oändligt många spännande recept och tips på hur du kan använda kryddorna och kryddblandningarna. Till Allt Gott’s hemsida.

 

 

 

 

P.S

Erik_Borelius

Vår musikkväll blev så uppskattad förra året så vi har velat upprepa det. Boka in i kalendern redan nu tisdagen den 29 april då blir det återigen skön musik på Cranberry Corner. Då kommer Erik Borelius, aktuell med ny skiva, Erik Borelius and House of Sound. Erik är en av de musiker ni brukar höra i spellistorna på Cranberry Corner. Eriks senaste skiva, och även tidigare skivor finns att köpa hos oss, 135:-. Fint inslagen i paket är det en superbra present vid nästa middagsbjudning. Vill du tjuvlyssna lite på nya skivan kan du göra det här. På Youtube kan du också se och framförallt höra, hans fantastiska låt SexTioTvå i en video från Häverökyrka.

Eriks hemsida kan du läsa mer om honom och hitta länkar för att följa honom på bl.a. Spotify och givetvis kan du följa honom på Facebook.