23 July, 2024

Juni event: Good Garden och hälsoträdgårdar

Good Garden Hälsoträdgårdar och de positiva effekterna av en grön närmiljö

Föreläsning och kundkväll tisdagen den 19 JUNI på Cranberry Corner

För många är trädgårdar en livgivande plats som både skänker glädje och ro oavsett om vi har en själva, lånar någon annans för en dag eller den bara finns i våra tankar och kanske drömmar. Minnen från barndomens trädgårdar, mormors nyttoträdgård med bär och grönt som gick att äta eller en lite trolsk plats där man kunde leka och upptäcka nya världar bakom rabarberns höga blad. Dofter, färger, ljus och minnen hjälper känslan på traven. Egentligen är det självklart – vi mår bra av att ha växter omkring oss, nu har även forskningen många bra exempel på det.

Säsongens sista kundkväll kommer systrarna Anette och Tina Blåberg som driver Good Garden till oss på Cranberry Corner och berättar lite om sitt arbete med trädgårdar och dess hälsoeffekter. Good Garden, som i år vann publikens pris för sin balkonginstallation på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar, har specialiserat sig på hälsoträdgårdar och de positiva effekterna av en grön närmiljö för både företag, skola och äldreboenden. Ta gärna med dig din chef eller väninna och låt dig inspireras till en hälsosam vardagsmiljö. Vi passar på att fira in en kommande härlig sommar med lite gott att dricka, lite tilltugg och några härliga sommarerbjudanden och rabatter.

Anette och Tina Blåberg träffar du på Cranberry Corner den 19 juni från 17.30, en liten föreläsning blir vid ca 18.30-tiden. Vi brukar hålla på fram till 20.00, på Cranberry Corner Svärdvägen 3, snett mittemot tunnelbaneentrén i Mörby Centrum. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

Du får gärna ta med dig en vän eller två. Om du har möjlighet O.S.A gärna innan den 18 juni till rsvp@cranberrycorner.se så vi vet hur många glas vi ska ställa fram.

Välkommen!

 

 

Här kan du läsa lite mer om Good Garden och deras arbete.