20 June, 2024

Mitt i ett virrvarr av varor att välja.

Äntligen dags för väsentligheterna!

 

Det absolut svåraste, men också det absolut roligaste med att starta en butik det är att få köpa in och välja varor. Visst blir man frustrerad emellanåt, för ibland räcker helt enkelt inte pengarna till för att köpa in allt fint som finns. Och vissa gånger är jag alldeles för sent ute och vissa varor är slut. Någon kallade det “shopping from hell” när jag förklarade vad jag höll på med. Och även om inköpslistan är omåttligt lång, så är det också omåttligt roligt att få titta, vrida, vända, välja och köpa.

Och en hel del saker har jag redan förälskat mig i. Till exempel den underbara bänken/soffan ovan som räcker till för två från Nordal. Man blir så härligt glad när man ser den – oförskräckt färgglad med en attityd. Samma generösa mått har fåtöljen från PB Home nedan. Som gjord för att krypa upp i, själv eller med sällskap.

 

Fler möbler har det blivit som egentligen fungerar som butiksinredning. Men allting går att köpa också.Flera fina skåp kommer från PB Home. Bland annat skåpen nedan, det svarta heter Sigrid och det vita, härligt slitna på bilden under,  heter Arnold.

 

Just nu har jag fått ihop mer än 500 olika varor bland mina inköp. Och det är en hel del kvar som det återstår att köpa in. Det blir lätt så många när man arbetar efter idén att det ska gå att göra oförväntade och lyckosamma upptäckter. Tanken är ju att det också både ska få dofta och smaka, kunna användas i trädgården och inne i kök, sovrum eller vardagsrum så det är kanske inte så konstigt om det plockar på.

Så här mycket på en gång kommer jag nog aldrig mer få göra i mitt liv. Så jag passar på att njuta och välja ut saker med hjärtat. Hoppas det finns sådant du själv kommer gilla.

Nedan kan du se några fler av de varor jag köpt in. Bara en liten försmak av det jag kommer få hem innan jag öppnar i slutet av september. Då är du så välkommen att provsitta, provsmaka och vrida och vända på alla sakerna. Fundera en stund,  förälska dig i och kanske få med dig hem.