22 October, 2024

Höstbubbel i halloweentid

HÖSTBUBBEL I SKÖRDETID & HALLOWEEN TORSDAG 17 OKTOBER

All Hallows Eve, eller om man utrycker sig lite nutida, Halloween, var förr den kvällen som föregick Kelternas nyår, samhain. Själva dagen markerade gränsen mellan den varma och kalla perioden, mellan det ljusa och det mörka, mellan sommarhalvårets myckenhet och vinterns karga knapphet. Självklart var dygnet magiskt och väven mellan de levande och de dödas världar var extra tunn just denna natt och man kunde få påhälsning av både andar och oroliga själar som ännu inte funnit ro. Vanliga dödliga gjorde verkligen bäst i att hålla sig inomhus den här natten. Man dukade för en eventuell extra gäst från andra sidan, tände ljus och ställde till med skördefest den här kvällen.

Oavsett vad man tycker om de nya influenserna och traditionerna runt vårt eget Alla Helgonafirande så är det så här i gränslandet mellan höst och vinter, mellan ljus och mörker och mellan värme och kyla, rätt härligt att få ställa till med kalas, flytta in i värmen, tända ljus och pynta med vad naturen och skördetiden har att erbjuda och låta vidskepelse och magi snarare bli en del av det lite festligare inslaget i den annars lite mörka höstvardagen.

Själva tänkte vi passa på att fira halloween lite i förskott. En liten bubblande skördefest med höstens alla nytillskott och allra godaste nyheter torsdagen den 17 oktober från klockan 17.30.

Självklart bjuder kvällen på vår allra godaste dip med svart vitlök – kanske det allra bästa sättet att njuta av mycket vitlök. Vi provar också tre underbara kryddblandningar från KRUT som alla har torkad svart vitlök som ingrediens; Den första för det vilda, den andra för allt gott med gris och den senaste ett kryddströssel för både röror, ägg och grönt. Passa också på att prova chutneys, chillisåser och annat gott med och utan vitlök som är underbara till höstens grytor och söndagssteken.

För den frusne finns här både varm choklad och vår varma äppelcider. Dessutom blir det extra festligt med en enastående crémant från Maison Salasar i Limoux, vilket är självaste födelseplatsen för världens första mousserande vin. Maison Salasars vingård sträcker sig upp till 300 meters höjd på svala bergssluttningar i skuggan av de franska Pyrenéerna vilket nog ger deras Crémant de Limoux en alldeles extra vinnande smak.

Vi spelar vår egen populära spellista Autumn Leaves (som du hittar länken till på Spotify nedan) och i växthuset kan man slå sig ned och läsa en rad eller två om mystiska händelser på sveriges teatrar… passa på att få en pratstund med formgivaren, fotografen och medförfattaren Susanne Martinelle om hennes favoritgast på den svenska teaterscenen.  Dessutom har vi haft fullt upp med att plocka upp sändning efter sändning med varor, så i butiken är i sin finaste höstskrud. Som vanligt har vi både extraerbjudanden och rabatter under kvällen.

Givetvis förbereder även vi oss för både en och annan extra gäst så ditt besök kan vara spontant, men vi är tacksamma för om vi får en hint om du kommer och hur många ni blir, senast den 16 oktober med ett mail till RSVP@cranberrycorner.seVi ses torsdagen den 17 oktober från klockan 17.30 vi håller på fram till ca 20.00 på Svärdvägen 3.
Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

Du kan kika på höstens nyheter på vår webshop
Till webshopen➡️