23 July, 2024

★ ★ ★ CRANBERRY CORNER CHRISTMAS 2020 ★ ★ ★

Julstämning på Cranberry Corner 🎄​

appelljus-620x350
LÅNGÖPPET 11-17 LÖRDAG OCH SÖNDAG 21-22 NOVEMBER

Adventstiden var förr en period då man skulle ta det lugnare och samla sig inför den stundande julhelgen. Första Advent var själva upptakten till julfirandet då man tog sig an de lite ”lugnare” sysslorna på gården – då skulle osten ystas, julölet bryggas, lutfisken läggas i blöt, smöret kärnas, ljusen stöpas, julgrisen slaktas, kärvar bindas och det stora julbaket sättas på jäsning…
I dag, i en tid när allt känns annorlunda mot det normala, är traditioner något man verkligen kan längta till. 

lucias_staffan_blaberg
Varje år, helgen före 1:a Advent brukar vi traditionsenligt “fira in” vår julskyltning och bjuda in till adventsfrukost. Så blir det tyvärr inte i år. Istället för frukost, mingel och lite mysig trängsel har vi valt att just denna helgen istället satsa på lite extra långöppet, allt för att ge lite mer utrymme. Vi håller öppet både lördag och söndag mellan klockan 11.00-17.00. Vi bjuder inte på frukost men vi har premiär för denna säsongen av vår varma kryddade äppelcider tillsammans med en och annan god pepparkaka från Finsmakeriet.

Och hos oss är det jul. Mycket jul. Här hittar du julkulor i både rött, guld, grönt och silver. Hängande julfigurer, tomtar, änglar och kottar trängs med ännu fler tomtar, en och annan ängel, kransar, ljus, servetter och massor av härliga ljusmanschetter. Här hittar du julgodiset, julklapparna och tillbehören till både julbaket och julstöket i köket. Ja här hittar du nog nästan allt som behövs för att komma i julstämning.

Men i år har vi inte bara valt att satsa på att skylta fint i butiken i Mörby. I vår filial på Lidingö har flitens lampa lyst energiskt mest hela nätterna. Allt för att kunna presentera alla julens härliga produkter även på webben. Det här är något vi aldrig hunnit med förut. I år fick vår julshop på nätet till och med en helt egen menyrubrik och ett innehåll som nog kan ge både en Grinch eller Scrooge den rätta julkänslan.

Allt du handlar på webshopen hanteras hos oss i butiken. Det gör att du enkelt kan lägga din order i webshopen, meddela oss önskemål om inslagning eller om det är någonting annat du vill att vi lägger ett extra öga på. Välj att betala via Klarna med kort, på faktura eller om du hellre swishar. Välj sedan om du vill hämta upp i butik eller att vi skickar, till dig eller vidare till någon annan som du också tycker om.

Perfekt för dig som bor långt bort, har svårt att hinna med eller tillhör en riskgrupp och inte har möjlighet att ta dig till en butik. Dessutom helt underbart att bara inspireras av, eller få en liten överblick av allt fint vi har.

Så välkommen hela helgen mellan 11-17. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Eller varmt välkommen redan nu till vår ★ ★ ★ CHRISTMAS 2020 POP-UP ★ ★ ★

vinterskrud_blaberg

Illustrationerna är gjorda av Anette Blåberg, hennes fina stämplar finns att köpa i butiken.

ÖPPET ALLA DAGAR FRAM TILL JUL OCH ETT ERBJUDANDE TILL DIG I EN RISKGRUPP

Tillhör du en riskgrupp som har svårt att få ihop det med alla klappar och inköp du vill göra till jul? För dig som önskar och behöver det, kan du nu boka in en egen stund i butiken i anslutning till vår stängning, se tider nedan. Då har du möjlighet att tillsammans med din familj, nära vänner eller bara du själv få ha butiken helt för dig själv en stund. Efter stängning blir det bara vi i personalen och de du väljer som är i butiken. Du gör dina inköp i lugn och ro och väljer vad du vill ha hjälp med att slå in och vad du vill ta med dig på en gång. Paketen gör vi senare och du plockar upp dom efter några dagar. Kontakta butiken på mail info@cranberrycorner.se om du är intresserad.

Sedan den 1 oktober är det återigen öppet på söndagarna mellan klockan 12.00-16.00 så nu är det öppet varje dag ända fram till julafton. Sista veckan innan jul har vi dessutom extra långöppet några kvällar. Våra ordinarie öppettider måndag – torsdag 11.00-18.30, fredag 11.00-18.00, lördag 11.30-16.30 och söndag12.00-16.00. Det är fri parkering med p-skiva på parkeringen vid busstorget och gamla OK-parkeringen. Parkeringen utanför butiken är fri på vardagar efter klockan 18.00, lördagar efter klockan 16.00 och helt fri på söndagar.  Vill du läsa mer om våra öppettider och hur du hittar till butiken kan du göra det på vår hemsida.  Våra öppettider!

KALENDRAR FÖR TEÄLSKAREN, BOKMALEN OCH EN OCH ANNAN KALENDERBITARETänd adventsljusstaken, häll upp en kopp rykande te och varva ner med en glimrande julnovell. Luta dig tillbaka och njut av en stund för dig själv under decembers mörka söndags-kvällar. Novellix fina kalender “Stunder i advent” innehåller fyra små kuvert, en till varje söndag i advent. Förutom en novell med stämningsfulla berättelser av H.C. Andersen, Selma Lagerlöf, Dan Andersson och Viktor Rydberg, bjuder varje lucka på en omsorgsfullt utvald tesort som bär smak av allt från kryddnejlika och kanel till kvitten och apelsin. Är du bara sugen på några härliga julberättelser finns också Novellix fyra klassiska Julnoveller 🎄 En hel ask tillägnad allas vår favorithögtid! 


Är du inte sugen på att läsa men vill njuta av en härlig kopp te varje morgon i december fram till jul passar vår lilla tekalender från the English Teashop perfekt. I en fin förpackning med ett förstklassigt urval av 13 ekologiska julteer, i 25 påsar bjuds du bland annat; Berry Rooibos, Festive Spice, Ginger Cranberry, Gingerbread Treat, Ghostly Green, Happy Holiday för att nämna några.

Sist men inte minst, bedårande kalendrar med luckor bilder och lite glitter. Någon för alla åldrar. I år är det perfekt att skicka iväg en liten kortkalender till dom du inte kan hälsa på just nu….

Läs mer och beställ här

ÅRETS JULKLAPP BORDE VARA TVÅLEN…… eller handspriten. Att tvätta händerna flera gånger om dagen minst 30 sekunder varje gång har blivit en god vana som vi förhoppningsvis tar med oss i vardagen post-corona.

Kew garden, eller rättare sagt the English Soap Company som gör tvålar, handkrämer och numera också handsprit, inspirerade av dofter och skönhet hos växterna vid Royal Botanic Gardens, Kew i London.

Handpsriten doftar fantastiskt och säljs i förpackning med spraymunstycke. Perfekt för handväskan eller i bilen.
Fin present blir det också med motsvarande tvål och handkräm.

Fler härliga tvålar och handkrämer hittar du både i butiken och på vår webshop.
Läs mer här!

VILL DU HA HJÄLP MED PRESENTER TILL PERSONAL ELLER KUNDER?
Låt oss hjälpa dig att visa omtanke. Vi hjälper gärna till med presenter och förslag på gåvor till allt från lärare, personal och kunder. Ingen present är för liten. Vet du vad du vill ha försöker vi ordna det. Vet du vad det får kosta, men inte exakt vad det ska vara, så ger vi gärna några olika förslag för dig att välja mellan. Oavsett hur stor eller liten din budget ät så lägger vi alltid ned stor omsorg på att hjälpa dig att hitta rätt present och sedan slå in dom som fina paket eller i cellofan.

Ring 08-753 23 33 eller skicka oss ett mail på info@cranberrycorner.se med dina tankar. Du kan också komma förbi oss i butiken så kan vi lätt plocka ihop lite olika förslag. Vill du ha lite inspiration kan du bläddra runt lite bland olika present-förslag på vår webshop. Se mer här!

 

BLACK FRIDAY, KÖTEORIER OCH HÅLLA AVSTÅND

Snart stundar den allra mest hektiska perioden för alla som hanterar paket. Och som ombud för både DHL och Bring så blir det nog i år extra mycket. Samtidigt som vi försöker få plats med alla paket och försöker lämna ut dom så fort som möjligt, försöker vi också hjälpa våra ordinarie kunder och tillsammans försöker vi alla också hålla säker distans till varandra.

Därför har vi bara en kö, och vi försöker hålla kön från höger sida i butiken. Det kan kännas lite bakvänt för den som kommer in genom dörren…. men på så sätt undviker vi trängsel precis framför dörren och underlättar passagen för de som vill gå ut ur butiken och de som kort och gott vill gå in i butiken.

Ett litet önskemål från oss, till dig som gör STOORA fynd på Black Friday eller i julhandeln. Under den här perioden får vi ta emot nästan 30-40% fler paket än vanligt. Det i sig är inget problem. Problemen uppstår när framförallt stora paket blir stående flera dagar, ja ibland upp till två veckor… förutom att de tar plats gör de också att paketutlämningen tar lite längre tid eftersom vi ibland måste flytta på de stora paketen för att komma åt andra.

Tillhör du en riskgrupp som behöver hämta ut ditt paket. Bästa sättet är att använda sig av identifikation med Bank-id i länk längst ned i ditt sms. QR-koden du får som svar gör du en skärmdump på och skickar till någon vän eller granne som enkelt hämtar ut ditt paket med det utan övrig legitimation.

Behöver du hämta paketet själv men vill göra det utanför butiken. Ring butiken på 08-7532333 så hjälper vi dig.

VI PLOCKAR UPP NYHETER I BUTIKEN OCH VI LÄGGER UPP NYHETER PÅ WEBBEN VARJE DAG

Det behöver aldrig bli tråkigt att besöka Cranberry Corner, vare sig fysiskt eller på nätet. Det går att göra spännande upptäckter varje dag. De senaste veckorna har det kommit massor av leveranser fullastade med allt som ger en härlig julkänsla, så vi packar upp nyheter varje dag.

Ibland ligger filialen på Lidingö liiite före oss i Mörby där vi fortfarande hastar med att packa upp, prismärka och ställa ut i butiken och ibland vill information och bildmaterial inte hinna fram innan vi hunnit plocka ut varorna i butiken.

Är det något du saknar eller inte kan hitta, hör av dig så hjälper vi dig till rätta.
Här hittar du mer av alla våra nyheter!


Marie Stendahls fina disktrasor finns nu i en bedårande serie för julen.

SPARA TID. PLOCKA UPP DINA INSLAGNA PRESENTER SENARE

Det bästa tipset, inte bara i Coronatider är att låta oss slå in dina presenter i lugn och ro. På så sätt behöver du inte vänta extra länge i butiken och vi kan hjälpa fler kunder på kortare tid. Du gör enkelt så här: Plocka ihop dina presenter och betala i kassan. Till respektive paket skriver du ett litet kort, en tag till den paketet ska vara till. Du lämnar namn och telefonnummer och när det senast behöver vara klart. Vi slår in dina paket i fint papper, eller om du önskar i cellofan och sätter på ditt redan skrivna kort på respektive paket. Du får ett sms från oss när dina paket är klara och du kan hämta upp dom antingen inne i butiken eller utanför.

Handlar du på webshopen skriver du bara instruktioner i meddelanderaden vid kassan så ordnar vi med dina presenter innan vi skickar eller om du har valt avhämtning.