30 May, 2024

Halloween onsdag 31 oktober

ANDAR, RÖK & VITLÖKSMAGI PÅ CRANBERRY CORNER 31 OKTOBER


All Hallows Eve, eller lite modernare utryckt Halloween, var förr kvällen som föregick Kelternas nyår. Dagen markerade gränsen mellan det ljusa och det mörka, sommarhalvårets myckenhet och vinterns karga knapphet. 

Självklart var dygnet magiskt och väven mellan de levande och de dödas världar var extra tunn just denna natt. Så både andar, feer och annat oknytt passade på att ta sig hem och hälsa på de som kommit efter dom. Det var också denna natt oroliga själar som inte funnit ro kunde få frid efter att ha hämnats någon som gjort en orätt i ett tidigare liv.  Man gjorde verkligen bäst i att hålla sig inomhus, duka för en extra (önskad) gäst från andra sidan, tända ljus och ställa till med fest den här kvällen. För att skrämma bort oönskade andar och gastar gjorde man skrämmande lyktor som tändes ute på förstukvisten. För att undvika att bli igenkänd av de som kom tillbaka för att hämnas en gammal oförrätt, klädde man ut sig för att bli oigenkännlig, och kanske också för att skrämmas lite.

Oavsett vad man tycker om de nya traditionerna runt Alla Helgonahelgen så är det så här i gränslandet mellan höst och vinter, mellan ljus och mörker och mellan värme och kyla, rätt härligt att få ställa till med kalas, flytta in i värmen, tända ljus och låta vidskepelse och magi snarare bli en del av det lite festligare inslaget i vardagen.

Själva tänkte vi passa på att fira Halloween på samma dag som de gamla Kelterna gjorde, onsdagen den 31 oktober från klockan 17.00. 

Vi passar på att smaka på massor av höstens nyheter, men också gamla favoriter som passar särskilt bra en kväll som denna; det blir Black Garlic i olika former, kryddiga vitlökar från the Garlic Farm, rök utan eld och mycket mycket mer från vår leverantör North Parade & Christina som bjuder på både provsmakning och spännande smaker från de Brittiska öarna.

För den frusne finns här varm choklad från Hasslacher’s. Dessutom blir det extrafestligt Halloweenbubbel, förutom sommarens alkoholfria succe Nosecco blir det en bubblande Sverigepremiär  JP Chenet Peach, ett välgjort mousserande vin med frisk smak av äkta persikor.

De senaste veckorna har vi dessutom haft fullt upp med att plocka upp sändning efter sändning med varor, så butiken i butiken hittar du både höstens nyheter och får en försmak av julen. Som vanligt har vi både extraerbjudanden och rabatter under kvällen.

Givetvis förbereder vi oss för både en och annan extra gäst, men är tacksamma för om du ger oss en hint om du kommer och hur många ni blir, senast den 30 oktober med ett mail till RSVP@cranberrycorner.se

Vi ses onsdagen den 31 oktober från klockan 17.00 och vi håller på fram till ca 20.00 på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.