23 July, 2024

April Event: Vårspira @ Cranberry Corner

Vårlikt och lekfullt @ Cranberry Corner

sakrukor 620x350

Välkommen till vår kundkväll tisdagen den 28 april

Man hinner knappt med naturens jättekliv mot sommaren. Tittar man ut är knopparna på bristningsgränsen till att spricka ut på somligt och på annat har musöronen till löv redan sträckt på sig ordentligt. Den ivrige har redan petat ner både ett och två frön medan andra känner sig lite mer yrvakna till att det växer och gror över allt. Och hur är det? När kan man peta ner fröna och när ska lavendeln beskäras? Vårbruket kan lätt kännas kravfullt, men bäst är det när det bara får vara lekfullt.

stamp_denna_dagen_ett_liv_xl

På tisdag tänkte vi försöka förena både lite lekfullt skapande med lite praktiska tips på vad hur man förbereder sig inför sommaren. Kort sagt trädgårdslivet när det är som bäst.Vi beskär lavendel, tar lite sticklingar och får lite tips på olika sätt att så. Vi leker med våra fina trädgårdsstämplar och gör lite personliga och roliga detaljer till både hem och trädgård. Ramslök har man ju hört talas om men vad mer kan man använda i köket? Pesto av kirskålen, löktrav i sallad och kryddsmör, nässlor i soppan och kanske både lite penséer, blåklint och pelargoner i salladen? Finns det sådant man kan skörda redan nu eller är det bara ogräs som tittar upp i trädgårdens gröna hörn? Tanken är lite hands-on, lite workshop, ett och annat finger i jorden så därför har vi bjudit in Anette och Tina Blåberg som till vardags driver sitt företag Good Garden. Båda jobbar gärna med händerna så det blir både lite workshop samtidigt som de svarar på frågor och kommer med tips och idéer.

 

collage_stamp

 

I butiken har vi packat upp massor av nya och roliga varor och som vanligt har vi en del extraerbjudanden och rabatter. Vi kommer även bjuda på lite goda ”röror”, både av sådant som finns färdigt och sådant vi hittat i trädgården. Några provsmakas med den nya goda ekologiska pappardellen från Il Fornaio, perfekt till vårprimörer, sallader och  gröna såser.

Tisdagen den 28 april på Svärdvägen 3. Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

Berätta gärna om du kommer så att vi vet hur många glas vi ska ställa fram till RSVP@cranberrycorner.se, du får gärna ta med dig en vän eller flera.

 

Varmt välkommen!

Lisa Brandt

 

Vill du veta lite mer om Anette & Tina

anette_blaberg2Anette har sina rötter i färg, form och illustration, men är också duktig trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner och är utbildad inom hälsoträdgårdar och trädgårdsterapi vid Alnarp lantbruksuniversitet. Hon är en av skaparna av boken ”Hjälp, jag är med trädgård” dessutom är hon mamma till en helt underbar serie stämplar med trädgårdstema. Till vardags driver hon tillsammans med sin syster företaget Good Garden som har specialiserat sig på att skräddarsy hälsoträdgårdar för företag, organisationer och privatpersoner. Tillsammans har de under flera år designat prisvinnande balkonger på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar och nu senast skapade de en idéträdgård tillsammans med bland annat Boodla, Tillitsverket och Stadsodling.

 

 

tina_blabergTina Blåberg har en bakgrund inom sjuk- och hälsovård och har arbetat många år med både svensk och internationell sjukvård och läkemedelsindustri. Hon är utbildad legitimerad sjuksköterska och har utbildningar inom ledarskap, verksamhetsutveckling och hälsa. Tillsammans med syster Anette har hon drivit Good Garden sedan 2012. En lyckad kombo med gröna fingrar och hälsa. Tillgången till en grön miljö, såväl ute som inne, kan vara inte bara rena hälsokällan, utan även bidra till ökad kreativitet, vara både rogivande och stimulerande och vara ett utrymme med plats för reflektion, umgänge och aktivitet. Vill du veta mer kan du läsa mer på deras hemsida Good Garden eller deras Facebooksida.

 

 

systrarna_good_garden_beskuren stamp_garden_partyAlla foton och illustrationer: Anette Blåberg