30 May, 2024

Trädgårdsliv

Ett axplock av lite saker för trädgården

Det kan tyckas lite konstigt att man köper in varor för trädgården när hösten och vintern närmar sig. Men egentligen kan man ägna sig åt trädgårdsliv året runt tycker jag. Till och med så att det är mer rofyllt att ägna sig åt trädgårdsarbete på hösten när allting går i lite sakta mak.

Och på hösten när blommor och växter vissnar ner, så är så är krukor, verktyg, korgar och detaljer oftast som vackrast. Då när naturens färger börjar bli mer vilsamma ser man helt plötsligt skönheten i sakerna som snarare finns där för sin funktion än för sitt utseende. Form och funktion behöver inte alls stå i konflikt med varandra. Att välja fina bruksföremål som åldras vackert när de används och klarar ofta av att få lite patina med tiden.

En annan anledning är, att det är näst intill omöjligt att hitta roliga julklappar till trädgårdsälskaren i december. Då passar det ju som allra bäst att önska sig och unna sig en vacker sekatör med träskaft, en trädgårdsbok för vinterdrömmar och ett litet drivhus inför vårens sådd. Just sådana saker man sällan unnar sig själv.

Här kan du se några av de saker jag köpt in för trädgården och uteliv som förhoppningsvis kan förgylla i höstmörkret.

 

 

 

2 thoughts on “Trädgårdsliv

  1. Vilken härligt inspirerande hemsida! Det ser fantastiskt ut och ger verkligen ett sug efter att besöka butiken och botanisera bland alla fina saker.

Comments are closed.