23 April, 2024

Sverigepremiär @ Cranberry Corner

Sverigepremiär @ Cranberry Corner

Rapeseed Oil 620x350

Får vi presentera – Två smakfulla nyheter för första gången i Sverige

Vi var jättestolta när vi för två år sedan som första butik i Sverige fick sälja Black Garlic. Nu är det dags igen med lite nyheter från North Parade. Gånger 2 dessutom. Cullisse Rapeseed Oil och the Brew Tea Co, två företag som drivs av passion för smak, kvalitet och enkelhet.

Cullisse Rapeseed Oil från norra Skottland är en ny rapsolja som har blivit en sensation i Storbritannien. Den fick guld i ”Great Taste 2014” och med fans som stjärnkocken Heston Blumenthal och matskribenten Nigel Slater har succen blivit ett faktum.

Är det någonting som britter kan så är det te och är det någonting de inte tänker kompromissa om så är det smaken på deras te. Vårens andra nyhet från de Brittiska öarna är våra nya teer från Brew Tea Co Ett ungt företag som på kort tid lyckats slå sig in på den stenhårda brittiska marknaden, nu finns de bland annat på självaste Harvey Nichols. Som uppstickare har Brew Tea Co lyckats  i sin ambition “We believe that tea should be better – not complicated or weird, but better. That’s why our teas are the ones that you know and love and they taste better than ever before.”

Så nu på onsdag den 28  januari har vi värmt på tevattnet,  korkat upp flaskorna med rapsolja och förbereder oss för premiär och avsmakning. Givetvis har vi även kylt några extra flaskor med bubblande mousserande och bjuder på några fina erbjudanden och härliga nyheter också. Vi börjar klockan 17.30 och håller på fram till ca 20.00 på Svärdvägen 3 utanför Mörby Centrum. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A  Ta gärna med dig en vän och berätta om du kommer med ett mail till RSVP@cranberrycorner.se

Välkommen!

 

P.S Varför vänta till på onsdag?  Vår vinterrea är i full gång och vi har öppet både lördag och söndag.

 

Läs mer om våra nyheter

cullisse-highland-rapeseed-oil-groupCULLISSE RAPESEED OIL

Familjen Mackenzie har brukat jorden strax norr om Inverness i snart 150 år. Rapsodlingarna är nya sedan Robert, yngsta sonen, återvänt från Kenya där han volontärarbetade och inspirerades av när de kallpressade solrosolja. Klimatet i norra Skottland är ovanligt gynnsamt för rapsodling tack vare dess mikroklimat och jordmån som ger rapsen en större smak. CULLISSE Highland Rapsolja är en silkeslen smörig olja med toner av gräs, sparris och nyplockade ärtskott. Lika god kall som varm.

 

 

 

brew-teaBREW TEA CO

Brew tea består inte av några konstigheter. Tvärtom. Det är de vanliga smakerna du känner igen med den  skillnadenatt detta te är handplockat och rullade av hela teblad från utvalda odlingar. Det ger en mycket djupare och kraftfullare smak. Dessutom innehåller varje påse mer te, för att bättre passa våra större tekoppar. Finns i smakerna English Breakfast, Earl Grey, Moroccan Mint, Lemon & Ginger, Chai, Green Tea och en Fruit Punch.

 

 

Nästa kundkväll swn 17 februari!

Nästa kundkväll blir redan tisdagen den 17 februari på självaste fettisdagen. Då har vi bjudit in Amelie Ehrensvärd Cardel, journalist och författare samt fotograf och formgivare Susanne Martinelle som kommer berätta lite om och läsa lite ur sin bok “Mystik på svenska slott – Nutida spökupplevelser”. I boken som blivit mycket uppmärksammad i media, berättar för första gången både ägare och personal från 17 slott och herresäten om sina mest oförklarliga upplevelser. Förutom dessa personliga berättelser innehåller boken nyskriven slottshistorik, nytagna stämningsfulla bilder, gamla spökhistorier och ett kapitel med 5 kända vetenskapsmän som reflekterar kring sin syn på andlig existens utanför den fysiska kroppen, tidsresor med mera. (biskop Lennart Koskinen, Professorn i teoretisk fysik Ulf Danielsson, professorn i parapsykologi Etzel Cardena, läkaren och forskningschefen vid Södertälje sjukhus Robert Hahn samt folklivsforskaren Ebbe Schön.

 

3D Spokboken_3D__lag copy