23 July, 2024

Garden Party @ Cranberry Corner

 Garden Party @ Cranberry Corner

blommor620x350

VÄLKOMMEN TISDAGEN DEN 27 MAJ

Trädgårdsliv ska vara avkopplande, energigivande och lustfyllt. Att låta sig styras av lust istället för omgivningens krav och förväntningar är en bra utgångspunkt för trädgårdsambitionerna. Ibland är det inte fel att tänka som Carl Anton i sin visa “Jag lät alla mina maskrosor finnas, fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut. Men det är så skönt att sitta och minnas, små solar i gräset när sommarn är slut…”

Sista kundkvällen för säsongen blir tisdagen den 27 maj, som självklart kommer att gå i trädgårdens tecken. Ett litet Garden Party helt enkelt. Då blir det massor av trädgårdsinspiration och en härlig Italiensk buffé. På plats finns ett gäng duktiga personer med massor av kunskap om trädgård, inredning, styling, hälsa och välbefinnande. Ta med dig lite bilder, få inspiration, ställ frågor och bolla idéer med dom under hela kvällen.

På plats finns; Systrarna Tina och Anette Blåberg från Good Garden som jobbar med hälsoträdgårdar och som kammade hem silverplatsen i “Årets Balkong” på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar tidigare i våras.  Anna Bressen Wallmark, stylist och inredare från Bressen Home & Garden som gärna hjälper till med idéer både inomhus och utomhus, och just denna kvällen kanske alldeles särskilt för både trädgård och liten täppa. Få råd och kunskaper om ljus och färgers påverkan på både rum och välmående av inredare och ljusdesigner Charlotte Asplund, By Asplund som både kommer berätta och visa på hur man kan förvandla ett rum med hjälp av att ha rätt belysning och använda belysningen för det ändamål det är tänkt för, både ute som inne.

Dessutom kommer Christina Bergman från Il Fornaio och bjuder på ekologiskt, stenugnsbakat surdegsbröd med ekologiska Italienska röror och delikatesser, en liten nyhet för oss konsumenter att ta med hem från butiken. Du kan läsa mer om alla våra gäster och deras verksamheter nedan.

Som du märker en välmatad, spännande och innehållsrik kväll som vi som vanligt sköljer ner med rosa bubbel och trevliga erbjudanden.

Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till ca 20.00.

Tisdagen den 27 maj på Svärdvägen 3. Här hittar du vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställa fram. Antingen kan du göra det här på evenemanget eller skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se. Du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

Varmt Välkommen

CranberryCornerbw maillogga

 

 

Vill du veta lite mer om våra gäster den 27 maj?

seed_garden

 

Good Garden – Specialdesignade hälsoträdgårdar

GoodgardenlogoEgentligen är det självklart – vi mår bra av att ha växter omkring oss och nu har även forskningen många bra exempel på det. Tillgången till en grön miljö, såväl ute som inne, kan vara inte bara rena hälsokällan utan den kan även bidra till ökad kreativitet, vara både rogivande och stimulerande och vara ett utrymme med plats för reflektion, umgänge och aktivitet vilket både leder till ökat välbefinnande och bättre hälsa –  inte bara i yrkeslivet, inte bara på äldreboenden utan även på våra skolor, förskolor och vår hemmiljö. Systrarna Anette och Tina Blåberg, med en bakgrund både inom trädgård, design, hälsa, sjukvård och verksamhetsutveckling driver sitt företag Good Garden och har specialiserat sig på att kräddarsy hälsoträdgårdar för företag, organisationer och privatpersoner. På deras hemsida kan du läsa mer om det här området och se på några av deras uppdrag från skolgårdar, äldreboenden, företag och privatpersoner. Du kan också följa dem på deras Facebooksida.

 

Bressen Home & Garden – Med öga för detaljer

logo_bressen_homeandgardenMånga gånger är det de små detaljerna som skapar harmonin i ett rum eller en trädgård. Med öga för just detaljerna och en fantastisk känsla för helheten skapar Anna inte bara harmoniska och energigivande miljöer hemma eller i trädgården. Med sin långa erfarenhet från både butik och mässor inom mode och inredningsbranschen hjälper hon även företag med butiksinredning, mässtyling eller homestyling inför en bostadsförsäljning. Till Anna kan du komma med både en önskan om några timmars inspiration, tips och idéer om du vill göra resten av arbetet själv eller ta hjälp med hela projekt där hon hjälper till i hela arbetet från ax till limpa. På Annas hemsida och Facebooksida kan du se lite inspirerande bilder från olika projekt och från hennes egna vackra hem och härliga trädgård.

 

By Asplund –  Ett lysande förslag

Pricken över i inom all inredning borde vara ljussättningen. Det här är ett område som verkligen andas funktion och form. Vad vill vi och vad behöver vi? Ljus kan göra så mycket mer än bara lysa upp ett rum eller en trädgård. Med några enkla knapptryck kan vi ändra stämning, färg, värme och upplevelsen av detaljer såväl ute som inne. Charlotte Asplund arbetar som både inredare och ljussdesigner för både privatpersoner och i offentliga miljöer tar alltid ansatsen i funktionen både som inredare och som ljusdesigner för att undvika att den tappas bort på vägen. Slutmålet är inte bara den dagen projektet är klart utan hennes inrednings- och ljussättningsförslag utgår från vem du är, vart du är på väg och hur dina behov ser ut några år framöver. Till By Asplunds Facebooksida.

 

Il Fornaio – Det Italienska Stenugnsbageriet

il_fornaioIl Fornaio betyder mannen vid stenugnen och det är just exakt vad det är. De bakar allt på surdeg och formar varje bröd för hand av sina kunniga bagare och gräddar i stenugnar och är Skandinaviens första och största Slow food-bageri. Det är handgjort, vackert, ekologiskt, fritt från tillsatser, färskbakat och fruktansvärt gott. De förgräddar bröden och fryser dem snabbt för att vi sedan ska kunna njuta bröden hemgräddade precis när man vill. Förutom bröd har Il Fornaio även handplockat några mindre producenter runt om i Italien som gör en rad klassiska basprodukter som används i det Italienska köket, givetvis med samma krav som på deras goda bröd, det ska vara helt naturliga ingredienser utan tillsatser, om möjligt ekologiskt och producerat med en passion för natur, mat och smak. Vill du veta mer kan du se mer på Il Fornaios  hemsida. Eller följ dem på Facebook.