23 July, 2024

November event Julens smaker 29 november 2012

Julens smaker @ Cranberry Corner

 

Välkommen till en smakfull kväll på Cranberry Corner Torsdagen den 29 november

Då tänkte vi tjuvstarta på adventsfirandet här på Cranberry Corner och bjuda in till en värmande kväll med massor av provsmakning som kanske kan ge lite nya idéer för julbordet. Vad sägs om en lång rad med honungar i de mest fantastiska smaker och varianter från Lovö Magasin. Vi provar också den svarta vitlöken, Black Garlic som efter en fermenteringsprocess fått en helt fantastisk arom och smak och som vi hade äran att få vara först ut med att få sälja i norden.

Johan Bülow har ju givetvis tagit fram en Jullakrits Special Edition 2012 och i år även en begränsad upplaga av en Lakritskalender som lovar 24 härliga dagar med lakrits. Till vår varma äppelcider och Belvoirs Mulled Winter Punsch provar vi de senaste julkolorna från Pärlans Konfektyr och bläddrar i deras nya kokbok som kommer göra dig till ett proffs när du fixar med julens gottebord. Vi bjuder också på underbart goda pepparkakor från Arbrå Ångbageri, ett bageri som med sina anor från 1892 fick nytt liv när verksamheten lades ner och två färgglada bagarinnor istället tog plats vid bakborden och doften av ingefära och kanel blandades med nya tider och entreprenörsanda med hjärta. Av pepparkakor blir man snäll sägs det ju, hur många pepparkakor man kan behöva äta kan ju däremot vara lite osäkert så gå in på deras hemsida och gör ett “snälltest” för att se hur många pepparkakor du behöver äta. Till snälltestet! Där kan du också skriva ut etiketter till nya saker du kan ha i dina burkar när de är tomma.

Från Mill & Mortar har det kommit nya smaker till det söta köket; ekologiskt lakritspulver från Kalabrien och ekologiskt Vaniljpulver från Ndali vaniljstänger samt Hallon- och Blåbärspulver till frosting, macarons, glass och cupcakes. Så finns ju även Mill & Mortars övriga kryddor till kanske mer traditionella julsmaker som kanel, kardemumma och stjärnanis som alla har en fantastisk smak och arom. Läs mer om kryddorna, Mill & Mortar, Iben Buchert och filosofin bakom.

Sist men inte minst så handlar julen om kärlek och kärleken den föredrar vi het som chilli, Montezumas ekologiska choklad har även magiskt god mörk drickchoklad gjord av de finaste kakaobönorna en av dem är en het finsmakarvariant med chilli som värmer med sin smak och hetta.

Ewa von Wowern som vanligtvis huserar på Lovö Magasin ute vid Drottningholm kommer och berättar mer om sin honung, sina olika smaker och om binas stora nytta överhuvudtaget. Här kan du läsa lite mer om Ewa och henne honung.

Vi kan lova många goda smaker, ännu fler trevliga människor och massor av julstämning.

Passa också på att dryga ut julkassan – vi bjuder på 10 % rabatt* på allt i butiken och givetvis är nya fina julklappspapper och snören inhandlade så att vi kan hjälpa till med fina paket.

Torsdagen den 29 november på Svärdvägen 3, Här kan du hitta vägbeskrivning och karta

Vi börjar klockan 17.30 och håller på fram till ca 20.00. Ewa pratar ungefär vid halv sju.

O.S.A  28 november till RSVP@cranberrycorner.se , du får gärna ta med dig en vän.

Välkommen!

 

 

*Erbjudandet gäller mellan klockan 17.30-20.00 och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

 

One thought on “November event Julens smaker 29 november 2012

  1. Mjölk och pepparkakor? Någon?! Kanske är det något slags knep av kroppen för att se till att man får i sig lite av varje… jo det var en tanke men jag har ingen aning om kroppen kan ha koll på sånt 😀 Vad jag kom fram till efter att jag sökt lite var att det tar ca 30 dagar för kroppen att vänja sig vid en smak och att vi är uppfostrade med olika smaker.

Comments are closed.