20 June, 2024

Välkommen på en bubblig vårkväll på Cranberry corner

Välkommen till vår bubbliga vårkväll torsdagen den 14 mars

Såg ni solen som tittade förbi en kort stund idag på eftermiddagen? Det är inte klokt vad några bleka solstrålar kan få fart på livsandarna. Så varför inte fira ljusets återkomst med en liten spontan kväll med bubbel, bellini och bästa nyheten på systemet, tänkte vi.

Även om jag tycker att det mer än väl räcker med några härliga vårtecken och att det då bara är två veckor kvar till skärtorsdagen för att ställa till med kalas, så är det kanske också lite festligt att fira den internationella Pi-dagen (3.14) och alla Maud och Matildor.  Men man behöver ju egentligen inte så många anledningar till att ställa till med baluns…. Det är ju mest roligt att ses efter en lång mörk vinter och dessutom vill vi så gärna passa på när vi har gjort hela butiken riktigt vårfin. Här blandas påskgotter, med häxor på väg till blåkulla, det är påfyllt med både fjädrar, ägg, kaniner och massor med vårblommor. 

Som sig bör på våren styr vi kosan mot Frankrike den här bubbliga kvällen där vi, förutom Nozecos ljuvliga alkoholfria mousserande viner, med sina flirtiga bubblor och friska smaker som passar perfekt till det krispiga vårvädret, dessutom får stifta bekantskap med den allra hetaste nyheten på Systembolaget. Med sin premiär bara häromdagen har den redan fått massor av lovord bland kännarna. I Limoux, födelseplatsen för världens första mousserande vin, hittar vi Maison Salasar som med sin vingård som sträcker sig upp till 300 meters höjd på svala bergssluttningar i skuggan av de franska Pyrenéerna, där de skapar en enastående Crémant de Limoux. 

Som vanligt tänkte vi röra ihop vår goda black garlic dip och bjuda på de allra godaste chipsen från Pipers. Dessutom provsmakar vi några franska tillbehör från Bornibus och ett hett tips är att passa på att fynda den magiskt goda olivoljan från Rio Largo Estate i Sydafrika som med sina hundraåriga italienska olivlundar idag kammar hem pris efter pris i internationella smaktävlingar för sin välsmakande oilivolja. Medan andra höjer priset på olivolja tänkte vi sänka det den här kvällen.

Varmt välkomna torsdagen den 14 mars. Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till 20.00. Här hittar du vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställa fram. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se. Du får gärna ta med dig en vän eller två.

Varmt Välkomna!