23 July, 2024

Vi fyller nio år och börjar med söndagsöppet!

Bland äpplen, höstlöv & varma drycker

Vi firar 9 år och har åter öppet på söndagar.

Det finns ingen härligare höst än den när sommaren dröjer sig kvar. Man får frossa i jordiga färger, tända ljus och krypa upp i soffan, samtidigt som man får ta av sig jackan som blev för varm och njuta en kopp kaffe på trappan i solen. Tid att njuta med andra ord. 

Längtat har nog de flesta också gjort efter den här frikostiga tiden som kallas skördetid. Skogen är just nu överfull av både Karl-Johan och herr Kantarell och i år dignar äppelträden av söta äpplen. All tid vi tillbringade hemmavid denna vår och sommar utnyttjade nog många till att så ett frö eller två. För de som saknar eget land kan man ju också skörda på marknader eller i butikernas grönsaksavdelningar. För höstskörden finns både blomsaxar, äppelplockare, svampkorgar, sekatörer och en och annan syltburk.

Trots att det känns som att hösten ändå dröjer lite och vi fortfarande får njuta av den ljuvliga sensommarsolen ute, förbereder vi oss som allra mest för hösten här i butiken.
Varje dag bjuder på nya sändningar och nu finns massor av lampor, kuddar, plädar, ljus, kransar och ljusmanschetter som alla på sitt lilla sätt värmer i höstmörkret. På vår webshop har vi samlat några av våra höstfavoriter. Se mer här, eller så tittar du förbi oss i Mörby och ser butiken i höstskrud.

I morgon onsdag firar vi födelsedag! Då är det nio år sedan vi slog upp dörrarna första gången och även om nio både är lite udda och ojämnt vill vi fira det lite extra med att bjuda på en liten present. Säger du “Grattis på födelsedagen!” i kassan så bjuder vi på 9% rabatt på allt* som du handlar. Handlar du på webshopen anger du bara Grattis som rabattkod. Erbjudandet gäller endast onsdag 30 september (från 00.00-23.59).

Söndagen den 4 oktober kör vi sedan igång med söndagsöppet igen. Det betyder att vi nu kan ses varje dag ända fram till julafton…. (och till julafton är det bara 87 dagar kvar!)

Varmt välkommen förbi både vår födelsedagsonsdag och hela härliga helgen. Här hittar du vägbeskrivning och karta.

Vi ses!

Lisa Brandt

CranberryCornerbw maillogga

ALLT GOTT AV ÄPPLEN

Nu är verkligen tiden att njuta av årets skörd av äpplen. Ett äpple om dagen sägs ju hålla doktorn borta. Men äpplen kan göra så mycket mer gott än så. Äpplen, och framför allt äppelskalet, innehåller rikligt med C-vitamin, flavonider, kalium, pektin och massor av mineraler och en hel massa annat som är bra, inte bara för magen och tarmarna, utan är bra för hela kroppen. Med ett högt  innehåll av antioxidanter som hjälper till mot de fria radikalerna stimulerar den också kroppens naturliga avgiftning om man får tro de lärda. Ett äpple om dagen hjälper också till att undvika hjärt-kärlsjukdomar och hjälper både matsmältning,  lever och galla. Ja listan kan göras lång med äpplets nyttigheter så ska man bara peta i sig en av dagens fem viktiga, så borde minst en av dom alltid vara ett äpple.

Älskad frukt sedan Eva’s tugga i paradiset. En händelse som också fick sin grafiska form i Apple’s logga som enligt Steve Jobs representerade allt han ville att Apple skulle handla om; lusta, kunskap, hopp och anarki. 

Vill du läsa mer om allt gott som kan komma ur äpplen kan du läsa mer på vår hemsida. Till Allt gott av äpplen

MASSOR AV NYHETER I BUTIKEN OCH PÅ WEBSHOPEN

Vi packar upp nya varor och nyheter varje dag. Lika snabbt försöker vi lägga upp alla härliga nyheter på webshopen. Välkommen att kika på några av de senaste.

Här kan du se alla nyheter på webshopen (och i butiken) 

SÖNDAGSÖPPET 12-16

Från och med söndagen den 4 oktober har vi söndagsöppet resten av året. Det betyder att vi från och med denna helg har öppet varje dag ända fram till jul 😉

Öppettider i butiken
Måndag-torsdag 11.00-18.30
Fredag 11.00-18.00
Lördag 11.30-16.30
Söndag 12.00-16.00

På Webshopen är det alltid öppet!

De otroligt fina illustrationerna är gjord av Anette Blåberg som förutom formgivare också driver företaget Good Garden tillsammans med sin syster Katarina. Good Garden skräddarsyr hälsoträdgårdar för organisationer och näringsliv  Anettes fina stämplar med trädgårdstema och en av hennes böcker finns att köpa hos oss i butiken.

TVÄTTA, TVÄTTA, TVÄTTA!

Aldrig har väl våra händer varit så rena som nu… och kanske inte så torra heller. Tjugo sekunder allra minst, 6-8 eller 68 gånger om dagen kan fresta på det allra mest tåliga skinnet. Härliga tvålar, som inte bara doftar gott i fin förpackning utan också gör gott. Avsluta med en härlig handkräm för att återfukta. Just nu är det den härligaste du kan ge dig själv eller någon annan som du också tycker om.
Till våra tvålar! 
Till våra handkrämer!


En nyhet så ny så att vi precis plockat upp den. En serie med tvål handkräm och handsprit från danska Chic Antique.