Vi bjuder upp till grillkväll

Vi trotsar aprilvädret och bjuder upp till Grillkväll

team grill 620x350 fix

Onsdagen den 26 april gör vi ännu ett försöka att fira in våren och trotsar snön och aprilvädret. Lagom till Valborg bjuder vi in till en extra het grillkväll på Cranberry Corner.

                                            grilla

Vi har bjudit in Åsa & Anne-Lie från Cook ‘n Bloom som tar med sig den allra hetaste grillen från USA, Portable Kitchens senaste modell. Christina från North Parade har som vanligt heta nyheter till grillen. I år är det fyra heta såser från Meat Lust och givetvis några gamla favoriter. Dessutom kommer bästa grannarna med de allra bästa vintipsen till alla kommande härliga grillkvällar som väntar framför oss. Det blir som vanligt gott att äta och dricka och en hel del fina erbjudanden.

                                     

Vår grillkväll börjar redan vid klockan 17.00 onsdagen den 26:e april och håller på fram till ca 20.00. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

                                                    hot apple cider

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställa fram. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se,Du får gärna ta med dig en vän eller två.

Varmt välkommen!

nothing is impossible

Illustrationer Anette Blåberg. Vissa av dem kan du köpa som stämplar.

Öppet i Påsk

Välkommen till oss i Påsk

easter open 620x350

Vi har öppet i Påsk.

På Skärtorsdag precis som vanligt, Långfredag, Påskafton & Annandag Påsk 12.00-16.00. På Påskdagen stannar vi hemma och äter upp vårt påskgodis.

 

Varmt välkomna!

 

IMG_0604

Aprilerbjudande @ Cranberry Corner

Passa på att utnyttja vårt aprilerbjudande i annonsen

 

copy ad 620x350

Butiken med allt som du inte trodde att du behövde

Och mycket mer. Allt från detaljer till möbler, och från drömmar till verklighet. Vi ser helt enkelt det stora i det lilla, och det lilla i det stora. Det är sådant vi gör bäst. Kom in i vår värld en stund så förstår du vad vi menar. 

Oavsett om du tittar in hos oss i butiken på nätet eller tittar förbi oss i Mörby så vill vi gärna att du ska känna dig varmt välkommen. Därför vill vi erbjuda dig ett extra fint erbjudande under april. Vi bjuder på 20% rabatt på hela ditt köp vid ett köptillfälle. Det gäller allt i butiken förutom möbler och beställningsvaror och så långt lagret räcker. Du kan heller inte utnyttja ditt erbjudande tillsammans med andra erbjudanden och gäller till och med den 30 april 2017.

På vår webshop skriver du in rabattkoden levabo20 när du kommer till kassan. Vill du utnyttja erbjudandet i butiken klipper du av ena hörnet på annonsen som en kupong, eller skriver ut den här sidan och skriver på med ditt namn och din mailadress.

Du hittar oss på Svärdvägen 3 i Mörby. Du åker dit enkelt på en kvart från centralen med tunnelbanan. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.  Och här kommer du direkt till vår Cranberry Corners Webshop!

 

Är du nyfiken på hur vi gjorde annonsen? Titta på vår film från en tidig morgon i butiken.

 

stamp_planting

 

 

 

 

 

 

Vårfrukost @ Cranberry Corner

Fira våffeldagen med oss!

 

Vårfrukost på våffeldagen 

Lördagen den 25 mars bjuder vi in till vårfrukost och vad passar väl bättre än att bjuda in till en riktig vårvåffelfrukost på självaste våffeldagen.

Tiden runt vårdagjämningen den 20:e och Vårfrudagen den 25 mars förknippas sedan urminnes tider med att allt startar om och livet börjar på nytt. Den magiska tiden när dag och natt är lika långa markerar att det blir ny vår, nytt år och nystart för inte bara fåglar, växter och natur utan också startskottet för bland annat vårbrukets början.

Den 25 mars, på Marie Bebådelsedag är det nio månader kvar till julafton, dagen kallas också Vårfrudagen. Att Vårfrudagen förknippas med våfflor är troligtvis ett resultat av att dagen uttalades snabbt och lite slarvigt och med tiden blev det våfflans alldeles egna dag. Våfflornas annars religiösa koppling är att de första våffeljärnen var ombyggda oblatjärn och våfflorna började gräddas i klostren nere i Europa redan på medeltiden.

Till vår vårfrukost har vi laddat upp med allt som hör våren och påsken till. Här finns fjädrar, påskägg, servetter, ljus och massor av påskgott. Vi dukar fram, inte bara våfflor, utan även som vanligt med lite andra godsaker, gott att dricka och några välsmakande erbjudanden.

Vårfrukosten börjar lördag morgon den 25:e mars vid 09.30 och håller på fram till ca 11.30 då vi fortsätter med våra vanliga öppettider. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur mycket frukost vi ska bulla upp med. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se, Du får gärna ta med dig en vän eller två.

Varmt välkommen!

Illustrationer Anette Blåberg

Välkommen in till oss en liten stund. Här har vi förberett för våren och påsken.

Mellandagsrea @ Cranberry Corner

Mellandagsrea & öppettider över helgerna

mellandagsrea-620x350-ny

Nu startar vår mellandagsrea!

Fynda bland alla fina julsaker med 50% rabatt på kvarvarande julkulor, pynt, julgodis, julservetter och jultetextil med både fina handdukar och kuddar.

Dessutom! 25% rabatt på alla julröda ljus och Brukas röda porslin. I butiken hittar du också några fina erbjudanden från Claus Porto.

 

Öppet Nyårsafton men stängt för inventering Trettondagen!
 • Under de ordinarie vardagarna har vi öppet 11.00-18.30
 • Nyårsafton 11.30-16.00.
 • Trettondagsafton 11.00-16.00
 • Trettondagen samt lördagen den 7 januari har vi stängt för inventering.
 • Nu är det också åter stängt på söndagar.

 

God fortsättning på julen, ett härligt nyår och extra mycket, varmt välkomna!

 

 

Extra öppettider i jul @ Cranberry Corner

The more the merrier

julpaket

EXTRA ÖPPETTIDER I JUL DESSUTOM EN EXTRA BONUS JUL-KUL-KUNDKVÄLL

Vi kan ju helt enkelt inte avsluta året utan en liten extra bonus kundkväll. Vi passar på när vi ändå har öppet till klockan 21 nu på tisdag den 20 december. Då värmer vi på glöggen, småsmuttar på nyårsbubblet, provsmakar en och annan pepparkaka med tilltugg och har dessutom bjudit in härliga Peter Åkerström igen med sin gitarr. Dessutom dyker det nog upp ett och annat lite extra juligt erbjudande.

Men framförallt har planerat in några extra bra öppettider så här innan julafton. Då kan du passa på att handla klapparna när det passar dig bäst, tider som är lite lugnare och kanske en stund efter middagen istället för att hinna allt innan. Vi värmer cidern oavsett vilken dag du kommer. Vill du inte vänta på att vi slår in dina paket så kan du skriva ”paketetiketter” och ge oss en dag eller två att fixa med dina fina paket innan du hämtar dom.

Lördag 17 december                           10.00-18.00

Söndag 18 december                          10.00-18.00

Måndag 19 december                         11.00-20.00

Tisdag 20 december                           11.00-21.00

Onsdag 21 december                          10.00-20.00

Torsdag 22 december                        10.00-20.00

Fredag 23 december                          10.00-19.00

 

Glöm nu inte…

Tisdagen den 20/12 från klockan 17.00 på på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A Det går alldeles utmärkt att vara lite spontan och bara dyka upp men om du redan vet så får du gärna tala om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställa fram. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se,  Du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

Varmt Välkomna!

 

Artisten och singer-songwritern Peter Åkerström tonsatte vår Italienska afton med sitt gitarrspel i våras och gästade oss också i oktober.  Peter har rätt många strängar på sin lyra så det är väldigt roligt att få hälsa honom varmt välkommen tillbaka. Några julsånger blir det men också annan skön musik –  han influerats av både jazz, klassisk mudik, kletzmer, bluegrass, blues, funk, en och annan irländsk dänga och en del svensk folkmusik.

 

peterakerstrom

 

 

 

Adventsfrukost @ Cranberry Corner

Adventsfrukost på Cranberry Corner

appelljus-620x350
Välkommen till vår Adventsfrukost lördagen den 19 november 09.30-11.30

Adventstiden var förr en period då man skulle ta det lugnare och samla sig inför den stundande julhelgen. Första Advent var själva upptakten till julfirandet då man tog sig an de lite ”lugnare” sysslorna på gården – då skulle osten ystas, julölet bryggas, lutfisken läggas i blöt, smöret kärnas, ljusen stöpas, julgrisen slaktas, kärvar bindas och det stora julbaket sättas på jäsning. Ibland är det kanske lite bra att vi lever i en hektisk tid när vi kan själva välja vad vi lägger till på listan ”julstök”. Allt det andra köper vi färdigfixat.

lucias_staffan_blaberg

Advent infaller under den allra mörkaste tiden på året och när dagen var som kortast och natten som längst under årets sista månader lurade både skrömt, skrock och faror i de mörka hörnen i det gamla bondesamhället. Vi jagar mörkret på flykten och december är på ett sätt vår allra ljusaste tid, det är verkligen något visst när hela Sverige lyser upp av glimmande trädgårdar och fönster med adventsstjärnor och adventsljus.

Till vår adventsfrukost har vi laddat upp med allt som hör julen till. Här finns julkulor, julblommor, kransar, mossa, ljus och allt du kan tänka dig som gör en magisk advent och inspirerande jul. Anette & Yvonne, den ena är trädgårdsdesigner och den andra är florist hjälper dig i trädgårdshörnet med julgrupper, pynt och julens blommor. Cecilia tipsar om gott att dricka till julbordet och extra värmande glögg gjord på äppelmust och Calvados. I vårt innersta rum möter du Amelie och Susanne som tar dig med på en resa bland gastar, spöken och mysterier på både svenska slott och svenska teatrar. Givetvis blir det även lite varmt att dricka och något gott att äta.

Vår adventsfrukost börjar lördag morgon den 19:e november vid 09.30 och håller på fram till ca 11.30 när vi fortsätter med våra vanliga öppettider. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur mycket frukost vi ska bulla upp med. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se, Du får gärna ta med dig en vän eller två.

Varmt välkommen

 

vinterskrud_blaberg

 

 

 

Torsdags AW med bubbel & musik @Cranberry Corner

Välkommen på torsdagsbubbel

pumpor-620x350

After work med bubbel & musik torsdagen den 27 oktober 2016

Hann du inte med vårt femårsfirande? Lugn. Vi fick lite godsaker över så vi tänkte att vi kör en enkel liten after work, en torsdagsbubbel med levande musik nästa torsdag.champagneI våras hade vi trevligt besök av artisten och singer-songwritern Peter Åkerström som tonsatte vår Italienska afton med gitarrspel och sång. Eftersom Peter har många strängar på sin lyra efter ett decennium på Irland så är det roligt att få hälsa honom varmt välkommen tillbaka. Förutom en och annan egen låt har han influerats av både kletzmer, bluegrass, blues, funk, klassisk musik, americana, jazz, en och annan irländsk dänga och en del svensk folkmusik.

 

peterakerstrom

 

Vi har också fått in en hel del nyheter för hösten och det kan hända att en och annan adventsinspirerad detalj har letat sig upp på hyllorna så här i skiftet till november. En hel del av nyheterna smakar ju dessutom otroligt gott så det blir nog dessutom lite tilltugg till bubblet. Vi provar också lite olika typer av sherry och njuter av allt trevligt sällskap och härliga erbjudanden. Kort och gott en ovanligt trevlig torsdag helt enkelt.

Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till ca 20.00. Torsdagen den 27 oktober på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställa fram. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se, Du får gärna ta med dig en vän eller två.

Varmt välkommen

 

cooler

 

 

 

Tävling vinn fina priser visa oss ditt drömrum

Visa oss ditt drömrum!

contest-moodboard-620x350 

TÄVLING! ”MIN MOOD BOARD”

Gör ett mood board av ditt drömrum

Ta chansen och vinn ett av våra fina presentkort hos oss här på Cranberry Corner. Vi delar ut tre presentkort om 1.000:-, 700:- och 500:-.

Gör så här:

 1. Följ oss på @cranberrycorner på Facebook eller Instagram.
 2. Gör en moodboard på ditt drömrum. Plocka ihop några detaljer du tycker om, material, färger eller river lite bilder ur magasin.
 3. Ta ett foto av ditt mood board och publicera det på ditt Instagram eller Facebookkonto tillsammans med en kort beskrivning av ditt drömrum och känslan du vill ha där.
 4. Tagga bilden med Cranberry Corner och inlägget med #cranberrycorner5år Ditt instakonto måste vara publikt och på Facebook måste ditt inlägg vara publikt för att du ska kunna vara med i tävlingen. Du behöver ha publicerat ditt inlägg senast lördagen den 15 okt.

Lycka till!

 

Tävlingen håller på till den 15 oktober och tre vinnare utses och publiceras på vår hemsida den 17 oktober. Juryn består av Lisa Brandt, Cranberry Corner och Anna Hänström, IntheMoodforThings. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Vill du ha lite inspiration är du välkommen in till oss på Cranberry Corner där du kan se Anna Hänströms tre moodboards över höstens tre trender.

 

Moodboard trend ”Sand”, foto Anna Härnström, inthemoodforthings

img_5171

 

Moodboard trend ”Terracotta”, foto Anna Härnström, inthemoodforthings

img_5174

 

Moodboard trend ”Vulcan”, foto Anna Härnström, inthemoodforthings

img_5172

 

 

 

Vi fyller 5 år och det ska vi fira

Fem fantastiska år!

cranberry_heart_with_handwritten_logo1

Välkommen till en jubileumsvecka med evenemang varje dag.

Måndagen den 26 september till söndagen den 2 oktober.

Vi fyller 5 år och det vill vi fira med en hel vecka fylld av inspiration, fina erbjudanden och härliga möten. Det är helt fantastiskt att så många vänner, kollegor och leverantörer så gärna vill komma och hjälpa till att göra den sista veckan i september till en av årets absolut roligaste. Det kommer finnas massor av goda anledningar till att komma och hälsa på oss varje dag.

 

Veckans alla dagar har olika teman, med inbjudna gäster och fina erbjudanden varje dag. Självaste födelsedagsfesten går av stapeln torsdagen den 29 september om den och alla andra roligheter kan du läsa mer om nedan.

 

odds_n_ends_tulip_fix_620x350

Trädgårdsmåndag med Anette och Tina Blåberg, Good Garden

Måndagen den 26 september klockan 14.00-18.00

Att måndagar är högtidsdagar för trädgårdsmänniskor har SVT lärt oss sedan flera år tillbaka. Vi ser bara till att föra traditionen vidare. Passa på att bolla idéer med Anette & Tina som också ger tips på hur du samlar fröer, hur olika fröer ser ut och hur man tar vara på dom. Dessutom får du hjälp att planera och plantera de där första härliga vårlökarna och vilka sorter som tar vid efter varandra och ger en lång härlig blomning. Du kan också passa på att köpa vår egen lökblanding med bla fina liljeblommande tulpaner och sättvitlök från the Garlic Farm på Isle of Wight. Som man kan förvänta sig av en härlig trädgårdsmåndag så blir det både en hel del rabatter (!) och extraerbjudanden. Vill du läsa mer om vår trädgårdsmåndag kan du göra det här!

 

motif_scatter-620x350Väldoftande tisdag  med Susanne Orgler Persson,

Optex Trading

Tisdagen den 27 september klockan 14.00-18.00

Utan dofter skulle våra liv vara mycket mer färglösa och trista. Doftsinnet lever helt sitt eget liv och på bara en microsekund kan du förflyttas tillbaka i tiden, till ett minne. Vår upplevelse och preferens till olika dofter är helt individuell och då är det verkligen tur att det finns så mycket att välja mellan.

På vår väldoftande tisdag kommer Susanne som importerar några av väldoftens allra finaste varumärken; Amerikanska Kobo Candles, Skotska Shearer Candles och Portugals allra mest anrika och välkända tvålmärke Claus Porto. Det blir alltså väldoft för både kvinnor och män och väldigt fina erbjudanden på både ljus, diffusers och tvålar. Passa på att ordna med en fin tvål eller en doft till Fars Dag.

Här kan du läsa lite mer om vår väldoftande tisdag.

 

dags-att-dukaInspirerande höstdukningar med Anna Bressen,

Bressen Home & Garden

Onsdagen den 28 september klockan 14.00-18.00

Vissa människor har förmågan att med de allra enklaste medel förändra ett rum eller ett middagsbord till ren och skär njutning. Precis så är Anna. Med en stark känsla för att använda sig av det naturen har att erbjuda, ge tingen nya funktioner och den där lilla twisten som gör hela bordet. Vad kan då inte Anna göra med en så färgstark och härlig period som hösten?

På onsdagen kan du också träffa Susanna Hveem som representerar inte bara vår stora servett och ljusleverantör utan också företaget Sköna Ting som snabbt blivit populära med alla sina produkter och fina posters av gamla botaniska blad.

Här kan du läsa lite mer om vårt onsdagsevenemang och om Anna och Susanna.

 

icesparkling_bottles-620x350fixFödelsedagsmingel, trender & inredningsinspiration med Anna Hänström, In the Mood for Things

Torsdagen den 29 september klockan 17.00-21.00 ca

Precis som för fem år sedan firar vi dagen innan själva födelsedagen med ett härligt födelsedagsmingel. Då har vi också bjudit in Art Directorn, stylisten och projektledaren Anna Hänström som gjort otaliga inredningsreportage i tidningarna bla Lantliv, Hus & Hem och Residence Magazine. Anna kommer att ge oss tips på hur vi med några enkla medel kan förändra där hemma utan att vi behöver riva ut hela huset. Anna kommer också visa lite hur hon jobbar, lite av höstens trender och ge tips och råd. Det blir lite ”prova-på-själv” och tävling med fina priser (tävlingen håller på längre än själva kvällen). Vill du inspireras lite i förväg av Anna kan du följa henne på hennes Instagram sida In the Mood for Things.

Vi skålar givetvis i favortibubbel från JP Chenet med några av våra godaste tilltugg och dessutom serveras det en tävling och lite härliga erbjudanden och specialrabatter även denna kväll.

Här kan du läsa lite mer om vårt födelsedagsmingel.

 

logoGåshaga Gourmet bjuder på tilltugget till Fredagsdrinken med Charlotte Ankarcrona

Fredagen den 30 oktober klockan 13.00-17.00

Fredagsdrink, Cocktail Hour, Happy Hour eller Fredagsmys. Kärt barn har många namn och på just fredagen är det extra härligt att unna sig något litet extra innan middag och TV kväll tar vid. Gåshaga Gourmet har under flera år handplockat de allra godaste små delikatesserna från fransmännens finsmakarterriner till beduinernas fredagsmys Dukkah. Kom och träffa Lotta och smaka på några  delikatesser, skapade av människor som är lika passionerade och matälskande som hon och maken Fredric. Vårt lilla hörn blir ett perfekt stop på vägen hem för lite inspiration och inköp till kvällen och helgens guldkant.

Läs mer om vår fredag med Gåshaga Gourmet här.

 

books-and-coffee-largeBokcafé & författarmöten med Robbe Eriksson, Rici Simic och Anna Wetterqvist, Skabetti Books

Lördagen den 1 oktober 12.00-15.00 (Butiken är öppen 11.30-16.30)

Wikipedia definierar ett bokcafé som ”ett kafé som bedriver försäljning av böcker och samtidigt utgör en social och intellektuell miljö.” I vår lilla bokshop här på hörnan bjuder vi på alldeles särskilt trevliga möten den här lördagen. Givetvis säljer vi både böcker med väldigt fina erbjudanden och bjuder på något gott att dricka. På vårt bokcafé serveras det både iste, varm äppelcider och kanske en och annan kopp kaffe.

Träffa Robbe som har en passion för historier och berättar dom både väl och gärna. I boken …och så åt dom också…, som blev utnämnd till Årets Kokbok, i kategorin ”årets gastronomiska anekdotpris”, får vi möta nio svenska livsöden genom århundradena och ta del av både recept och mathistoria.

Du träffar också Rici Simic som, förutom att han är medförfattare och står för recepten i boken …och så åt dom också… även står bakom Fotbollskokboken och kokboken Sin Gluten – Spansk magi i köket.

Dessutom tar de båda författarna och förläggarna med sig journalisten och författaren Anna Wetterqvist och hennes fina porträtt av en av våra största instrumentalister – Björn J:son Lindh, årets nyhet direkt från bokmässan.

Här kan du läsa lite mer om alla författarna och vårt bokcafé.

 

brew-tea-high-afternoon-teaBrew Tea Co. bjuder på High Afternoon Tea med Christina Gotzl, North Parade

Söndagen den 2 oktober 12.00-16.00

Engelsmännen är bra på många sätt. En av de mest goda sakerna ned dem är deras tilltro till att te kan lösa allt från världsproblem, kärleksbekymmer och ömma fötter genom att i lugn och ro sätta på tekitteln.

Vi avslutar vår festliga vecka med rykande, fantastiskt gott te och kanske några klassiska, brittiska tillbehör. Har du tur får du kanske smaka en lika rykande het och god kopp choklad också.

Här kan du läsa mer om High afternoon tea och Brew Tea.

 

cc5ar

 

Alla våra evenemang är i vår butik på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Inget av dem kostar något och det behövs ingen förhandsanmälan till evenemangen på dagtid.

Till vårt födelsedagsmingel torsdagen den 29 september behöver du däremot berätta om du kommer. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se  eller kom förbi oss i butiken och anmäl dig där. Du får gärna ta med dig en vän eller fler som du kan anmäla samtidigt.

 

Varmt välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Brew Tea bjuder på High afternoon tea

High Afternoon Tea & Söndagsöppet

brew-tea-high-afternoon-tea-620x350

Brew Tea Co. bjuder på High Afternoon Tea

med Christina Gotzl, North Parade Söndagen den 2 oktober 12.00-16.00

Engelsmännen är bra på många sätt. En av de mest charmiga och goda sakerna med dem är deras tilltro till att te kan lösa allt från världsproblem till kärleksbekymmer och ömma fötter bara genom att i lugn och ro sätta på tekitteln. Och kanske det inte måste vara svårare än så. Det är också lite klokt det här med att ha en stund på eftermiddagen, runt High Afternoon, när man tar sig ett lite matigare mellanmål med gurksandwich, scones och en kopp varmt gott te.

stamp_tea.time

Afternoon tea har sin början i det Victorianska England på 1800-talet då hertiginnan av Bedford som inte stod ut med den långa väntan mellan frukost och middag bjöd in sina vänner på te med godsaker och snacks. Egentligen är det skillnad på Afternoon Tea och High Tea även om de ofta används synonymt. Ordet ”High” i High Tea syftar på HUR tet serveras, dvs vid matbordet  vanligen lite senare på eftermiddagen och gärna tillsammans med en varm rätt. Afternoon Tea, även kallat Low Tea, serveras följaktligen på låga bord, som ett litet sidobord eller soffbord, som ett lättare mellanmål med små sandwichar, scones, Engelska muffins och kakor.

 

brew-tea

 

Vi avslutar veckan tillsammans med Christina från North Parade som har som specialitet att importera delikatesser från Storbritannien. Hon bjuder på några klassiska tillbehör till tet och på Englands mest välsmakande teföretag Brew Tea Co. Det blir rykande, fantastiskt gott te och har du tur får du kanske smaka en lika rykande het och god kopp choklad också.

 

cc5ar

 

Evenemanget är en del av Cranberry Corners 5 års-firande. Hos oss händer det något spännande varenda dag under vecka 39, med start måndagen den 26 september till och med söndagen den 2 oktober. Vill du läsa mer om vårt firande och ta del av resten av programmet kan du hitta det här

Alla våra evenemang är i vår butik på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Inget av dem kostar något och det behövs ingen förhandsanmälan till evenemangen på dagtid.

 

 

 

Cranberry Corners Bokcafé

Cranberry Corners eget Bokcafé

books-and-coffe-620x350

 

Bokcafé och författarmöte med Skabetti Books

Möt Robbe Eriksson, Rici Simic och Anna Wetterqvist. Lördagen den 1 oktober 12.00-15.00

(Butiken är öppen 11.30-16.30)

Enligt Wikipedia definieras ett bokcafé som ”ett kafé som bedriver försäljning av böcker och samtidigt utgör en social och intellektuell miljö.” I Paris fanns på 1960-talet en berömd sådan bokhandel med café som hette ”La Vieille Taupe” där diskussionerna gick heta. Liknande ställen fanns både i New York och San Francisco. I San Fransisco finns ännu idag bokkafét City Lights som spelade en viktig roll för the Beatnikgenerationens poeter med nattliga poesiuppläsningar.

Här hoppar vi nog över de nattliga poesiuppläsningarna men vi lovar att bjuda både på intellektuella möten, härliga böcker och något gott att dricka. På vårt bokcafé serveras det både iste, varm äppelcider och kanske en och annan kopp med kaffe. Och framförallt kommer du få träffa några brinnande entreprenörer, tillika författare, kockar och skribenter.

skabetti-logo-layer

Vad gör man om man har massor att berätta och dela med sig av men tröttnat på Facebooks begränsade utrymme? Man samlar givetvis några goda vänner och startar ett bokförlag tillsammans. Det var just detta David, Riki, Dan & Robbe gjorde för några år sedan och det blev starten för Skabetti Books.

ochsaatdeocksa

På vårt lilla bokcafé får du träffa Robbe som har en passion för historier och berättar dom både väl och gärna. I boken …och så åt dom också…, som blev utnämnd till Årets Kokbok, i kategorin ”årets gastronomiska anekdotpris”, får vi möta nio svenska livsöden genom århundradena och ta del av både recept och mathistoria.

singluten

Du träffar också Rici Simic som, förutom att han är medförfattare och står för recepten i boken …och så åt dom också… även står bakom Fotbollskokboken och kokboken Sin Gluten – Spansk magi i köket. Prata med Rici om allt från oförglömliga fotbollshändelser till bästa tapastipsen. Med lite tur har han kanske med sig något litet att provsmaka också.

json-ett-latt-turbulent-portratt

Dessutom tar de med sig årets nyhet direkt från bokmässan, journalisten och författaren Anna Wetterqvists fina porträtt av en av våra största instrumentalister – Björn J:son Lindh. Med låtar som Härifrån till Evigheten och Brusa högre lilla å, har han skrivit in sig i den svenska musikskatten. Under dagen kan du köpa alla böckerna till specialpris och passa på att få dem signerade.

 

cc5ar

 

Evenemanget är en del av Cranberry Corners 5 års-firande. Hos oss händer det något spännande varenda dag under vecka 39, med start måndagen den 26 september till och med söndagen den 2 oktober. Vill du läsa mer om vårt firande och ta del av resten av programmet kan du hitta det här. 

Alla våra evenemang är i vår butik på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Inget av dem kostar något och det behövs ingen förhandsanmälan till evenemangen på dagtid.

 

books-and-coffee-large

 

Gåshaga Gourmet bjuder på tilltugg till fredagsdrinken

Cocktail Hour, Happy Hour & Fredagsmys

picked-passion-620x350

Gåshaga Gourmet bjuder på tilltugget till Fredagsdrinken

med Charlotte Ankarcrona, Fredagen den 30 oktober klockan 13.00-17.00

Fredagsdrink, Cocktail Hour, Happy Hour eller Fredagsmys. Kärt barn har många namn och på just fredagen är det extra härligt att unna sig något litet extra innan middag och TV kväll tar vid. Lite vardagslyx mellan lingonsyltens röda glädje så att säga.

 

dukkah

Gåshaga Gourmet har under flera år handplockat de allra godaste små delikatesserna från hela världen . Kom och träffa Lotta och smaka på några av dem, skapade av människor som är lika passionerade och matälskande som Lotta och maken Fredric är. Det blir fantastiska ekologiska spanska mandlar, franska terriner och beduinernas egna fredagsmys Dukkah för att nämna några. Vi får också vara med om en premiär, Gåshagas helt egna varumärke Picked with Passion – fina smaker, noga utvalda råvaror och småskaliga, hängivna producenter med fokus på hög kvalitet och genuint mathantverk. Först ut är marmelader, smörkola och kolasås. Premiärsmaka några av nyheterna och om de hunnit med, finns också de flesta att köpa redan under dagen.

logo

Som du märker så blir vårt lilla hörn ett perfekt stop på vägen hem för lite inspiration och inköp till kvällen och helgens guldkant.

 

cc5ar

 

Evenemanget är en del av Cranberry Corners 5 års-firande. Hos oss händer det något spännande varenda dag under vecka 39, med start måndagen den 26 september till och med söndagen den 2 oktober. Vill du läsa mer om vårt firande och ta del av resten av programmet kan du hitta det här. 

Alla våra evenemang är i vår butik på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Inget av dem kostar något och det behövs ingen förhandsanmälan till evenemangen på dagtid.

 

 

Födelsedagsmingel med bubbel och höststyling

Kom och skåla in det nya året med oss!

cranberrydrink-black-logo-620x350

Födelsedagsmingel med inredningsinspiration och hösttrender med Anna Hänström,

In the Mood for Things, Torsdagen den 29 september klockan 17.00-21.00

För fem år sedan beskrev jag de här sista veckorna innan öppningen som en tid av både våndor och förväntan. Jag berättade om lådor och kartonger som burits fram och tillbaka. Möbler som släpats än hit och än dit. Kloka, generösa och idérika vänner som bistod med inspiration och hjälpande händer. Det hade målats, det hade spikats, burits och kånkats och skrattats en hel massa.  ”Sakta växer det fram någonting som förhoppningsvis ska kunna bli en plats man gärna besöker igen och igen,” skrev jag då… och det känns som vi lyckades rätt väl. Under de här åren har jag fått möta ytterligare så många nya härliga och roliga människor. Och jag hoppas så att alla gamla och nya vänner vill komma och fira de här första fem åren tillsammans med oss.

 

Precis som för fem år sedan firar vi oss själva dagen innan själva födelsedagen. Då ställer vi till med ett härligt födelsedagsmingel. Vi har bjudit in Art Directorn, stylisten och projektledaren Anna Hänström som gjort otaliga inredningsreportage i tidningarna Lantliv, Drömhem & Trädgård, Hus & Hem och Residence Magazine för att nämna några. Anna kommer att ge oss tips på hur vi med några enkla medel kan förändra där hemma utan att vi behöver riva ut hela huset. Hon kommer också visa lite hur hon jobbar, lite av höstens trender och ge tips och råd. Det blir lite ”prova-på-själv” och tävling med fina priser (tävlingen håller på längre än själva kvällen). Vill du inspireras lite i förväg av Anna kan du följa henne på hennes Instagram sida In the Mood for Things.

 

ornament

Vi får också besök av Robert Stridsberg från Lakridz av Johan Bülow – Svenskarnas favoritlakrits nummer ett. Passa på att provsmaken årets hetaste lakritsnyhet – D – mjuk lakrits omgiven av den finaste belgiska chokladen och sedan salt and caramel och prova några av årets årgångslakritsar.

Vi blev ju helt kära i vårens lilla nyhet på bubbelhimlen. Givetvis det självklara valet att fira in det nya året med. Så kom och skåla med oss i iskallt bubbel i läckra små piccoloflaskor från JP Chenet. Behöver du tips på godaste middagsvinet finns också Cecilia från våra grannar vinhuset Stellan Kramer på plats och ger goda tips som både passar till vinet eller fredagsdrinken.

Vi bjuder även på en annan välsmakande nyhet – eller rättare sagt en av de mest belönade snacksen någonsin. Pipers Crisps har vunnit Great Taste Awards 31 gånger sedan 2007 och utsetts till Best Snack Brand 4 gånger de senaste åren av Fine Foods Digests läsare. Har vi tur hinner vi få hem årets nyhet smaksatt med vild timjan och rosmarin plockad på sluttningarna av Atlasbergen öster om Casablanca.

Givetvis serveras det dessutom härliga erbjudanden och specialrabatter även denna kväll.

Vi börjar vid 17.00 och håller på fram till ca 21.00 torsdagen den 29 september på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många små piccoloflaskor vi ska kyla. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se, Du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

cc5ar

 

Evenemanget är en del av Cranberry Corners 5 års-firande. Hos oss händer det något spännande varenda dag under vecka 39, med start måndagen den 26 september till och med söndagen den 2 oktober. Vill du läsa mer om vårt firande och ta del av resten av programmet kan du hitta det här

 

 

 

Inspirerande höstdukningar

Ett vackert bord ger näring åt själen

autumn-table-620x350

Inspirerande höstdukningar med Anna Bressen, Bressen Home & Garden,

Onsdagen den 28 september klockan 14.00-18.00

Vissa människor har förmågan att med de allra enklaste medel förändra ett rum eller ett middagsbord till ren och skär njutning. Förra påsken kom Anna till oss och gjorde så fina påskdukningar. Dukningar med både glimten i ögat, stor känsla och massor av värme. Vi var helt betagna eftersom vi också visste att hon gjorde det på nästan ingen tid alls. Vad kan då inte Anna göra med en så färgstark och härlig period som hösten?

Vi bad Anna komma och duka upp vårt bord med inspiration till alla höstens alla fester – allt från Gåsamiddag, Skördefest och Mickelsmäss. Anna lär göra det precis som hon är, med en proffsig känsla och massor av värme. Med öga för just detaljerna och en fantastisk känsla för helheten skapar Anna inte bara harmoniska och energigivande miljöer inomhus utan också i trädgården. Något som hon ofta använder sig utav.

kantarell

På onsdagen kan du också träffa Susanna Hveem som representerar inte bara vår stora servett och ljusleverantör, Vinding utan också företaget Sköna Ting som snabbt blivit populära med alla sina produkter och fina posters av gamla botaniska blad. Susanna är också utbildad trädgårdsmästare och har jobbat många år med växter både ute och inne. Passa på att ställa frågor om dina knepiga hörn både inomhus och utomhus.

apelgren

Vill du veta mer om Anna Bressen?

Med sin långa erfarenhet från både butik och mässor inom mode och inredningsbranschen hjälper Anns  även företag med butiksinredning, mässtyling eller homestyling inför en bostadsförsäljning. Till Anna kan du komma med både en önskan om några timmars inspiration, tips och idéer om du vill göra resten av arbetet själv eller ta hjälp med hela projekt där hon hjälper till i hela arbetet från ax till limpa. Läs mer om Anna på Bressen Home & Gardens hemsida.

 

cc5ar

Evenemanget är en del av Cranberry Corners 5 års-firande. Hos oss händer det något spännande varenda dag under vecka 39, med start måndagen den 26 september till och med söndagen den 2 oktober. Vill du läsa mer om vårt firande och ta del av resten av programmet kan du hitta det här. 

Alla våra evenemang är i vår butik på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Inget av dem kostar något och det behövs ingen förhandsanmälan till evenemangen på dagtid.

 

 

dags-att-duka

 

 

Väldoftande tisdag

Dofter som hittar hem

motif_scatter-620x350

Väldoftande tisdag med Susanne Orgler Persson, Optex Trading, Tisdagen den 27 september klockan 14.00-18.00

Utan dofter skulle våra liv vara mycket mer färglösa och trista. Doftsinnet lever helt sitt eget liv och på bara en microsekund kan du förflyttas tillbaka i tiden, till ett minne. Själv blir jag löjligt lycklig när jag känner en blandning av olja, trä och bensin – precis så där som det luktade i morfars garage.

En dag i butiken fick jag lära mig av en kund att doften av rosmarin ökar hjärnans kapacitet med 10%. Lavendel däremot har den motsatta effekten och sänker den med lika mycket. En annan kund berättade att Patchouli är avstressande och en annan, att vissa personer kan få migrän av vaniljdoft. Vår upplevelse och preferens till olika dofter är helt individuell och då är det verkligen tur att det finns så mycket att välja mellan.

rosmarin-med-blommor

På vår väldoftande tisdag kommer det finnas väldoft, inte bara för kvinnor utan också för män. Då kommer Susanne som importerar några av väldoftens allra finaste varumärken; Amerikanska Kobo Candles, Skotska Shearer Candles och Portugals allra mest anrika och välkända tvålmärke Claus Porto.

opononax_large

Det blir inte bara doftljus utan Susanne tipsar också när det passar bättre med en diffusers som rumsdoft och hur du eldar ljusen bäst för att få ut det mesta av väldoften och dina fina ljus. Givetvis blir det väldigt fina erbjudanden på både ljus, diffusers och tvålar. Varför inte passa på att ordna med en fin tvål eller en doft till Fars Dag.

 

cc5ar

 

Evenemanget är en del av Cranberry Corners 5 års-firande. Hos oss händer det något spännande varenda dag under vecka 39, med start måndagen den 26 september till och med söndagen den 2 oktober. Vill du läsa mer om vårt firande och ta del av resten av programmet kan du hitta det här. 

Alla våra evenemang är i vår butik på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Inget av dem kostar något och det behövs ingen förhandsanmälan till evenemangen på dagtid.

 

 

 

Trädgårdsmåndag med Good Garden

Trädgårdsmåndag –

Höstbruket i trädgården

odds_n_ends_tulip_fix_620x350

Måndagen den 26 september klockan 14.00-18.00 med Anette & Tina Blåberg, Good Garden

Vi fyller 5 år och det vill vi fira med en hel vecka fylld av inspiration, fina erbjudanden och härliga möten. Först ut är vår trädgårdsmåndag tillsammans med Anette & Tina Blåberg från Good Garden. Att måndagar är högtidsdagar för trädgårdsmänniskor har SVT lärt oss sedan flera år tillbaka och vi fortsätter bara traditionen. Sista måndagen i september är det hög tid att ta tag i höstbruket och planera för nästa vårs blomning.

Passa på att bolla idéer med Anette & Tina som också ger tips på hur du samlar fröer, hur olika fröer ser ut och hur man bäst tar vara på dom. Dessutom får du hjälp att planera och plantera de där första härliga vårlökarna och vilka sorter som tar vid efter varandra och ger en lång härlig blomning. De första vårblommorna planteras nu.

Anette har också tagit fram en färdig mix av liljeblommande tulpaner och krokus som ger en lång och härlig blomning och en lite mer rådjurssäker variant. Just den här dagen finns de att köpa hos oss. Du kan också passa på att köpa vår fina sättvitlök från the Garlic Farm på Isle of Wight. Och som man kan förvänta sig en härlig trädgårdsmåndag så blir det både en hel del rabatter (!) och extraerbjudanden.

Anette & Tina Blåberg är utbildade inom trädgård, design, verksamhetsutveckling, hälsa och sjukvård. Till vardags jobbar de med att skräddarsy gröna utrymme och trädgårdar, med betoning på hälsa och trädgård för både företag, organisationer och privatpersoner. På Good Gardens hemsida kan du läsa mer om det här området och se på några av deras uppdrag från skolgårdar, äldreboenden, företag och privatpersoner.
cc5ar

Evenemanget är en del av Cranberry Corners 5 års-firande. Hos oss händer det något spännande varenda dag under vecka 39, med start måndagen den 26 september till och med söndagen den 2 oktober. Vill du läsa mer om vårt firande och ta del av resten av programmet kan du hitta det här. 

Alla våra evenemang är i vår butik på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. Inget av dem kostar något och det behövs ingen förhandsanmälan till evenemangen på dagtid.

 

Varmt välkommen!

 

Sommaravslutning @ Cranberry Corner

Sommaravslutning med hetta @ Cranberry Corner

grillnyheter620x350

Säsongsavslutning med het grill onsdagen den 15 juni .

 

Vi kör en favorit i repris, tänkte vi, eftersom årets bästa middagar faktiskt fixas utomhus. Grilla har blivit mer synonymt med den svenska sommaren än myggbett, blåbär med mjölk och färskpotatis. Så här på hörnan tänder vi upp grillen säsongen sista kundkväll och provar några riktigt heta tilltugg.

 

Christina från North Parade tar med sig både några gamla favoriter och årets nya heta favoriter som Bananketchup och de riktigt spicy chillisåserna Smokey Naga, Scotch Bonet och Jalapeno Lime. Dessutom kommer Åsa & Anne-Lie från Cook n’ Bloom tillbaka och visar lite fler roliga och smarta nyheter och grilltillbehör som gör dig till en mästare både vid grillen och i köket.

Som vanligt blir det massor av gott att provsmaka och härliga sommarerbjudanden.

 

Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till ca 20.00.

 

Onsdagen den 15 juni på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

 

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställa fram. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se, Du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

 

Varmt välkommen

 

Lisa Brandt

 

 

Klicka här på länken  och kolla in vår film från vår grillkväll förra året. Snacka om produktutveckling. Grillkorgen för grönsaker och annat gott visade sig vara en suverän pop-cornkastrull. Låt majskornen ligga i lite god olja en stund innan, fyll korgen med ett litet lager på botten (det går åt klart mindre än vad man tror) och ställ på grillen, skaka ner majskornen då och då. Sedan är det bara att vänta på poppandet. Salta och njut.

 

sommaravslutning 62x425

 

Försommarfester @ Cranberry Corner

Försommarens alla fester

cykelkorg2 620x350

Kundkväll torsdagen den 26 maj på Cranberry Corner

Snart stundar tiden då man i alla fall får låtsas att just tiden står alldeles stilla, nästan precis som luften kan göra över het asfalt en varm sommardag. Snart är det dags att räkna myggbett på brunbrända ben, gå barfota i daggvått gräs, envisas med att sätta smultronen på strån, låtsas att glass är lika med lunch och vara vaken sent för att insupa dofter från kaprifol, syren och trädgårdsnattviol. Men innan dess brukar det vara en hel hoper med sommarfester, picknickar, skolavslutningar och studentmottagningar som ska bevistas.stamp_garden_partyMen först ut är det alla mammors alldeles egna dag som ska firas innan alla försommarfestligheter sätter in. Här på hörnan dukar vi upp med lite bubbel och några av vårens mest populära provsmakningsfavoriter en gång till. Vi har fyllt upp butiken med både fina presenter, inte bara till mor utan även till alla studenter och avslutningspresenter. De senaste veckorna har vi dessutom fått in massor av fint till både hem och trädgård.

stamp_plantering
Varmt välkommen från klockan 17.30, torsdagen den 26 maj. Vi brukar hålla på fram till 20.00, på Cranberry Corner Svärdvägen 3, snett mittemot tunnelbaneentrén i Mörby Centrum. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.
samp_cake Du får gärna ta med dig en vän eller två. O.S.A gärna till RSVP@cranberrycorner.se så vet vi hur många glas vi ska ställa fram

Varmt välkommen!

Lisa Brandt

stamp_vindsnurra

 

P.S Alla fina illustrationer av Anette Blåberg finns att köpa som stämplar hos oss.

 

 

 

Längtan till Italien

Längtan till Italien

 

italiansundaylunch 620x350

Låt oss bjuda på några otroligt smakfulla timmar onsdagen den 27 april med lite av det allra godaste Italien har att bjuda på.

Jag har alltid drömt om att samla familjen till långa, söndagslata luncher under mitt knotiga plommonträd och förhoppningsvis en dallrande sol. Så där som man kan ana att det kan vara där under Toscanas himmel. Med ett dignande bord av bröd, goda ostar, primörer, röror och delikatesser, bli den där matmamman som kan få familjen att sitta ner och i all enkelhet njuta några timmars måltid tillsammans. Men det faller alltid på att tiden inte liksom vill infinna sig till att både fixa och att njuta det där söndagslunkiga, långsamma, flera-timmars-ätandet.

 

tryffelrisotto_il_fornaio

Det finns väl inga som är så passionerade som Italienarna när det kommer till familjen och det här med mat och råvaror. Det ska vara hög kvalitet, fantastiska smaker och enkelt. Fokus ligger på att njuta av smaker, sällskapet och en stund tillsammans. Traditionella måltider i Italien innehåller sällan färre än tre till fyra rätter. Måltiden är helt enkelt ett sätt att tillbringa tid tillsammans. Så var hittar man då tiden till att njuta av sin antipasto med marinerade grönsaker, capreze, carpaccio eller något kallskuret, sin primo piatto med pasta och kanske secondo piatto med kött eller fisk och avslutningsvis dessert med ost och frukt? Tänk vad härligt om man kunde bestämma att någon av alla de där lediga dagar i maj skulle tillbringas med fantastiska smaker och härligt långlunchsällskap.

 

il_fornaioVi har faktiskt ett litet tips.

Il Fornaio så delar man givetvis passionen för råvaror, kvalitet och den italienska mattraditionen. Så långt det är möjligt är det ekologiskt och det finns inte en tomat, böna eller basilikablad som du inte kan följa hela vägen från jord till ditt dukade bord. På flera av förpackningar och på deras hemsida kan man följa med hem till alla de familjer och människor som odlar, producerar och står bakom alla Il Fornaios ekologiska varor. Det är familjen Sgambaro i Veneto som producerar den allra godaste linguinin, givetvis ekologisk och 50% fullkorn. Eller familjen Amadori i Ligurien som odlar basilikan och gör den opastöriserade Pesto Genovesen – smakar som om den kom direkt från din egen mortel. Eller de tre systrarna på gården ”Podere Belfiore” i Toscana som står bakom Il Fornaios Polpa Pomodore, tomatpesto och pastasås med aubergine, för att nämna några.

 

Bild 56

 

Så kom och njut lite Toskansk kvällssol den 27 april. Vi gör det enkelt. Vi dukar upp lite röror lite pasta, lite risotto, lite nyheter och redan älskade gamla favoriter från Il Fornaio. Vi provar lite goda viner som passar till och lyssnar på musikern Peter Åkerström som influerats av både kletzmer, bluegrass, blues, funk, klassisk, americana, jazz och en och annan irländsk dänga med lite svensk folkmusik. Det blir kanske inte italienskt, men allt i sann vistradition.

 

peter_akerstrom

 

Låter inte det som ett härligt recept på några sköna timmar onsdagen den 27 april? Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till 20.00. Här hittar du vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om hur många ni kommer lite innan så vi vet hur många glas vi ska ställa fram. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se, . Du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

 

Varmt välkommen

 

Lisa Brandt

 

antipasti

 

 

Våryra @ Cranberry Corner

Våryra med Brittisk hetta, Ice Sparkling och live musik

birdsnest620x350

Varmt välkommen onsdagen den 9 mars till en sprudlande vårkväll

Vi blev så inspirerade av alla goda vårnyheter och med vårdagjämning med påsken som väntar runt hörnet så vi har plockat ihop tre härliga ingredienser till en sprudlande vårkväll; heta brittiska matnyheter från North Parade, tillsammans med spännande franska och italienska vin-nyheter från vinhuset Stellan Kramer toppat med levande musik med sångaren och gitarristen Peter Åkerström, nyss hemkommen efter 10 år på Irlands musikscener.

sinclair-condiments

I butiken har vi plockat upp massor av nyheter för både våren och Påsk. Påsken brukar ju vara förenat med grillpremiär och vi har fått in några passande sällskap till grillen. Från Buckinghamshire kommer Sinclair Condiments Co. med nya läckra grillsåser, chillis och ketchup.

svart_fjader

Från Wales yttersta ö, Anglesey, i Irländska sjön kommer världens finaste salter från Halen Môn, lägg till de härligt ekrökta vitlökarna från Garlic Farm på Isle of Wight och Culisse rapsolja från de skotska högländerna så känns det som en trevlig brittisk kompott så vad passar då inte bättre än lite härlig sång och gitarr med Peter Åkerström som under sina år på Irland ingick i en mängd olika bandkonstellationer med spridda genrer. Vilket har bidragit till att han har influerats av kletzmer, bluegrass, blues, funk, klassisk, americana, jazz, en och annan irländsk dänga och lite svensk folkmusik, allt i sann vistradition.

Gitarr

Våra grannar Vinhuset Stellan Kramer kommer och visar några härliga vårnyheter som givetvis avsmakas; Ice Sparkling i läckra små flaskor är en nyhet från det franska vinhuset J.P. Chenet. En riktig partyhöjdare och festfixare! Perfekt till mingel och festliga tillfällen. Serveras direkt i den lilla flaskan med sugrör. För den som är sugen på ett glas rödvin till grillen provsmakar vi Bombshell Zinfandel – ett smakrikt vin på den populära druvan Zinfandel. Fylld med passion för speciella tillfällen.

stellankramer_logo

Det låter väl som att onsdagen den 9 mars kan bli en strålande trevlig kväll. Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till 20.00. Här hittar du vägbeskrivning och karta.

 

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många små piccoloflaskor och glas vi ska ställa fram. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se, . Du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

 

Varmt välkommen

 

Lisa Brandt

fjadrar

 

Alla hjärtans dag @ Cranberry Corner

Kärlek, honung och bubbel

Originella original_puss_620x350

Varmt välkomna torsdagen den 4 februari på årets första kundkväll.

Med bara tio dagar kvar till Alla Hjärtans dag och med mörker och slask utanför fönstret finns det nästan bara en sak att göra…. Ta vara på varje tillfälle som bjuds och fixa lite guldskimmer i tillvaron. Varför inte förbereda en riktig super dag till Alla Hjärtans Dag, oavsett om det är för dig själv eller någon annan du gillar nästan lika mycket. I år infaller Valentins namnsdag passande nog på en söndag så för en gångs skull kan det passa med både långfrukost eller brunch.

Originella original_puss_singel_2

Här har vi bullat upp med både lite godsaker och passande små presenter dagen till ära. Dessutom har vi bjudit in Gåshaga Gourmet som presenterar en av vårens härliga nyheter, fantastisk honung från Frankrike. Dessutom provsmakar vi lite romantiska tilltugg såsom goda mandlar, gåslever och rilletter och lite ostar med honung. Som vanligt bjuder vi också på gott att dricka och några fina erbjudanden.

Bild 45

Torsdagen den 4 februari på Svärdvägen 3. Här hittar du vägbeskrivning och karta. Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till ca 20.00.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställa fram.  Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se,. Du får gärna ta med dig en vän eller två.

Originella original_puss_singel 1

Varmt välkommen

Lisa

 

 

Vill du veta lite mer om honung i allmänhet och den från Miel et Miels i synnerhet kan du läsa lite mer här.

 

Lisa Brandt

 

Alla fina hjärtan kommer från en illustration av Pia Bergvall Lundén, Originella Original och finns att köpa som kort hos oss. Hur hela kortet ser ut kan du se nedan.

 

Originella original_puss

 

 

 

 

 

Vinterrea @ Cranberry Corner

Vinterrea med 30-50% rabatt!

VÄLKOMMEN TILL VÅR JANUARIREA!

Nu har vi startat vår vinterrea med 30-50% på massor av varor; bestick och glas från Oscar & Clothilde, necessärer, lyktor & glasunderlägg från Pipol’s Bazaar, ljuvlig jullakrits från Johan Bülow, doftljus från Affari, badlakan från Newport Collection, ljuslyktor, ljus, doftpåsar, dörrmattor, metallådor, julpynt, kulor, ljusmanschetter och mycket mycket mer.

I de fall varorna finns på webshopen gäller samma erbjudande även där. I webshopen dras den angivna rabatten av innan vi godkänner debiteringen i Klarna.

Har du aldrig varit hos oss förut så kan du hitta karta och vägbeskrivning här.

Nu har vi återigen öppet våra ordinarie tider på vardagar 11.00-18.30 och på helgerna med en liten förändring – lördagar 11.30-16.30 och söndagar stängt.

Varmt välkomna!

Lisa Brandt

CranberryCornerbw maillogga

Gravad lax med Black Garlic

 

black garlic gravad lax


Gravad Lax med Black Garlic

Kan inte låta bli att dela med mig av receptet från Christina Gotzl på Black Garlic Sverige. Det passar lika bra på julbordet, som till påsk eller midsommarbuffén.


Drygt 1 kg lax filé, helst mellanbit
2 tsk grovt stött vitpeppar
4 msk salt (ej mineralsalt)
3 – 4 msk socker
3−4 dl grovhackad dill
3 klyftor mosad Black Garlic

I rå fisk kan det finnas parasiter som vid kokning, stekning, varmrökning, frysning dör men det gäller  inte vid gravning och rimning. Frys därför fisken i minst två dygn innan den ska gravas, då förstörs parasiterna.

Blanda vitpeppar, salt och socker. Den större sockermängden ger en mjukare konsistens och passar till fryst lax som i regel är något magrare och därför blir hårdare än den färska laxen.
Gnid in filéerna med ca 1/3 av saltblandningen, mosa 3 klyftor Black Garlic och blanda med lite vatten tills det blir som en puré – täck laxen på köttsidan med purén. Lägg ihop dem med rikligt med grovhackad dill och resten av saltblandningen mellan. Lägg köttsida mot köttsida, tjock del mot tunn, och lägg i en rymlig plastpåse. Förslut påsen och lägg den på ett fat i kylskåp.
Tunna filéer är färdiggravade efter ett dygn, tjockare filéer (ca 3 cm hoplagda) efter 1,5 dygn och tjocka laxfiléer (ca 5 cm hoplagda) tar ca 2 dygn. Vänd påsen 3–4 gånger under gravningen. Häll sedan bort laken, annars blir fisken för salt. Skrapa bort dill och peppar.Skär tunna skivor och servera med hovmästarsås… givetvis även den med en mosad svart vitlök i.

 

Black Garlic hittar du alltid i vår butik i Mörby och på vår webshop, http://webshop.cranberrycorner.se/delikatesser/black-garlic

 

 

EXTRA JULÖPPET @ Cranberry Corner

CranberryCorner_jul 620x350

Här har vi extra långöppet innan jul & öppet på Nyårsafton!

Välkommen in och shoppa på kvällstid. Vi håller den varma äppelcidern varm och står beredda att hjälpa dig med både julklappsidéer och fina paket. Är de många kan du komma förbi och plocka upp dem några dagar senare.
Onsdag 16/12 11.00-20.00
Torsdag 17/12 11.00-20.00
Fredag 18/12 11.00-20.00
Lördag 19/12 11.00-18.00
Söndag 20/12 11.00-18.00
Måndag 21/12 11.00-21.00
Tisdag 22/12 11.00-21.00
Onsdag 23/12 11.00-19.00
Julafton, Juldagen & Annandagen Stängt
I mellandagarna håller vi öppet som vanligt
Nyårsafton 12.00-16.00
Nyårsdagen stängt
Stängt för inventering 2-3 januari
Trettondagsafton 11.00-17.00
Trettondagen 12.00-16.00
Välkomna!

 

 

Julmusik @ Cranberry Corner

Julmusik med kören ArtOn Voices

julmusik 620x350

Välkommen till höstens sista kundkväll helt i musikens tecken onsdagen den 2 december

Man sjöng sånger i vintermörkret redan för tusentals år sedan. Då firades det bland hedningarna med dans och sång runt stensättningar för att hylla vintersolståndet. Egentligen gör vi samma sak idag, fast runt en gran, eller i ringdans runt vad som som tillåter lite utsvävningar. Trots att lite julsånger och julmusik verkar så oskyldigt så fanns det också en tid när det både fick firas jul och sjungas julsånger i all hemlighet. För när Cromwell och puritanerna kom till makten i England i mitten på 1600-talet förbjöd man både julfirandet och julsånger.

Men vi på Cranberry Corner väljer att hylla det faktum att vi inte behöver hemlighålla vårt julfirande oavsett vilka traditioner vi har och onsdagen den 2 december blir det både massor av julmys, julmusik och dessutom en liten skivrelease. Då kommer kören ArtOn Voices, med många rötter i Täby och bjuder på lite stämningsfull julmusik. Lagom till julen har de också fått klart sin första skiva ”The man we love” med några av Gershwins mest älskade pärlor, kan hända att en eller annan pärla letar sig in mellan julsångerna under kvällen. Skivan finns att köpa till specialpris hela kvällen och till ordinarie pris därefter.

Dessutom har vi den senaste månaden packat upp sändning efter sändning med massor av nya och roliga varor, hängt upp rullarna med julpapper, vässat saxarna och har massor av fina färger på julsnörena och som vanligt blir det en del extraerbjudanden och rabatter.

Torsdagen den 2 december på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca. Kören gör tre framträdanden mellan klockan 18 och 19.30 ca.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställ fram på RSVP@cranberrycorner.se, du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

Varmt välkomna!

 

christmas cookies fix 620x350

 

Kundkväll med Herbarias kryddor

Krydda vardagen

caesarsallad_3_caesar_salad_salladskrydda-herbaria-sos-design

VÄLKOMMEN PÅ EN OSEDVANLIGT SMAKRIK AFTON TORSDAGEN DEN 22 OKTOBER

Att till fest duka ett bord, rikt på doft och smak har varit eftersträvansvärt i alla tider. Medan vi idag kan slösa, välja och vraka ur ett stort utbud av olika kryddor så var kryddors värde under medeltiden istället jämställt med guld och ädla stenar. I exempelvis gamla Rom handlade man med sina pepparbär, ett och ett. Man använde pepparn till hemgift, men köpte boskap, betalade lösen, köpte livegna  och till och med hela landsdelar för sina pepparkorn. För att komma åt den åtråvärda kryddan seglade man över all världens hav och till och med startade krig.

Numera är tillgängligheten snarare ett överflöd och att komma över sina kryddor  lite mindre dramatisk. Men trots våra möjligheter att frossa i de allra finaste kryddorna så blir utbudet tyvärr något enformig och ibland nästan lite smaklöst. Idag finns det väl minst en svartpeppar i varje kök i alla fall, men peppar har så mycket mer att erbjuda av arom och mångsidighet än att bara varieras i fin- eller grovmalen. Och det gäller inte bara peppar. Att välja hög kvalitet och ekologiskt odlade kryddor garanterar både smakexplosioner, sensationer och rika upplevelser.

kubebempeppar-580x482

De ekologiska kryddorna från Herbarias kryddparadis är de finaste ekologiska kvaliteter du kan hitta och de kommer med inspiration från världens alla kök och från certifierade ekologiska odlingar.  I sortimentet finns bland annat rena kryddor och örter men kanske framför allt ett rikt utbud av läckra och spännande kryddblandningar som hämtar sin inspiration från världens alla kök och är sammansatta av den tyska stjärnkocken Konrad Geiger. Nu är det inte Konrad som kommer till vårt lilla hörn  den 22, för att berätta mer och ge oss lite smakprov på Herbarias smakrikedom, men väl en långväga gäst från Skånska Höllviken, Ingrid Münch från Münchmedia/Allt Gott.

I butiken har vi också haft fullt upp med att packa upp massor av nya och roliga varor som kommit. Som vanligt har vi en del extraerbjudanden och rabatter.

Vi kommer, inspirerade av Herbarias kryddor, även bjuda på lite egna goda röror och tilltugg och försöka pröva några av de fantastiska kryddblandningarnas recept.  Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca.

Torsdagen den 27 mars på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A  Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställ fram på RSVP@cranberrycorner.se, du får gärna ta med dig en vän eller två.

Rice Perfume

Varmt välkommen!

 

Vill du läsa lite mer om Herbarias ekologiska kryddor och framförallt om fördelarna med att välja ekologiskt kan du göra det här på vår hemsida. Bara rena kryddor.

 

Ingrid Münch

Ingrid Münch, med ett förflutet på Bonnier, driver Münchmedia som är distributör av Herbarias ekologiska kryddor och teer för Norden. På hennes hemsida Allt Gott och i hennes blogg kan du hitta oändligt många spännande recept och tips på hur du kan använda kryddorna och kryddblandningarna. Till Allt Gott’s hemsida.

 

 

 

 

 

Här kan du se några av de kryddor vi erbjuder från Herbaria. På vår webshop kan du också läsa mer! 

Herbarias ekologiska kryddor


Read More

Du har väl inte missat våra kundkvällar?

Mat, musik, nyheter och möten!

Kundkvallar

Välkommen till våra kundkvällar

Nästan varje månad viker vi en kväll för lite roligare möten och lite annan upplevelse av att handla. Våra kundkvällar har varit ett återkommande nöje för både oss som jobbar på Cranberry Corner och våra kunder.

 

Det började med en Champagne Friday för snart fyra år sedan och nu har vi nog kommit upp i 35 olika evenemang med olika teman. Varje kväll är ett otroligt roligt minne av möten med både er kunder och våra härliga leverantörer. Några av kvällarna har vi kunnat njuta levande musik med artister som Peter Getz, Erik Borelius och Nicke Wagemyr. Det har varit Jazz, Bozza, gitarrmusik och Frank Sinatra.

Låt dig inspireras av kvällarna via länken nedan och anmäl dig till vårt nyhetsbrev så missar du ingen inbjudan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Här kan du se alla våra kommande och tidigare evenemang på Cranberry Corner.

 

 

 

Fira fyra festliga år@Cranberry Corner

Fyra fantastiska år!

fyra_fix

Kom och fira fyra fantastiska år tillsammans med oss onsdagen den 30 september!

Otroligt hur fort tiden går när man har roligt. Tack vare omtänksamma och stöttande vänner, familj och alla ni härliga kunder har vi haft så roligt under de här åren. Så kom och fira med oss.

Fira fyra fantastiska år onsdagen den 30 september mellan klockan 17.30-20.30.  Då blir det bubbel, glam och kalas. Vi har korkat upp flaskorna, lagt upp lite godsaker, vässat saxarna, fyllt på med paketsnören en hel del nyheter i butiken och har både extraerbjudanden och rabatter som känns lite extra festliga.

Onsdagen den 30 september. Vi börjar klockan 17.30 och håller på fram till klockan 20.30 ungefär.

Var: Svärdvägen 3, ett stenkast från T-banan i Mörby Centrum. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A Maila till RSVP@cranberrycorner.se och berätta hur många ni kommer så vi vet hur många glas vi ska ställa fram. Du får gärna ta med dig en vän eller två.

Varmt välkommen!

Lisa & alla på Cranberry Corner

A tribute to Sinatra @ Cranberry Corner

Tribute to Sinatra@Cranberry Corner

Frank med text 620x350

 

VÄLKOMMEN PÅ SENSOMMARBUBBEL TORSDAGEN DEN 27 AUGUSTI

 Det här var sommaren som gick så fort så att en nästan var över innan den hann börja. Men det finns något skönt i att allting drar igång igen och hösten kommer vara full av roliga stunder. Den börjar redan nu med några sköna kvällar framöver, en av dem tänkte vi att du skulle komma och fira tillsammans med oss.

Torsdagen den 27 augusti tänkte vi oss en liten välkommen-tillbaka-till-vardagen-bubbel. Och vem kan väl passa bättre att ge vardagen en liten guldkant om inte Frank Sinatra, som dessutom är aktuell med sitt 100-års firande i höst. Då har vi bjudit in artisten, skådespelaren och teaterdirektören Nicke Wagemyr som bjuder på några av sina favoritlåtar från Frank Sinatras enorma repertoar. Med liveinspelat storband blir soundet som på Frankie Boy´s tid när Nicke framför några av hans fantastiska succéer.  Förutom härlig musik, lite sprudlande kallt i glasen med gott tilltugg blir det lite extraerbjudanden, rabatter och slutspurten på vår sommarrea.

Torsdagen den 27 augusti på Svärdvägen 3. Här hittar du vägbeskrivning och karta. Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till ca 20.00. Nicke finns på plats hela tiden men gör ca tre framträdanden mellan ca 18.00-19.30

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställa fram.  Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se,. Du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

Varmt välkommen

 

Lisa Brandt

 

Vill du veta lite mer om Nicke?

Nicke_wagemyrSkådespelare, musikalartist, manusförfattare och för oss Norrortsbor också känd som teaterdirektör. 1983 startade han tillsammans med sin fru Marianne Tedenstad Wagemyr, Apolloteatern i Täby, som under en tioårsperiod 1987-1997 hade en egen scen där de satte upp allt från drama, komedier, barnteater och revyer. Förutom produktioner på den egna scenen har Nicke också medverkat i revyer, farser, operetter, musikprogram och musikaler på bland annat Nalen, Göta Lejon, Oscarsteatern samt på teatrar runt om i landet och på turné. Numera uppträder han inte bara med sånger ur Frank Sinatras repertoar utan kan också ses i  musikprogram där han tolkar bland annat Cornelis Vreeswijk och Evert Taube. Vill du läsa mer om alla olika föreställningar med Nicke och Apolloteatern kan du läsa mer på hans hemsida Apolloteatern.

 

 

With a little help from my friends

TIDLÖSA INREDNINGSDETALJER ELLER BARA VÄLDIGT RÄTT I TIDEN

 

Annonsen i Lantliv 620x350

Hur sätter man ord på något som ligger en så nära så att lite distans är nästan omöjligt?

Att förklara och berätta för andra om vad vi försöker göra i ett tegelrött hörn av Mörby känns ofta rätt utmanande, för det behövs så många ord för allt det där vi vill, det vi är och det vi hoppas och tror. Att dessutom försöka få ihop det på en rätt begränsad yta, som i en annons, känns näst intill omöjligt. Då är det fantastiskt skönt med duktiga vänner som får ihop det där med text och bild i skön förening.

När jag tittar på det färdiga resultatet så känns det just som en liten tårtbit av oss, av det vi är och allt det vi vill att du ska få uppleva hos oss på Cranberry Corner; Att upptäcka nya saker när man är på jakt efter något annat. Att få bli nyfiken, inspirerad och glatt överraskad. Att känna sig välkommen och viktig. Att få ta på, smaka, prova och fundera i sin egen takt. Att få leka i tanken en stund om man kunde göra verklighet av alla drömmar och idéer.

 

Annonsen Lantliv 15

Tidlösa inredningsdetaljer eller bara väldigt rätt i tiden.

Botanisera bland inredning  som sträcker sig från det lantliga Frankrike till kustlivet i New England. Detaljer, möbler och praktiska prylar med mycket charm och personlighet, till dig själv eller någon annan som du också tycker om.

På vår webshop kan du se några av alla våra ”baravillha”grejer.

 

SMAKLÖKARNAS MECKA

Nej, vi är inte en delikatessbutik. Jo, på ett sätt är vi det. Eftersom mat är en naturlig del av ett hem gör vi ingen skillnad på en snygg skål och vad som ligger i den. Vi har samlat några favoriter som vi gärna delar med oss av, allt från världssuccéer till nya spännande smaker.

Välkommen in i vårt skafferi!

 

MED FINGRARNA I JORDEN

För passionerade trädgårdsfantaster, oavsett om man har en hel äppellund eller en täppa på fönsterbrädan. Här hittar du massor av inspiration och praktiska tillbehör som gör dina fingrar ännu lite grönare. Drömmen om en alldeles egen oas behöver inte vara längre bort än att tillföra några av detaljerna.

Här kanske du kan hitta något som sår ett frö…

 

Eller tillhör du de som tycker att en bild säger mer än tusen ord… Välkommen att kliva in i vår en stund och upptäck alla små detaljer.

Samtidigt vill jag passa på att tacka Magnus SvenssonSmajl Studio som tog bilden, Johan Adelstål, Big Fish Communications för idé, form och ihärdig textmanglig och hans kollega Camilla för allt det tekniska Johan inte kan och sist men inte minst tack till Anna, In the mood for things,  som gjorde allting möjligt.

Välkommen in!

 

Cranberry Corner juni 15 beskuren

 

 

 

Sommarrea @ Cranberry Corner 2015

Nu startar vi vår sommarrea!

rea 620X350 2015
Nu gör vi plats för nytt i butiken!

Kom förbi butiken och fynda på vår stora sommarrea. På årets rea hittar du några riktigt fina fynd. Det är stolar, fåtöljer, mattor, krukor, ljus, kuddfodral, hyllor, skåp och massor av annat roligt. Nya saker dyker upp i takt med att vi sommarinventerar.

På vår webshop kan du se några av reafynden, annat finns bara i butiken eftersom alla varumäken inte finns på webshopen. Klicka in på någon av länkarna till Twitter, Instagram eller Facebook (du behöver själv inte ha ett registrerat konto för att kunna se våra inlägg) så kommer du kunna se några av våra reavaror när vi lägger upp dom.

Har du aldrig varit hos oss förut så kan du hitta karta och vägbeskrivning här. Vi har fortfarande sommartider juli månad ut  Måndag-fredag 11.00-18.00 och lördag 12.00-16.00.

Varmt välkomna!

* Reapriser gäller så långt lagret räcker och kan ej kombineras med övriga erbjudanden.

Klicka på länken här nedan så kommer du direkt till vår REA på webshopen.

Till vår rea på webshopen!

 

 

Sommartider @ Cranberry Corner

Hos oss är det öppet hela sommaren!

sommarbild 620x350 fix
ÖPPET HELA SOMMAREN!
Under sommaren har vi öppet nästan precis som vanligt och har butiken fylld med nyheter för både sommarliv, avslutningar och studenter. Enda undantaget är att vi har söndagsstängt mellan midsommar och sista augusti och under juli månad har vi lite sommartider, då vi stänger redan klockan 16 på lördagen och 18 på vardagar. Behöver du hjälp med presenter till personal, lärare eller sommarens alla små spontanmiddagar så hjälper vi gärna till.

SOMMARTIDER I BUTIKEN
Även om vi allt som oftast har öppet så har vi lite sommartider i butiken under sommaren. Midsommarafton och midsommardagen har vi stängt och från midsommar till slutet på augusti så har vi också stängt på söndagarna. Från och med måndagen den 29 juni till lördagen den 1 augusti har vi dessutom sommartider i butiken.
Måndag- fredag 11.00-18.00 lördagar 12.00-16.00.
Hoppas du får en härligt skön och fin helg

Lisa Brandt

Cranberry Corner

 

DET ÄR ALLTID ÖPPET I WEBSSHOPEN!
Webshopen är som vanligt öppen 7 dagar i veckan, dygnet runt. Och vi fortsätter att fylla på med varor hela tiden. Bland annat kan du köpa Marie Stendahls fantastiskt fina kaffemuggar i porslin med gummilock, perfekt både till varma drycker och sommarens söta. Marie har också gjort servetter i samma serie, tryckta på Lidingö på Svanenmärkt papper och med 25 stycken i paketet, närproducerat och miljövänligt.  Till vår webshop!

SKÅL, KRUKA ELLER FÅGELBAD
Förra årets populäraste kruka var helt klart plåtkrukorna som ser ut som salladshuvuden. Nu har vi fått in både gröna och vita sådana igen. Och ännu fler skålar av oljefatslock. De är vackra bara som de är med massor av gröna äpplen, eller varför inte göra ett fågelbad eller eget vattenblänk av den, kostar 295:-.  Fyll den med lite blommor, fina uteljus har vi som flyter också. Här hittar du fler krukor, och skålen.

DUKA VACKERT SOMMARBORD
Vi har fått in massor av små vaser i olika utföranden. Blanda flera på bordet eller häng upp, tillsammans med ljuslyktor. Minivaser, 30:-, små vaser 35:- och hängande vaser och ljuslyktor med ståltråd från 40:-. På webshopen hittar du fler krukor och vaser och de små vaserna kommer läggas upp inom kort. Till webshopen.

HITTA TILL VÅRT LILLA HÖRN
Tvärs över gatan, mitt över busstorget utanför tunnelbanan. Vill du veta hur du hittar hit? Klicka på länken så kommer du till sidan med vägbeskrivning och karta. Varmt välkommen!
Hitta till oss på Cranberry Corner!

Bar-b-que@cranberry corner

Bar B Que @ Cranberry Corner

mason jars 620x350

Säsongsavslutning med heta smaker på grillen. Varmt välkommen onsdagen den 27 maj.

Snart stundar tiden då man i alla fall får låtsas att tiden står alldeles stilla, nästan precis som luften kan göra över het asfalt en varm sommardag. Hettan kanske dröjer ytterligare några veckor men det hindrar ju inte att årets bästa middagar fixas utomhus. Grilla har blivit lika synonymt med den svenska sommaren som myggbett, smultron och sillalunch. Så här på hörnan tänder vi upp grillen vårens sista kundkväll och provar några riktigt heta tilltugg, och kollar in de allra senaste och hetaste grillverktygen.

Bar-b-que

Då kommer några av våra leverantörer som har de perfekta tillbehören som får vilken kock som helst att blomstra. Då har vi bjudit in Anne-Lie och Åsa från Cook’n Bloom, två passionerade foodies som står bakom några av de senaste årens mest spännande nya köks- och grillredskap på den svenska marknaden. Lika spännande smaksensationer har Christina från North Parade bjudit på, såsom Black Garlic, Bacon Jam, Chilli Jelly och heta Chutneys och såser från the Garlic Farm för att nämna några. Från Gåshaga Gourmet kommer också Lotta med lyxiga drinktilltugg såsom fantastiska ekologiska mandlar från Spanien, riletter, gåslever från Frankrike och fantastiska kryddor från Mill & Mortar och såser från Kanadensiska Red Maple. I butiken har vi dessutom haft fullt upp med att packa upp varor som passar alla försommarfester, allt från morsdag, studentfester, skolavslutningar, picknickar och sommarluncher.

Som du märker har vi förberett en välmatad, spännande och innehållsrik kväll som vi som vanligt sköljer ner med rosa bubbel och många trevliga erbjudanden.

Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till ca 20.00.

Onsdagen den 27 maj på Svärdvägen 3. Här hittar du vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställa fram.  Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se,. Du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

Varmt Välkommen

Lisa Brandt

 

collage_grilla

trim.8E303AED-619C-4B2C-B7A3-69EA963267B1

Klicka på länken och kolla in vår film från kundkvällen. Snacka om produktutveckling. Grillkorgen för grönsaker och annat gott visade sig vara en suverän pop-cornkastrull. Låt majskornen ligga i lite god olja en stund innan, fyll korgen med ett litet lager på botten (det går åt klart mindre än vad man tror) och ställ på grillen, skaka ner majskornen då och då.
Och här kommer också alla vinnarna i vår lilla tävling på kundkvällen som vann allt från just grillbasket, Kokbok, kryddor från Herbaria, bärbar grill, potatisstickor och andra godsaker.
Mia Grönmark
Francisca Sievren-Lönnqvist
Gittan Rengberg
Anne-Lie Forssen
Cecilia Thingwall
Elisabet Loveflo
Lena Hagström
Carina Bollden
Ingeborg Lundgren
AnnKatrin Thimmig

 

 

April Event: Vårspira @ Cranberry Corner

Vårlikt och lekfullt @ Cranberry Corner

sakrukor 620x350

Välkommen till vår kundkväll tisdagen den 28 april

Man hinner knappt med naturens jättekliv mot sommaren. Tittar man ut är knopparna på bristningsgränsen till att spricka ut på somligt och på annat har musöronen till löv redan sträckt på sig ordentligt. Den ivrige har redan petat ner både ett och två frön medan andra känner sig lite mer yrvakna till att det växer och gror över allt. Och hur är det? När kan man peta ner fröna och när ska lavendeln beskäras? Vårbruket kan lätt kännas kravfullt, men bäst är det när det bara får vara lekfullt.

stamp_denna_dagen_ett_liv_xl

På tisdag tänkte vi försöka förena både lite lekfullt skapande med lite praktiska tips på vad hur man förbereder sig inför sommaren. Kort sagt trädgårdslivet när det är som bäst.Vi beskär lavendel, tar lite sticklingar och får lite tips på olika sätt att så. Vi leker med våra fina trädgårdsstämplar och gör lite personliga och roliga detaljer till både hem och trädgård. Ramslök har man ju hört talas om men vad mer kan man använda i köket? Pesto av kirskålen, löktrav i sallad och kryddsmör, nässlor i soppan och kanske både lite penséer, blåklint och pelargoner i salladen? Finns det sådant man kan skörda redan nu eller är det bara ogräs som tittar upp i trädgårdens gröna hörn? Tanken är lite hands-on, lite workshop, ett och annat finger i jorden så därför har vi bjudit in Anette och Tina Blåberg som till vardags driver sitt företag Good Garden. Båda jobbar gärna med händerna så det blir både lite workshop samtidigt som de svarar på frågor och kommer med tips och idéer.

 

collage_stamp

 

I butiken har vi packat upp massor av nya och roliga varor och som vanligt har vi en del extraerbjudanden och rabatter. Vi kommer även bjuda på lite goda ”röror”, både av sådant som finns färdigt och sådant vi hittat i trädgården. Några provsmakas med den nya goda ekologiska pappardellen från Il Fornaio, perfekt till vårprimörer, sallader och  gröna såser.

Tisdagen den 28 april på Svärdvägen 3. Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

Berätta gärna om du kommer så att vi vet hur många glas vi ska ställa fram till RSVP@cranberrycorner.se, du får gärna ta med dig en vän eller flera.

 

Varmt välkommen!

Lisa Brandt

 

Vill du veta lite mer om Anette & Tina

anette_blaberg2Anette har sina rötter i färg, form och illustration, men är också duktig trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner och är utbildad inom hälsoträdgårdar och trädgårdsterapi vid Alnarp lantbruksuniversitet. Hon är en av skaparna av boken ”Hjälp, jag är med trädgård” dessutom är hon mamma till en helt underbar serie stämplar med trädgårdstema. Till vardags driver hon tillsammans med sin syster företaget Good Garden som har specialiserat sig på att skräddarsy hälsoträdgårdar för företag, organisationer och privatpersoner. Tillsammans har de under flera år designat prisvinnande balkonger på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar och nu senast skapade de en idéträdgård tillsammans med bland annat Boodla, Tillitsverket och Stadsodling.

 

 

tina_blabergTina Blåberg har en bakgrund inom sjuk- och hälsovård och har arbetat många år med både svensk och internationell sjukvård och läkemedelsindustri. Hon är utbildad legitimerad sjuksköterska och har utbildningar inom ledarskap, verksamhetsutveckling och hälsa. Tillsammans med syster Anette har hon drivit Good Garden sedan 2012. En lyckad kombo med gröna fingrar och hälsa. Tillgången till en grön miljö, såväl ute som inne, kan vara inte bara rena hälsokällan, utan även bidra till ökad kreativitet, vara både rogivande och stimulerande och vara ett utrymme med plats för reflektion, umgänge och aktivitet. Vill du veta mer kan du läsa mer på deras hemsida Good Garden eller deras Facebooksida.

 

 

systrarna_good_garden_beskuren stamp_garden_partyAlla foton och illustrationer: Anette Blåberg

 

 

 

Påsk och vårdagjämning @ Cranberry Corner 25 mars

Våffeldagen @ Cranberry Corner

easter egg 620x350 fix

VÄLKOMMEN ONSDAGEN DEN 25 MARS

Förbered för våren, njut av ljusets återkomst, frossa i färger och allt som spirar. Framför oss ligger en tid som är väl värd att fira! Bara några dagar kvar till vårdagjämning och dryga två veckor kvar till Påsk. Hos oss firar vi allt nästa kundkväll på Vårfrudagen den 25 mars!

Tiden runt vårdagjämningen och Vårfrudagen den 25 mars förknippas sedan urminnes tider med att allt startar om och livet börjar på nytt. Den magiska tiden när dag och natt är lika långa markerar att det blir ny vår, nytt år och nystart för inte bara fåglar, växter och natur utan är också startskottet för bland annat vårbrukets början och alla förberedelser för påsken. Att dagen dessutom förknippas med våfflor är troligtvis ett resultat av att Vårfrudagen uttalades snabbt och lite slarvigt. Våfflor har medeltida anor, även om det då sällan gjordes på vetemjöl utan likheten syftade mer till brödets form. Våfflor med sylt och grädde som vi äter dem i dag är ett arv från sent 1800-tal.

Till vårt vårfirande den 25 mars har vi bjudit in Anna Bressen Wallmark från Bressen Home & Garden. Anna som  jobbar med inredning och styling av både av hem och trädgård kommer duka upp  påskbordet, ge idéer på hur du kan leka med både färg, växter och detaljer till de finaste påskpynten och ge lite tips på hur vi kan fixa lite fint i krukor till veranda och förstukvist redan nu till påsk.

easter bunnys

I butiken har vi packat upp massor av härliga servetter, ljus och påskpynt och har som vanligt några extra fina erbjudanden.  Förutom bubbel och förhoppningsvis någon kreativ våffla, blir det lite goda tilltugg och röror till påskdrinken.  Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca.

Onsdagen den 25 mars på Svärdvägen 3, Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A  Ta gärna med dig en vän och berätta om du kommer med ett mail till RSVP@cranberrycorner.se

 

Varmt välkommen!

 

Vill du veta lite mer om Anna?

Anna Bressen-WallmarkMånga gånger är det de små detaljerna som skapar harmonin i ett rum eller en trädgård. Med öga för just detaljerna och en fantastisk känsla för helheten skapar Anna inte bara harmoniska och energigivande miljöer hemma eller i trädgården. Med sin långa erfarenhet från både butik och mässor inom mode och inredningsbranschen hjälper hon även företag med butiksinredning, mässtyling eller homestyling inför en bostadsförsäljning. Till Anna kan du komma med både en önskan om några timmars inspiration, tips och idéer om du vill göra resten av arbetet själv eller ta hjälp med hela projekt där hon hjälper till i hela arbetet från ax till limpa. På Annas hemsida och Facebooksida kan du se lite inspirerande bilder från olika projekt och från hennes egna vackra hem och härliga trädgård.

 

 

 

 

Mystik & spökhistorier @ Cranberry Corner

Mystik & Spökhistorier@Cranberry Corner

3D Spokboken 620x350 fix

Mystik på svenska slott – Kundkväll tisdagen den 17 februari!

Rysligt välkomna tisdagen den 17 februari på självaste fettisdagen då vi har bjudit in upphovskvinnorna bakom den uppmärksammade boken Mystik på svenska slott – Nutida spökhistorier. Journalisten och författaren Amelie Ehrensvärd Cardel kommer tillsammans med fotografen och formgivaren Susanne Martinelle bjuda på lite högläsning och berätta lite om deras arbete med boken.

Amelie och Susanne har träffat ett flertal modiga slottsägare som bjuder på sina mest oförklarliga upplevelser; möten med avlidna släktingar, föremål som mystiskt byter plats, en märklig parfymdoft mitt i renoveringsdammet och paralyserande kyla som släpper greppet först efter en stund. Av berättelserna blev det en bok som fick stor uppmärksamhet i media när den kom i höstas och som redan har fått tryckas om.

Vi sköljer ned alla kalla kårar med lite bubbel och har dukat upp en liten passande slottsbuffé med godsaker för avsmakning  från Gåshaga Gourmet som är vår leverantör av vardagslyx och delikatesser. Vi börjar klockan 17.30 och håller på fram till ca 20.00 på Svärdvägen 3 utanför Mörby Centrum. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A  Ta gärna med dig en vän och berätta om du kommer med ett mail till RSVP@cranberrycorner.se

 

Varmt välkommen!

 

3D Spokboken_3D__lag copyPassa på att köpa ditt eget ex av boken och få den signerad under kvällen. I boken varvas de nutida spökberättelserna med sägner som förts vidare från generation till generation med lite slottshistoria och vackra, nytagna bilder och ett kapitel med biskop Lennart Koskinen, Professorn i teoretisk fysik Ulf Danielsson, professorn i parapsykologi Etzel Cardena, läkaren och forskningschefen vid Södertälje sjukhus Robert Hahn samt folklivsforskaren Ebbe Schön som reflekterar kring sin syn på andlig existens utanför den fysiska kroppen, tidsresor med mera.

 

 

amelie-och-susanneAmelie Ehrensvärd Cardell är utbildad journalist och har bland annat arbetat som reporter på Land, Sydsvenskan, SvD, TT, Läkartidningen, TV4 med mera. Numera är hon frilansare. Susanne Martinelle är frilansfotograf och grafisk formgivare. Hon arbetar med böcker, företagsinformation, tidningar, hemsidor och konst. Susanne har haft ett flertal separata fotoutställningar i Stockholm och Skåne. Hon har tagit fotografierna till boken ”Danderyd flera sidor”. Bilden kommer från MACE SPEAKERS, där man också kan boka föreläsningar med Amelie och Susanne.

 

 

 

Sverigepremiär @ Cranberry Corner

Sverigepremiär @ Cranberry Corner

Rapeseed Oil 620x350

Får vi presentera – Två smakfulla nyheter för första gången i Sverige

Vi var jättestolta när vi för två år sedan som första butik i Sverige fick sälja Black Garlic. Nu är det dags igen med lite nyheter från North Parade. Gånger 2 dessutom. Cullisse Rapeseed Oil och the Brew Tea Co, två företag som drivs av passion för smak, kvalitet och enkelhet.

Cullisse Rapeseed Oil från norra Skottland är en ny rapsolja som har blivit en sensation i Storbritannien. Den fick guld i ”Great Taste 2014” och med fans som stjärnkocken Heston Blumenthal och matskribenten Nigel Slater har succen blivit ett faktum.

Är det någonting som britter kan så är det te och är det någonting de inte tänker kompromissa om så är det smaken på deras te. Vårens andra nyhet från de Brittiska öarna är våra nya teer från Brew Tea Co Ett ungt företag som på kort tid lyckats slå sig in på den stenhårda brittiska marknaden, nu finns de bland annat på självaste Harvey Nichols. Som uppstickare har Brew Tea Co lyckats  i sin ambition ”We believe that tea should be better – not complicated or weird, but better. That’s why our teas are the ones that you know and love and they taste better than ever before.”

Så nu på onsdag den 28  januari har vi värmt på tevattnet,  korkat upp flaskorna med rapsolja och förbereder oss för premiär och avsmakning. Givetvis har vi även kylt några extra flaskor med bubblande mousserande och bjuder på några fina erbjudanden och härliga nyheter också. Vi börjar klockan 17.30 och håller på fram till ca 20.00 på Svärdvägen 3 utanför Mörby Centrum. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A  Ta gärna med dig en vän och berätta om du kommer med ett mail till RSVP@cranberrycorner.se

Välkommen!

 

P.S Varför vänta till på onsdag?  Vår vinterrea är i full gång och vi har öppet både lördag och söndag.

 

Läs mer om våra nyheter

cullisse-highland-rapeseed-oil-groupCULLISSE RAPESEED OIL

Familjen Mackenzie har brukat jorden strax norr om Inverness i snart 150 år. Rapsodlingarna är nya sedan Robert, yngsta sonen, återvänt från Kenya där han volontärarbetade och inspirerades av när de kallpressade solrosolja. Klimatet i norra Skottland är ovanligt gynnsamt för rapsodling tack vare dess mikroklimat och jordmån som ger rapsen en större smak. CULLISSE Highland Rapsolja är en silkeslen smörig olja med toner av gräs, sparris och nyplockade ärtskott. Lika god kall som varm.

 

 

 

brew-teaBREW TEA CO

Brew tea består inte av några konstigheter. Tvärtom. Det är de vanliga smakerna du känner igen med den  skillnadenatt detta te är handplockat och rullade av hela teblad från utvalda odlingar. Det ger en mycket djupare och kraftfullare smak. Dessutom innehåller varje påse mer te, för att bättre passa våra större tekoppar. Finns i smakerna English Breakfast, Earl Grey, Moroccan Mint, Lemon & Ginger, Chai, Green Tea och en Fruit Punch.

 

 

Nästa kundkväll swn 17 februari!

Nästa kundkväll blir redan tisdagen den 17 februari på självaste fettisdagen. Då har vi bjudit in Amelie Ehrensvärd Cardel, journalist och författare samt fotograf och formgivare Susanne Martinelle som kommer berätta lite om och läsa lite ur sin bok ”Mystik på svenska slott – Nutida spökupplevelser”. I boken som blivit mycket uppmärksammad i media, berättar för första gången både ägare och personal från 17 slott och herresäten om sina mest oförklarliga upplevelser. Förutom dessa personliga berättelser innehåller boken nyskriven slottshistorik, nytagna stämningsfulla bilder, gamla spökhistorier och ett kapitel med 5 kända vetenskapsmän som reflekterar kring sin syn på andlig existens utanför den fysiska kroppen, tidsresor med mera. (biskop Lennart Koskinen, Professorn i teoretisk fysik Ulf Danielsson, professorn i parapsykologi Etzel Cardena, läkaren och forskningschefen vid Södertälje sjukhus Robert Hahn samt folklivsforskaren Ebbe Schön.

 

3D Spokboken_3D__lag copy

 

 

 

Vinterrea @ Cranberry Corner

Välkommen till vår vinterrea

sale 620x350

Nu har vi inventerat och gör plats för alla nyheter som kommer till våren. Så till vår största rea någonsin har vi plockat ihop allt från porslin, krukor, kuddar, plädar, ljus, möbler, korgar, inredningsdetaljer och mycket mycket mer med rabatter mellan 25-70%.

Klicka in på någon av länkarna till Instagram, Twitter eller  Facebook  (du behöver själv inte ha ett registrerat konto för att kunna se våra inlägg) så kan du se ett axplock av våra reavaror.

Har du aldrig varit hos oss förut så kan du hitta karta och vägbeskrivning här. Vi har öppet veckans alla dagar. Måndag-fredag 11.00-18.30, lördag 12.00-17.00 och söndag 12.00-16.00.

Besök oss på  och se ett axplock av våra reavaror.

Varmt välkomna!

Lisa Brandt

CranberryCornerbw maillogga

 

* Reapriser kan ej kombineras med övriga erbjudanden.
P.S. Vi har ännu inte hunnit med att lägga upp hela rean på vår webshop ännu. Vårt webshopsverktyg är dessutom något föråldrat så man måste klicka in på varje rea-produkt för att se reapriset. Rabatten justerar vi sedan manuellt hos Klarna. Förhoppningsvis ska vi lyckas få fram lite tydligare reapriser på webshopen inom en snar framtid. Här kan du se några av våra rea-varor på webben.

 

 

 

Extra julöppet @ Cranberry Corner

Julens alla öppettider

Jultider 2014 620x350

Vi vill gärna bidra med några extra timmar så här innan jul och har extra långöppet före julhelgen. Kom förbi så bjuder vi på varm äppelcider och slår in dina paket medan du väntar (och fortsätter titta runt) eller hämtar upp några dagar senare.

 • Onsdag 17/12 11.00-20.00
 • Torsdag 18/12 11.00-20.00
 • Fredag 19/12 11.00-20.00
 • Lördag 20/12 11.00-18.00
 • Söndag 21/12 11.00-18.00
 • Måndag 22/12 11.00-21.00
 • Tisdag 23/12 11.00-19.00
 • Julafton, Juldagen & Annandagen Stängt
 • Lördag 27/12 12.00-17.00 Söndag 28/12 12.00-16.00
 • Måndag 29/12 11.00-18.30, Tisdag 30/12 11.00-18.30
 • Nyårsafton & Nyårsdagen Stängt
 • Fredag 2/1 11.00-18.30
 • Lördag 3/1 12.00-17.00 Söndag 4/1 12.00-16.00
 • Trettondagsafton & Trettondagen stängt pga inventering

Vi hoppas att ni alla får en härligt lugn och fridfull jul!

Lisa Brandt

BEHÖVER NI LITE EXTRA HJÄLP MED KLAPPARNA TILL JOBBET?

1513832_900341596650770_9092530134890411134_nVill du ha hjälp med presenter till kunder eller personal är du välkommen in så hjälper vi mer än gärna till. Har du svårt att hinna så slå oss en signal på telefon 08-753 23 33 eller maila info@cranberrycorner.se, dina förutsättningar och önskemål så hjälper vi dig med lite olika förslag.

 

 

 

DET ÄR JU ALLTID ÖPPET I WEBSSHOPEN!

10421189_901485619869701_5332547020230591471_n
Webshopen är som vanligt öppen 7 dagar i veckan, dygnet runt. Passa på att köpa klapparna och utnyttja Klarnas julkampanj och handla i hela december och betala först i slutet av januari till 0% ränta. Endast en uppläggningsavgift på 29 kr per köptillfälle tillkommer.
På DHL lovar de att klappar som skickas senast den 19 december ska vara framme innan julafton (dvs beställning gjord senast den 18:e).  Till vår webshop!

 

 

 

 

 

Julmys och julfix @ Cranberry Corner

Jul, jul stråååålande jul

Julgranar_zink_620x350

Kom och fira in Advent med oss onsdagen den 26 november

När dagen var som kortast och natten som längst under årets sista månader lurade både mörker, skrock och faror i de mörka hörnen i det gamla bondesamhället. Adventstiden var i en period då man skulle ta det lugnt och samla sig inför den stundande julhelgen och ta sig an de lugnare sysslorna på gården och första advent var själva upptakten inför julen. Då skulle osten ystas, julölet bryggas, lutfisken läggas i blöt, ljusen stöpas, julgrisen slaktas och stora julbaket sättas på jäsning. Frågan är om det var bättre förr.

Även om några av dagens traditioner inte alltid har alltför många år på nacken så är det något visst med när hela Sverige lyses upp av glimmande fönster med adventsstjärnor och adventsljus. Själva adventsstaken började spridas hos oss på 1930-talet. Den härstammar egentligen från en tysk sed, att från och med första söndagen i advent tända ljus för alla dagar fram till jul som man satte i en liten inomhusgran ,som placerades på ett bord, med tiden kom det lilla ljusträdet att konkurreras ut av adventsstaken och adventskalendern.

Den 26 november har vi bjudit in lite gäster, tänt extra många ljus, värmt på både glögg, korkat upp lite iskallt bubbel och tänkte bjuda på lite eget julstök och en lite mysig upptakt till advent. Låt oss  helt enkelt bjuda på lite inspiration till lite mer frivilligt julstökande och julfix. Detta tillsammans med lite smakprov på några godsaker och lite enkla rätter i december. Givetvis bjuder vi även på både fina erbjudanden, gott bubbel och några härliga nyheter.

Varmt välkommen onsdagen den 26 november.  Vi börjar klockan 17.30 och håller på fram till ca 20.00 på Svärdvägen 3 utanför Mörby Centrum. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A  Ta gärna med dig en vän och berätta gärna om du kommer med ett mail till RSVP@cranberrycorner.se

 Välkommen!

 

Läs mer om några av våra gäster

svesnak husKOM OCH TRÄFFA EN LOKAL ENTREPRENÖR
Helena Ericsson älskar att brodera och idag jobbar hon både med broderier, broderi-material och bloggande på heltid. Helena möter ofta ett höjt ögonbryn och lite förvåning när hon berättar vad hon arbetar med. Men hon vet varför hon håller på, och varför kanske fler skulle prova på ”För välmåendets och självkänslans skull behöver vi hålla på med något vid sidan om, bara för att det är roligt och för att vi mår bra av det. En del spelar golf, andra håller på med yoga och så är vi en grupp som gillar att pyssla och skapa och då kan broderi vara det vi behöver. Broderi ger skaparglädje och tvingar en stressad person att varva ner och koncentrera sig. Man kan inte skynda på ett broderi. Det tar den tid det tar. ” skriver hon i sin blogg. Nu har hon tagit fram några underbara kit som verkligen slår an en sträng hos en och en önskan om att prova på. På onsdag träffar du Helena så får du se mer och prata lite broderiterapi med henne. Här kan du läsa mer om hennes fina broderi hus.  Läs mer om Helena och hennes korsstygnshus här!

 

willies cacaoWILLIE’S CHOKLADDRÖM
Möt engelsmannen som gav sig sjutton på att odla, vårda och hitta några av världens finaste chokladsorter för att sedan i sin egna chokladfabrik återskapa smaker och kvaliteter från förr. På sin chokladplantage i Venezuela återplanterade han 10000 cacaoträd av sorter som är på väg att försvinna, bland annat den legendariska Chuao cacao och Criollo, som ger några av världens godaste chokladsorter. Inga bekämpningsmedel, konstgödsel eller kemikalier av någon sort används på Cacaoträden. När bönorna har skördats, jäst och torkats skickas de till hans chokladfabrik i Devon, i sydvästra England. I fabriken som består av sekelgamla maskiner som restaurerats, rostas, mals och blandas sedan bönorna med andra smaker. Han använder inte bara bönor från den egna farmen utan han har letat upp de finaste chokladbönorna från världens alla hörn, allt för att ge den perfekta chokladsmaken och höga kvalitén rakt igenom. Willie Harcourt-Cooze är dessutom en passionerad kock och använder sin 100% choklad i allt från maträtter till godsaker i det söta köket. Den 26 november kommer inte Willie i egen hög person men däremot Marlene & Erica från Adoro som är svensk agent för Willie’s Cacao i Sverige. De bjuder både på godaste provsmakningen och tips på hur man kan använda chokladen till julgotterna. Adoro är också agenter för vår 2%iga spumante från Italien, Due Gradi och självklart sköljer vi ned världens godaste choklad med iskallt italienskt bubbel. Om Willie har BBC gjort flera program och på Youtube kan man hitta klipp med goda recept, bland annat hans goda chokladtryffel. På hans egen hemsida finns också flera recept och tips och här kan du se serien med Willie’s chokladrevolution. Se mer här!

 

 

Magiska vitlöksrecept

Härligt goda och seriöst heta recept

garlic_scull

Både för dig som var på vår kundkväll och för dig som aldrig hann komma förbi kommer här några av recepten från vårt lilla buffébord.

Först ut var den goda bärtårtan med Dulce de Leche som pimpats med Black Garlic och salt

Dulce de Leche (med Black Garlic) och tårta med bär

Ingredienser:

 • 1 burk kondenserad mjölk (ska koka i ca 3 timmar) samt 3 klyftor Black Garlic, 1 tsk flingsalt
 • smör (100-150 g beror på formen och antal kex)
 • digestivekex, ca 2/3-dels paket
 • 2-3 msk kanel, gärna rikligt och av god kvalitet ex från Herbaria eller Mill & Mortar
 • 2 paket frysta hallon och blåbär

Börja med Dulce de Lechen. Koka/sjud den kondenserade mjölken i ca 3 timmar.  Var noga med att burken är hel och att den är täckt med vatten under hela tiden (annars kan den explodera). Du kan behöva fylla på med vatten. Ju längre tid den får stå desto segare blir kolasåsen. Låt burken svalna innan du öppnar den. Rör såsen slät i en bunke. Mosa Black garlicklyftorna med baksidan av en tesked och rör i kolasmeten och strö i flingsalt. För den som vill kan man även blanda i lite lakritspulver eller saltlakritssirap.

Dulce de lechen kan du också servera med glass, fylla Cup Cakes eller varför inte göra vår frukttårta.

Gör en botten av digestivekex, smör och kanel. Grädda 10 min 200 grader. Bred ut Dulce de Lechen över kakbotten och strö över hallon och blåbär. Ställ in tårtan i frysen en stund så att den får sätta sig. Ta ut ur frysen ca en timme före servering.

 

Pumpasoppa med Black Garlic & Pumpakungen

Ingredienser:

 • 1,5 kg pumpa, ca 800 g pumpakött
 • 1 gul lök
 • 1 scharlottenlök
 • 2 msk olivolja
 • 2 vitlöksklyftor
 • 3 klyftor Black Garlic
 • 1 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar
 • 1 dl vitt vin eller sherry
 • 4 dl vatten och lite grönsaksbuljong
 • 1-2 dl vispgrädde eller creme fraiche (eller ta 1 dl av varje)
 • 1-2 tsk Pumpakungen (valfritt)

Skär pumpan i klyftor och skär bort skalet. Skär eller skrapa bort kärnor och trådar. Skiva i bitar. Skala och hacka löken samt vitlöken. Fräs löken i olivolja i en stor gryta eller kastrull, tillsätt vitlöken, salt, vitpeppar samt pumpa. Låt allt fräsa runt några minuter.

Häll på vattnet och låt koka i 40 minuter – pumpabitarna ska vara mjuka och kunna gå att mosa sönder. Mosa Black Garlic klyftorna med baksidan av en tesked och blanda upp med lite vatten så att du får en lös pasta, blanda ner black garlic mixen mot slutet av koktiden.

Mixa pumpasoppan med en stavmixer. Du kan också mosa sönder bitarna för hand med ex. en potatisstöt.Tillsätt och rör ut grädde och/eller creme fraiche. Värm upp.

Smaka av pumpasoppan med salt och vitpeppar. Lite av kryddan Pumpakungen blir också gott i. Servera gärna pumpasoppan med rostade gröna skalade pumpafrön och rippla över lite tryffelolja.

 

Black Garlic Dip

Ingredienser:

 • 1 burk ekologisk creme fraiche
 • 3-4 klyftor Black Garlic
 • ( om du vill ha lite styrka riv i en halv klyfta vanlig vitlök)
 • 10-15 rosépepparkorn samt några goda svartpepparkorn
 • Persilja
 • Salt

Mosa Black-Garlicklyftorna med baksidan av en tesked, blanda med lite av creme fraichen, riv vitlöken, hacka persiljan och mortla rosé- och svartpepparkornen. Rör ner tillsammans med resten av creme fraichen, smaka av med lite salt.

 

Seriously hot BBQ Chilli Garlic Dip

Ingredienser:

 • 1 burk Creme Fraiche (kan med fördel blandas med gräddfil)
 • 1,5 tsk The Garlic Farms Garlic Puré
 • 2 msk Chilli Queens Chilli pepper Sauce
 • 2 msk The Garlic Farms  BBQ Sauce
 • 2 kryddmått (eller efter smak) The Garlic Farms Vampire Slayer Seriously Hot Sauce

Blanda vitlök med creme fraiche och BBQ såsen. Tillsätt Chillipepper sås, smaka av för lagom sötma). Sist blandar du i Vampire Slayer såsen, ett kryddmått i taget. Het men seriöst vanebildande. Om du vill kan du blanda i lite hackad färsk persilja. Smaka av med lite nymald svartpeppar och salt. Låt stå lite innan servering.

 

Alla specialingredienser hittar du givetvis i vår webshop.

Produkterna från The Garlic Farm, Black Garlic och Cilli Queen

Kryddor från Herbaria och Mill & Mortar

Andra godsaker på vår webshop

 

vitlok

 

Andar, spöken och vitlöksmagi @ Cranberry Corner

Andar, spöken och vitlöksmagi@CranberryCorner

garlic_scull

Välkommen till en kryddstark och magisk kväll onsdagen den 29 oktober.

På gränsen mellan höst och vinter infaller Alla Helgons dag. Hos oss har vi flyttat firandet till den första helgen i november då vi gör fint, tänder ljus och kanske lägger kransar på våra näras gravar.  Det varma ljuset på alla kyrkogårdar gör Alla Helgons afton till en av de vackraste kvällarna att ta en sen kvälls- promenad. I England och USA firar man fortfarande Alla Helgons dag den 1 november och All Hallows Eve, Halloween kvällen innan och som har blivit en tid av både fest och vidskepelse. I år infaller vårt eget Alla Helgonsfirande med det traditionella Halloween som firas den 31 oktober.

Många av traditionerna har sitt ursprung från Kelterna som firade sitt nyår den 1 november. Det var en dag som markerade gränsen mellan sommarhalvårets värme och skörd och vinterhalvårets köld och knapphet. Natten innan var ju givetvis magisk och gränserna mellan det levande och döda suddades ut. För att hålla undan för andar och spöken klädde man ut sig, tände stora bål och offrade grödor. Med nybyggarna i den nya världen utvecklades ett helt eget firande av helgen när alla de olika kulturer från hela världen i det nya landet. Folkfest, parader, bus och traditioner från skördefester, där man klädde ut sig för att skrämma bort onda andar, införlivades med helgen.

vitlokOavsett vad man tycker om de nya traditionerna runt Alla Helgonahelgen så är det så här i gränslandet mellan höst och vinter – ljus och mörker – värme och kyla, rätt härligt att ställa till med kalas, flytta in i värmen inomhus, tända ljus och låta vidskepelse och magi snarare bli en del av lite festligare inslag i vardagen.

Själva tänkte vi passa på att tjuvstarta på Halloweenfirandet onsdagen den 29 oktober och fira in det gamla keltiska nyåret med heta smaker med både svart och vit vitlök och alla godsaker från The Garlic Farm som sköljs ned med både bubbel och Bloody Mary. De senaste veckorna har vi dessutom haft fullt upp med att plocka upp sändning efter sändning med varor så butiken är fullmatad med höstens nyheter och som vanligt har vi både extraerbjudanden och rabatter under kvällen.

Vi ses onsdagen den 29 oktober från klockan 17.30 och håller på fram till ca 20.00 på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A  Ta gärna med dig en vän och berätta gärna om du kommer med ett mail till RSVP@cranberrycorner.se

 

 Välkommen!

 Här kan du hitta alla recept till kundkvällen!

 

gf_logo_for_photosHistorien om hur vitlöken kom till Isle of Wight

Man har odlat vitlök på Isle of Wight sedan andra världskriget, då delar av den fria franska flottan var stationerad på Isle of Wight. De strandsatta Franska soldaterna hade inte mycket till övers för det engelska köket och lyckades övertala den lokala pubägaren att vitlök skulle piffa upp den rätt smaklösa pubmaten. Problemet var bara att det inte fanns en enda vitlök att hitta på ön. Samtidigt flög RAF franska motståndsmän tillbaka till Frankrike i små Lysanderplan. En av piloterna lät sig övertalas att under ett kort nattligt stopp på den Franska landsbygden inte bara släppa av Franska motståndsmän utan också plocka upp en säck med prima vitlök att så bakom puben.

On October 27, 1942, the night was clear enough to fly at low altitude without any guidance to Clermont-Ferrand, a city tucked at the foot of the Central France Mountains where résistance fighters were hiding. That night, Officer Bridger landed safely in the fields and dropped his passengers off with their equipment and armament. Despite the danger, he took the time to wait for a local farmer to fetch him a bag of garlic he had asked for. Bridger and the bag of garlic flew safely back to the Isle of Wight, where it was planted.

Och på den vägen är det. Idag är The Garlic Farm en av Englands största vitlöksproducenter och tack vare en visionär entreprenör är de numera vida kända för sina olika typer av vitlök som de odlar och sina fantastiska produkter som de producerar. Och varje år i augusti firar den lilla ön i Engelska kanalen de våghalsiga bedrifterna för mer än 70 år sedan med en vitlöksfestival. På vår webshop kan du läsa mer om de olika produkterna från The Garlic Farm

 

Lysander_plane

 

 

 

Treårskalas@Cranberry Corner

Vi fyller tre härliga år!

fira_fixad

KOM OCH FIRA TRE MAGISKA ÅR MED OSS  TISDAGEN DEN 30 SEPTEMBER

Helt otroligt att det redan har hunnit gå tre år sedan vi öppnade den där rätt höstljumma fredagen i september 2011. Då tyckte jag att butiken redan var nästan helt färdig och full med varor, men så här lite efteråt så inser jag att den aldrig kommer att bli klar och att förändring är ett konstant tillstånd trots allt.

Inför stora dagen har vi med lite mer erfarenhet än för tre år sedan försökt se butiken med nya ögon. Den senaste månaden har vi därför vänt upp och ner på nästan allt. Vi har flyttat runt, packat upp nytt, reat ut gammalt och försökt skapa nya ytor med massor av idéer. Även om inte allt kanske hinner komma på plats till den sista september så kommer hösten bli full av trevliga nyheter.

Så kom och se hur det blev och framförallt, kom och fira med oss! Fira att det redan gått tre hela år. Tisdagen den 30 september mellan klockan 17.30-20.30 blir det bubbel, glam och treårskalas. Butiken är full av nya varor. Vi har korkat upp de kylda flaskorna, lagt upp lite godsaker, vässat saxarna, fyllt på med presentpapper och förbereder några extraerbjudanden och rabatter som känns lite extra festliga.

Tisdagen den 30 september på Svärdvägen 3. Här hittar du vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan, så vet hur många glas vi ska ställa fram. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se. Du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

Varmt Välkommen

CranberryCornerbw maillogga

 

Tre_ar_fira_cranberry_corner

Bilden ovan är ett kollage som jag gjorde nästan ett år innan vi hade invigning av butiken. Den kommer från ett mood-board (inspirationstavla) som jag gjorde för att samla alla mina tankar och idéer. När man kan sätta ord på sina idéer, klä det i lite bilder blir drömmar, visioner och mål otroligt starka drivkrafter för att bidra till att förverkliga idéer. Här kan du läsa lite mer om hur allting började.

 

 

 

 

Bland blommande ängar, kobbar och skär

Signalflaggor & Nyponblom

Flaggspel 620x350

Det är så roligt att få presentera en nyhet i butiken som har en lokal förankring och med svensktillverkade produkter. Konstnären och designern Marie Stendahl hämtar sin inspiration från den svenska sommarängens alla blommor och insekter och från Ålandshavs kobbar och skär ute i havsbandet. Marie är uppvuxen i Danderyd men bor numera i Österåker och arbetar både med offentlig utsmyckning, uppdragsdesign och egna produkter. Hon har valt att producera sina produkter från producenter och hantverkare runt om i Sverige så det är inte bara lokalt kreerat utan verkligen lokalt producerat också. Undantaget kristallglasen som kommer från Tjeckien men sandblästras i Sverige och porslinet som kommer från Tyskland.

 

Flaggspel.4.adexus

Hennes serie Flaggspel med smartaste koppen i porslin med mjukt lock att dricka ur, Nubbe och vatten/öl/wiskeyglas i fina presentförpackningar och medföljande korkunderlägg. Handdukarna i halvlinne och kuddfodral i tjock härlig bomull.

Glas_Produktbild

 

Flaggspel.2.Webb

 

I serien Nyponros finns både brickor i miljöanpassad björkfaner, glasunderlägg, bordstabletter, kuddfodral och underbart porslin för frukost och efterrätt som tål både maskindisk och micro.

 

Nyponros_samlad_fix

Nyponros_fix

Nyponros_skal_mugg_fix

 

Serien Coastlife med en inspiration från både sommar, sol, hav och djurliv.

Kudde_CoastLife

Marie har inte snålat på varken kvalitén eller de små underbara detaljerna i allt hon gör, med bland annat tryck på insidan av porslinet, fina baksidor på både brickor och glasunderlägg. Vill du läsa mer om Marie och de olika produkterna så kan du göra det på hennes hemsida, Adexus.se

 

Snapsglas_AC

Garden Party @ Cranberry Corner

 Garden Party @ Cranberry Corner

blommor620x350

VÄLKOMMEN TISDAGEN DEN 27 MAJ

Trädgårdsliv ska vara avkopplande, energigivande och lustfyllt. Att låta sig styras av lust istället för omgivningens krav och förväntningar är en bra utgångspunkt för trädgårdsambitionerna. Ibland är det inte fel att tänka som Carl Anton i sin visa ”Jag lät alla mina maskrosor finnas, fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut. Men det är så skönt att sitta och minnas, små solar i gräset när sommarn är slut…”

Sista kundkvällen för säsongen blir tisdagen den 27 maj, som självklart kommer att gå i trädgårdens tecken. Ett litet Garden Party helt enkelt. Då blir det massor av trädgårdsinspiration och en härlig Italiensk buffé. På plats finns ett gäng duktiga personer med massor av kunskap om trädgård, inredning, styling, hälsa och välbefinnande. Ta med dig lite bilder, få inspiration, ställ frågor och bolla idéer med dom under hela kvällen.

På plats finns; Systrarna Tina och Anette Blåberg från Good Garden som jobbar med hälsoträdgårdar och som kammade hem silverplatsen i ”Årets Balkong” på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar tidigare i våras.  Anna Bressen Wallmark, stylist och inredare från Bressen Home & Garden som gärna hjälper till med idéer både inomhus och utomhus, och just denna kvällen kanske alldeles särskilt för både trädgård och liten täppa. Få råd och kunskaper om ljus och färgers påverkan på både rum och välmående av inredare och ljusdesigner Charlotte Asplund, By Asplund som både kommer berätta och visa på hur man kan förvandla ett rum med hjälp av att ha rätt belysning och använda belysningen för det ändamål det är tänkt för, både ute som inne.

Dessutom kommer Christina Bergman från Il Fornaio och bjuder på ekologiskt, stenugnsbakat surdegsbröd med ekologiska Italienska röror och delikatesser, en liten nyhet för oss konsumenter att ta med hem från butiken. Du kan läsa mer om alla våra gäster och deras verksamheter nedan.

Som du märker en välmatad, spännande och innehållsrik kväll som vi som vanligt sköljer ner med rosa bubbel och trevliga erbjudanden.

Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till ca 20.00.

Tisdagen den 27 maj på Svärdvägen 3. Här hittar du vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställa fram. Antingen kan du göra det här på evenemanget eller skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se. Du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

Varmt Välkommen

CranberryCornerbw maillogga

 

 

Vill du veta lite mer om våra gäster den 27 maj?

seed_garden

 

Good Garden – Specialdesignade hälsoträdgårdar

GoodgardenlogoEgentligen är det självklart – vi mår bra av att ha växter omkring oss och nu har även forskningen många bra exempel på det. Tillgången till en grön miljö, såväl ute som inne, kan vara inte bara rena hälsokällan utan den kan även bidra till ökad kreativitet, vara både rogivande och stimulerande och vara ett utrymme med plats för reflektion, umgänge och aktivitet vilket både leder till ökat välbefinnande och bättre hälsa –  inte bara i yrkeslivet, inte bara på äldreboenden utan även på våra skolor, förskolor och vår hemmiljö. Systrarna Anette och Tina Blåberg, med en bakgrund både inom trädgård, design, hälsa, sjukvård och verksamhetsutveckling driver sitt företag Good Garden och har specialiserat sig på att kräddarsy hälsoträdgårdar för företag, organisationer och privatpersoner. På deras hemsida kan du läsa mer om det här området och se på några av deras uppdrag från skolgårdar, äldreboenden, företag och privatpersoner. Du kan också följa dem på deras Facebooksida.

 

Bressen Home & Garden – Med öga för detaljer

logo_bressen_homeandgardenMånga gånger är det de små detaljerna som skapar harmonin i ett rum eller en trädgård. Med öga för just detaljerna och en fantastisk känsla för helheten skapar Anna inte bara harmoniska och energigivande miljöer hemma eller i trädgården. Med sin långa erfarenhet från både butik och mässor inom mode och inredningsbranschen hjälper hon även företag med butiksinredning, mässtyling eller homestyling inför en bostadsförsäljning. Till Anna kan du komma med både en önskan om några timmars inspiration, tips och idéer om du vill göra resten av arbetet själv eller ta hjälp med hela projekt där hon hjälper till i hela arbetet från ax till limpa. På Annas hemsida och Facebooksida kan du se lite inspirerande bilder från olika projekt och från hennes egna vackra hem och härliga trädgård.

 

By Asplund –  Ett lysande förslag

Pricken över i inom all inredning borde vara ljussättningen. Det här är ett område som verkligen andas funktion och form. Vad vill vi och vad behöver vi? Ljus kan göra så mycket mer än bara lysa upp ett rum eller en trädgård. Med några enkla knapptryck kan vi ändra stämning, färg, värme och upplevelsen av detaljer såväl ute som inne. Charlotte Asplund arbetar som både inredare och ljussdesigner för både privatpersoner och i offentliga miljöer tar alltid ansatsen i funktionen både som inredare och som ljusdesigner för att undvika att den tappas bort på vägen. Slutmålet är inte bara den dagen projektet är klart utan hennes inrednings- och ljussättningsförslag utgår från vem du är, vart du är på väg och hur dina behov ser ut några år framöver. Till By Asplunds Facebooksida.

 

Il Fornaio – Det Italienska Stenugnsbageriet

il_fornaioIl Fornaio betyder mannen vid stenugnen och det är just exakt vad det är. De bakar allt på surdeg och formar varje bröd för hand av sina kunniga bagare och gräddar i stenugnar och är Skandinaviens första och största Slow food-bageri. Det är handgjort, vackert, ekologiskt, fritt från tillsatser, färskbakat och fruktansvärt gott. De förgräddar bröden och fryser dem snabbt för att vi sedan ska kunna njuta bröden hemgräddade precis när man vill. Förutom bröd har Il Fornaio även handplockat några mindre producenter runt om i Italien som gör en rad klassiska basprodukter som används i det Italienska köket, givetvis med samma krav som på deras goda bröd, det ska vara helt naturliga ingredienser utan tillsatser, om möjligt ekologiskt och producerat med en passion för natur, mat och smak. Vill du veta mer kan du se mer på Il Fornaios  hemsida. Eller följ dem på Facebook.

 

 

 

Erik Borelius på Cranberry Corner 29 april

A house of Sound @ Cranberry Corner

OmslagsbildEBHOS2014a620x350

Erik Borelius solo på Cranberry Corner tisdagen den 29 april

Finns det något som kan ändra stämningen i ett rum så mycket som musik? Du kan skapa lugn, harmoni, energi och sprakande fyrverkeri med att bara ändra ditt låtval. Tisdagen den 29 april blir det återigen skön musik på Cranberry Corner efter vår efterlängtade succé förra året . Då kommer Erik Borelius som är aktuell med en ny skiva, Erik Borelius and House of Sound. Tisdagen den 29:e blir det både musik från senaste plattan och tidigare album.

Erik, som ofta nämns som en av Sveriges absolut skickligaste gitarrister, är en av de musiker ni kan höra i spellistorna på Cranberry Corner där han med sitt finstämda och vackra akustiska  gitarrspel skänker ett härligt lugn och harmonisk känsla. Vill du prova själv? följ länken till Youtube där du kan se, men kanske framför allt höra, hans fantastiska låt SexTioTvå, titelmelodin till skivan han vann en Grammis för, i en video från Häverökyrka.

Som vanligt har vi en del extraerbjudanden och rabatter och vi bjuder på tilltugg med gott att dricka till. Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca.  Bubbel och gott står framdukat hela tiden och Erik framträder vid några tillfällen och kan däremellan njutas i högtalarversion.

Tisdagen den 29 april på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. 

O.S.A  Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställ fram på RSVP@cranberrycorner.se, du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

Varmt Välkommen

CranberryCornerbw maillogga

 

 

 

P.S

Sista kvällen för säsongen blir tisdagen den 27 maj, som självklart kommer att gå i trädgårdens tecken. Ett litet Garden Party helt enkelt. Då kommer bland annat systrarna Tina och Anette Blåberg från Good Garden som jobbar med hälsoträdgårdar och kammade hem silverplatsen i Årets Balkong på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar, Anna Bressen Wallmark, stylist och inredare från Bressen Home & Garden samt Charlotte Asplund som jobbar med ljussättning (både ute och inne) och som inredningskonsult.

 

 Erik Borelius

Erik_BoreliusGitarrist, sångare och kompositör, har jobbat professionellt med musik sedan 1986. Under dessa 28 år har han givit ut elva skivor, nio på eget bolag och två under sin tid på EMI. 1994 mottog Erik en Grammis för skivan “SexTioTvå” – 1993 års bästa instrumental-platta, den första utgiven på egna bolaget EB Music. Året därpå Grammisnominerades han för skivan “Duende”. Eriks musik beskrivs ofta som en säregen blandning av stilar och som gitarrist lovordas han för att han använder sin extrema teknik på ett smakfullt sätt. Hans musik är svår att sätta en etikett på. Med en musikalisk bakgrund med rötterna i Jimi Hendrix, Al di Meola, hans kärlek till den klassiska musiken och filmmusiken och det rena distinkta ljudet från den akustiska gitarren gör det musikaliska uttrycket på hans elva kritikerrosade album både brett och smalt, nytt och familjärt. På Eriks hemsida kan du läsa mer om honom och hitta länkar för att följa honom på bl.a. Spotify och givetvis kan du följa honom på Facebook.

 

 

Recensionsklipp från den senaste skivan Erik Borelius and House of Sound:

”Erik Borelius är förmodligen Svea rikes bästa gitarrist. När han, precis som på förra skivan, sjunger – blir det stort… Erik Borelius gör sådan där musik som borde finnas i kulisserna på en femstjärnig film och lite annat. Till det hör kvalité och framför allt harmoni. Här finns det mesta som bör inkluderas på en bra fullängdare.” (Allehanda 2014-03-26)

”…ett närmast fulländat kvartettsound…melodibyggena är förstklassiga, sången likaså.Snudd på en femma från en suverän musikant med ett eget sound.” (Värmlands Folkblad 2014-04-11)

”Det är tekniskt perfekt gitarrspel, men hela tiden med känsla. Här blir tekniken ett sätt att ge musiken rättvisa och inte ett sätt att imponera… Gitarren är oftast eftertänksam och det finns ett lugn i musiken som är sällsynt idag. Det blir njutbart och smakfullt.” (Dala-Demokraten 2014-03-25)

 

FramsidaEBM010

Eriks senaste skiva, och även tidigare skivor finns att köpa hos oss, 135:-. Fint inslagen i paket är det en superbra present vid nästa middagsbjudning. Vill du tjuvlyssna lite på nya skivan kan du göra det här.

 

 

Rich Taste @ Cranberry Corner

Rich Taste @ Cranberry Corner

caesarsallad_2_caesar_salad_salladskrydda-herbaria-sos-design

VÄLKOMMEN PÅ EN OSEDVANLIGT SMAKRIK AFTON TORSDAGEN DEN 27 MARS

Det finns ingenting som kan stoppa den nu, våren! Plocka in lite ris, gör vårfint och förbered för alla kommande fester. Med vårdagjämning strax bakom oss och några veckor kvar till Påsken, är vi så mitt i allt sprudlande som vi kan komma och nu är det dags att njuta solen, ljuset och våren. Och det är inte bara här uppe i norr vi firar ljusets återkomst, det är en period man firar världen över, bland annat i det persiska nyåret, Nouruz, som infaller på vårdagjämningens dag.

Att till fest duka ett bord rikt på doft och smak har varit eftersträvansvärt i alla tider. Medan vi idag kan slösa, välja och vraka av ett stort utbud så var kryddors värde under medeltiden jämställt med guld och i exempelvis Rom handlade man med pepparbär, ett och ett. Man betalade lösensummor med peppar, köpte livegna  och hela landsdelar. För att komma åt den åtråvärda kryddan seglade man över all världens hav och till och med fördes krig. Numera är tillgängligheten lite mindre dramatisk, även om utbudet tyvärr blir något enformig ibland. Idag finns det väl minst en svartpeppar i varje kök i alla fall, men peppar har så mycket mer att erbjuda av arom och mångsidighet än att bara varieras i fin- eller grovmalen. Och det gäller inte bara peppar. Att välja hög kvalitet och ekologiskt odlade kryddor garanterar både smakexplosioner, sensationer och rika upplevelser.

kubebempeppar-580x482

De ekologiska kryddorna från Herbarias kryddparadis är de finaste ekologiska kvaliteter du kan hitta och de kommer med inspiration från världens alla kök och från certifierade ekologiska odlingar.  I sortimentet finns bland annat rena kryddor och örter men kanske framför allt ett rikt utbud av läckra och spännande kryddblandningar som hämtar sin inspiration från världens alla kök och är sammansatta av den tyska stjärnkocken Konrad Geiger. Nu är det inte Konrad som kommer till vårt lilla hörn  den 27, för att berätta mer och ge oss lite smakprov på Herbarias smakrikedom, men väl en långväga gäst från Skånska Höllviken, Ingrid Münch från Münchmedia/Allt Gott.

I butiken har vi också packat upp massor av nya och roliga varor som kommit. Som vanligt har vi en del extraerbjudanden och rabatter. Vi kommer, inspirerade av Herbarias kryddor, även bjuda på lite egna goda röror och ”tilltuggsidéer” med gott att dricka till inför alla stundande vårbjudningar. Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca.

Torsdagen den 27 mars på Svärdvägen 3 från klockan 17.30. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

Vi börjar klockan 17.30 och håller på fram till ca 20.00. Ingrid finns på plats med sina kryddor under hela kvällen .

O.S.A  Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställ fram på RSVP@cranberrycorner.se, du får gärna ta med dig en vän eller två.

Rice Perfume

Varmt välkommen!

 

Vill du läsa lite mer om Herbarias ekologiska kryddor och framförallt om fördelarna med att välja ekologiskt kan du göra det här på vår hemsida. Bara rena kryddor.

 

Ingrid Münch

Ingrid Münch, med ett förflutet på Bonnier, driver Münchmedia som är distributör av Herbarias ekologiska kryddor och teer för Norden. På hennes hemsida Allt Gott och i hennes blogg kan du hitta oändligt många spännande recept och tips på hur du kan använda kryddorna och kryddblandningarna. Till Allt Gott’s hemsida.

 

 

 

 

P.S

Erik_Borelius

Vår musikkväll blev så uppskattad förra året så vi har velat upprepa det. Boka in i kalendern redan nu tisdagen den 29 april då blir det återigen skön musik på Cranberry Corner. Då kommer Erik Borelius, aktuell med ny skiva, Erik Borelius and House of Sound. Erik är en av de musiker ni brukar höra i spellistorna på Cranberry Corner. Eriks senaste skiva, och även tidigare skivor finns att köpa hos oss, 135:-. Fint inslagen i paket är det en superbra present vid nästa middagsbjudning. Vill du tjuvlyssna lite på nya skivan kan du göra det här. På Youtube kan du också se och framförallt höra, hans fantastiska låt SexTioTvå i en video från Häverökyrka.

Eriks hemsida kan du läsa mer om honom och hitta länkar för att följa honom på bl.a. Spotify och givetvis kan du följa honom på Facebook.

 

 

Så fint

Så fint till fröer

 

Såkrukor

Sätt färg på vårfönstret med de här underbart färgglada små såkrukorna med tillhörande frösticka. Passar även för dina sticklingar eller varför inte piffa upp krukorna med kryddväxter från snabbköpet. Ett set innehåller 6 krukor du lätt monterar själv och sex såstickor i tre färger.

bild 2-1

Passa på att skicka en liten glad vårhälsning till någon, baksidan är utformad som ett vykort med plats både för adress och några rader. Anette Blåberg, Helena Helsing Mork, Malin Köhlmark och Kristina Kruhsberg är den kreativa kvartetten som står för idé och utformning.

Ett set kostar 49:- och finns både i butiken och i webshopen http://webshop.cranberrycorner.se/tradgard/froer-plantering

 

bild 1

Herbarias ekologiska kryddor

Bara rena kryddor.

magic-chicken-640x240

Vi blir allt mer medvetna om vad vi stoppar i oss och reagerar när vi inser att många produkter som vi tror ska innehålla vissa ingredienser inte gör det. De har istället blivit ersatta med andra ingredienser, substitut med tveksamma namn, betäckningar och ursprung. I våra ansträngningar att vara rädda om både oss själva och vår miljö väljer vi ofta bort halvfabrikat, köper närodlat och övergår till mer ekologiska råvaror. Men kan det vara så tokigt att vi sedan hemma i vårt kök tillsätter flera av de ämnen vi i vår iver försöker att undvika?

Tillsatser som ska öka hållbarheten utgör endast en tiondel av alla de tillsatser som används enligt Mats-Eric Nilsson, författare till boken ”Den hemlige kocken”, övriga nio tiondelar tillsätts för att påverka smak, konsistens, färg och utseende. Innehållsförteckningarna blir allt längre och vi försöker lära oss olika E-nummer och förstå ingredienser som jästextrakt, glutamat och maltodextrin. Men vad är de egentligen? Och varför anses de så farliga.

Glutamat, jästextrakt och Maltodextrin?

Glutamat i höga doser har den effekten i kroppen att nervcellerna börjar signalera till varandra på ett okontrollerat sätt. Ämnet misstänks orsaka fetma, synproblem och hjärnskador och det finns även indikationer på att glutamat påskyndar utvecklingen av demenssjukdomar som Parkinson och Alzheimers. När vi konsumenter för några år sedan blev mer medvetna om riskerna med glutamat och undvek produkter där det ingick, dök stället två nya ord upp i innehållsförteckningarna: jästextrakt och maltodextrin. Jästextrakt framställs av jästsvampar och har ett högt innehåll av glutamat. Eftersom jästextrakt betraktas som ett livsmedel och inte som en tillsats, ställs det inte samma krav på dokumentationen som för tillsatser. Ett annat ämne som innehåller dold glutamat är Maltodextrin, ett ämne som är rena kolhydrater skapat av stärkelse.

Glutamat som är en smakförstärkare finns i nästan all färdigmat, i halvfabrikat och i den mat som serveras i vanliga lunchrestauranger. Men även smaksalter, buljong och färdiga kryddblandningar innehåller mycket höga halter av glutamat.  Så vad händer när vi  försöker byta ut våra halvfabrikat mot hemlagad mat? Försöker byta ut dåligt mot bra, men fortsätter att använda våra gamla kryddor och smaksättare?

 

Organiskt, hela vägen från ax till limpa

Fördelen med att välja ekologiska livsmedel och naturliga ingredienser är så mycket mer än att bara vara rädd om sin hälsa. Den amerikanska mästerkocken Dan Barber har beskrivit de mervärden man får av att göra ett ekologiskt val av sina råvaror som en ren win-win-win-situation; maten vi lagar blir mer näringsrik, får en rikare smak och för djur, natur och moder jord är det också ett både mer etiskt och klokt val för framtiden. ”The most ecological choice for food is also the most ethical choice for food. And it’s also almost always, the most delicious choice.” Så klart! Och så kan man också beskriva rikedomen av aromer och dofter i Herbarias ekologiska kryddor.

De ekologiska kryddorna från Herbarias kryddparadis är de finaste ekologiska kvaliteter du kan hitta och de kommer från världens alla kök och från certifierade ekologiska odlingar.  I sortimentet finns bland annat äkta Kanel, Cubebepeppar, Vildblommor från Provence, Tajine Marrakesh, Jaipurs färger, Vilda Hilda , rena kryddor och örter och läckra kryddblandningar för det söta köket. Kryddorna och kryddblandningarna innehåller inga tillsatser – ingen jäst, inget glutamat eller maltodextrin – bara rena kryddor.

 

magic chicken

 Kryddorna och de olika köken

Herbaria har delat in sitt kryddsortiment i ett antal olika kök där den tyske stjärnkocken Konrad Geiger satt samman spännande och kulinariska kryddblandningar för de olika köken.

 

Det Europeiska köket

I en elegant balans mellan traditionell kokkonst och nytänkande humanskost i skön symbios. Skogslycka. Vilt- och svampkrydda. Passar fint till stekt ankbröst och också köttpatéer. Vilda Hilda. Välbalanserad krydda till vinägrett. Till sparriss- och potatissallad. Blanda med crème fraîche till en dip. Graf von Lax Passar till marinering och rimmning, men också till torrmarinad för grillat och i mustiga ugnsrätter. Den ger fisk, kött och grönsaker en fin rökarom utan rökning. Stjärnklart Till heta drycker eller glögg. Smält 70 g rårörsocker på medelhög värme och låt det bli gyllengult. Tillsätt 0,75 l rödvin, 2 msk Stjärnklart och låt det dra 5 min.

 

Medelhavsköket

Tryffellycka Ger fantastiska såser och soppor. Använd till fin buljong. Blandning för risotto-, pasta-, svamp- och gryträtter eller till salladsdressingar. Krydda fyllningar till ravioli. Provensalska vildblommor Garnera på Cup Cakes, en pannacotta, kladdkaka, glass eller praliner. Blanda i skirat smör som sås, strö över dina grönsaker eller pensla på en lammstek eller varför inte smaksätta en flytande honung. Portofino. Kryddblandning för glass, krämer, yoghurt, kesella eller puddingar samt andra lätta desserter. Frisk och blommig på fruktsallad eller i cheese cake. Innehåller lakrits och fänkål men inget socker. Smaksättning av glass, strö på skivade äpplen, blanda i en smuldeg. Heureka Kryddblandning för gyros, färsrätter, grillat eller stekt kött samt grönsaker. Passar också till dip och röror med kesella eller yoghurt. Perfekt för sommarköket. Tutto mio! Kryddblandning för marinering och inläggningar med grönsaker och svamp. Fräs grönsaker med mortlad Tutto Mio! Tillsätt vinäger, fyll på glasburkar och täck med olivolja. Till sallader, soppor och grytor med inspiration från Medelhavet.

 amerikanska

Det amerikanska köket

Den ofantliga kontinenten bjuder på ett rikt amerikanskt kök där urinvånarnas traditioner blandas med en enorm mix av invandrade influenser. Rötterna finns i det franskinspirerade Cajunköket i sydstaterna via Mexiko, där gudarnas gåva kakaon omhuldas och avslutas i det det milsvida argentinska landskapet med heta kryddblandningar. Caesarsallad Kryddsalt till den amerikanska salladsklassikern med ursprung från italienska invandrare och chefkocken Cesare Cardini. I vinägrettsås till sallad, i crème fraîche till dip. Tango Spice. Kryddblandning för nötkött, lamm- och griskött. Kryddrub för stekar och grillat. Tillsammans med chili i en het grillolja. Karibiens Skatter Kryddblandning för scampi, räkor och fiskfiléer. Fruktigt stark kryddrub för det karibiska köket. Gnid in råa scampis och fiskfiléer med Karibiens skatter och låt vila 1 tim i kylskåp före tillagning.  Smaksättning av majonnäs. Salsa Xocolall. Blandning för Mexicos berömda Molesås med en säregen kombination av pikant styrka och choklad. Ger extra djup till en köttfärssås.  Till stekar och kyckling. Fräs 1 lök och 1 vitlöksklyfta i olivolja, tillsätt skållade och skalade tärnade tomater, blanda ner Salsa Xocolatl och mixa till en slät kräm ger en god tomat- eller grillsås. Cajun Spices Blandning för det franskinspirerade Cajunköket från USA:s sydstater. Till grillade och stekta rätter, i grytor och överallt där du vill ha hetta. Mapuche Fire Inspirerad av en traditionell krydda från de sydamerikanska Mapucheindianerna. Tuff grillkrydda för BBQ och ugnsrätter. Passar till kötträtter, bönor och krämiga soppor.

 

Det Asiatiska köket

Den största kontinenten på jorden är hemvist för många kryddväxter och spännande kök. Den asiatiska förkärleken för att blanda kryddor har resulterat i både indiska currys och diverse blandningar för wokat. Jaipurs Färger Indisk curry. Kryddblandning för indiska kött-, fisk- och grönsaksrätter. Six Spices Kryddblandning för kinesiska kött-, fisk- och grönsaksrätter. Denna variant på den traditionella kinesiska ”Five spices” passar till många exotiska rätter men också till julbaket, på grillade revbensspjäll med honungsglaze och krydda rödkålen. Till muffins och i frosting gjord på smält vit choklad och philadelphiaost till cup cakes. Söta Geishan. Kryddsocker för asiatiska desserter. Passar fint till frukter, men också till frukttartes eller crêpes. Ger exotiskt fruktiga cocktails en extra kick. I frosting till cup cakes, fruktsallader med t ex passionsfrukt och mango, på panna cotta och i fruktkompotter.

 

Ekologiska curryblandningar

Vad vore Asiens kök utan curry? Den ger färg och hetta åt maten. En curry kan bestå av upp emot 35 ingredienser, däribland främst spiskummin och gurkmeja som ger curry sin karakteristiska gula färg. Curry kan vara fruktig, pikant eller ha eldig hetta. Herbaria har sju olika  sorters Curry som bjuder på fantastiska smakupplevelser, vi har tre av dem. Red Hot Chili Curry Kryddblandning för det extraheta köket. Koka upp med kokosmjölk eller blanda med yoghurt. Till inlagd sill med Red hot Chili och crème fraîche i såsen. Good Old Mild Curry Prisbelönad (Bio Fach) bra bascurry. Kryddblandning för currykyckling, korv stroganoff eller currywurst. Vår förfinade variant på en klassiker. Jaipurs Färger Indisk curry. Kryddblandning för indiska kött-, fisk- och grönsaksrätter.

 orientaliska

Det Orientaliskt Köket

Det orientaliska köket är spännande att upptäcka. Konstfullt och fantasifullt låter vi oss förföras av rosenblad, saffranstrådar, mynta, korinter och dadlar och förföriska dofter lockar vid varje hörn. Bjud dina vänner och skäm bort dem med läckerheter som couscous, tajine eller doftris och bli inte förvånad om mattan ni sitter på lyfter.    Rice Perfume Kryddblandning med dekorativa rosenblad för orientaliska risrätter och andra tillbehör som kokt potatis och blomkål strö över och dra en stund. Passar  även till redda soppor. Smält smör och tillsätt Rice Perfume, vackert och gott som sås på kokta grönsaker. Tajine Marrakesh Kryddblandning till marockanska taginerätter i traditionell lergryta samt orientaliska gryträtter med kött eller grönsaker. Strö på under tillagningen och låt koka med. Magic Chicken Kryddsalt för grillad kyckling och fågelrätter. Fyll i kryddkvarnen, ljuvlig doft och smak.

 

Peppar – exklusiva sorter för finsmakare

Cubebepeppar En svanspeppar mald som huspeppar, var den första pepparsorten som kom till Europa. Passar till orientaliska och asiatiska rätter. Passar fint på jasminris och grovt mortlad på griskött. Karamellisera äpplen med råsocker och cubebepeppar Trio Noir Peppar  Elegant och harmonisk pepparkomposition med karakteristiska smaker från tre regioner (Indien, Tanzania, Sri Lanka). Tellicherry Peppar Det bästa du kan hitta av svartpeppar. Årgångspeppar från tigerreservatet i nationalparken Lake Periyar i Kerala, Indien. Handplockad, soltorkad och naturlig. Vit Urskogspeppar Årgångspeppar från tigerreservatet i nationalparken Lake Periyar i Kerala, Indien. Handplockad, soltorkad och naturlig. Så långt ifrån ”damm” på tungan du kan komma, rena rama aromexplosionen.

 

sweet

Det söta köket till kakor, glass och desserter

Uppfriskande glass, fruktiga desserter, saftiga bakverk. För alla gäller att det är din fantasi som sätter gränserna för hur det söta köket kan användas. Kakmonstret En ljuvlig kakkrydda. Kryddsocker för pajer, småkakor och bakverk av alla slag, men också till mördeg, våfflor, fruktkakor och suffléer. Söta Geishan . Kryddsocker för asiatiska desserter. Passar fint till frukter, men också till frukttartes eller crêpes. Ger exotiskt fruktiga cocktails en extra kick. I frosting till cup cakes, fruktsallader med t ex passionsfrukt och mango, på panna cotta och i fruktkompotter. Portofino. Kryddblandning för glass, krämer, yoghurt, kesella eller puddingar samt andra lätta desserter. Frisk och blommig på fruktsallad eller i cheese cake. Innehåller lakrits och fänkål men inget socker. Smaksättning av glass, strö på skivade äpplen eller blanda i en smuldeg.

 

Skafferiet – inläggningar, antipasti och marineringar

Inläggningar och marineringar har blivit mer populärt igen, vi tar till vara på frukter och grönsaker som vi brukade göra. Skafferiet är en tvist på mormors gamla recept med nya smaker. Det är dock mer lättillgängligt att syra, marinera och laga till rätter på ett enkelt sätt. Tutto mio! Kryddblandning för marinering och inläggningar med grönsaker och svamp. Fräs grönsaker med mortlad Tutto Mio! Tillsätt vinäger, fyll på glasburkar och täck med olivolja. Till sallader, soppor och grytor med inspiration från Medelhavet. Graf von Lax Passar till marinering och rimning, men också till torrmarinad för grillat och i mustiga ugnsrätter. Den ger fisk, kött och grönsaker en fin rökarom utan rökning.

 dillskott

Bassortiment – ekologiskt odlade kryddor av högsta kvalitet

De rena kryddorna från Herbaria kommer från utvalda regioner, är till hundra procent ekologiska, och från kontrollerade odlingar allt för att kunna erbjuda de allra finaste ekologiska produkterna. De lägger stor vikt vid att beskrivna exakt var kryddorna har växt och hur de skördats. På kryddburkarna med rena kryddor kan du följa dem hela vägen tillbaka till källan och kan läsa både om ursprung, odlingsplats och skörd. Paprika Ädelsöt sort från den berömda paprikaregionen Szeged i Ungern. Paprikan lufttorkas i nät. Bara de mogna frukterna skördas varje gång. Tillsätt inte paprikan till hett smält fett, det gör att sockret i paprikan karamelliseras och paprikan får en besk smak. Rosmarin Odlad i den vulkanrika regionen Araukanien i södra Chile. Varsamt skördad för hand och lufttorkad. Rosmarin tillsätts tidigt i tillagningen, för att den ska kunna utveckla hela sin komplexa arom. Mycket aromatisk, använd sparsamt. Timjan Odlad i Unterfranken, en traditionell kryddodlingsort. Skonsamt torkad och rensad. Kan koka med länge utan att förlora sin arom. Kanel, mald Odlad på Sumatra av urinvånarna i nationalparken Kerinci Seblat med fokus på att förvalta för framtiden på ett hållbart sätt. Tillsätt mald kanel till såser och liknande först i slutet på tillagningstiden. Dillskott Mörkgröna (färgen är bibehållen), små fina skott som smälter på tungan. Från ett familjeföretag i bayerska Franken. Direkt efter skörden torkas dillskotten skonsamt på gården.

Herbarias Bella Buljong

Bella Buljong, en kryddblandning för klara soppor med mycket högt innehåll av grönsaker och kryddor (48%), är ny i Herbarias sortiment. Buljongen innehåller mer än 20 olika grönsaker, svamp, örter och kryddor. Resultatet blir en användbar allroundkrydda. Perfekt till soppor, potatisrätter, en krämig risotto eller kanske till en klar buljong.

 

I vår webshop kan du läsa mer om de olika kryddorna och beställa. Till webshopen!

Torsdagen den 22 oktober 2015 kommer Ingrid Münch som är distributör för Herbaria i Norden återigen till en kundkväll på Cranberry Corner. Du är givetvis varmt välkommen att vara med. Kom och provsmaka på några av kryddblandningarna och lär dig mer om kryddor och smaker i allmänhet, och Herbarias fantastiskt rika sortiment i synnerhet.  Du kan läsa mer om evenemanget här.

 logo herbaria

Distributör för Herbarias Ekologiska kryddor i Sverige är Ingrid Münch på Münchmedia. På deras hemsida kan du läsa mer om de olika kryddorna och här hittar du också mängder av recept och tips på hur du kan använda de olika kryddorna och kryddblandningarna. Till Allt Gotts hemsida.

 

Vill du undvika glutamat?

Leta på innehållsförteckningen efter tillsatserna E620 – E625 men främst E621 (natriumglutamat), Ibland kan det istället stå ”smakförstärkare” (se listan nedan).

 • • E620 Glutaminsyra
 • • E621 Natriumglutamat (kallas även smakförstärkare)
 • • E622 Kaliumglutamat
 • • E623 Kalciumdiglutamat
 • • E624 Monoammoniumglutamat
 • • E625 Magnesiumdiglutamat
 • • Hydrolyserat protein, i alla former (hydrolyserat sojaprotein, hydrolyserat växtprotein osv.)

Utöver dessa finns det ett antal andra tillsatser som ofta innehåller dold glutamat. Några av dessa är: kalciumkaseinat, natriumkaseinat, gelatin, autolyserad jäst, jästextrakt, sjögräsextrakt, karragenan och maltodextrin.

 

 

 

 

Öppettider

Våra öppettider:
Måndag – Fredag
11.00 – 18.30
Lördag 11.30 – 16.30
Söndag 12.00 - 16.00
Särskilda tider vissa helgdagar, se här!
Välkommen!

Adress

Svärdvägen 3
182 33 DANDERYD
Tel 08-753 23 33
T-bana
Mörby Centrum
Karta
info@cranberrycorner.se

Arkiv

Alla inlägg