31 May, 2024

Anette Blåberg på Danderyds konstrunda @ Cranberry Corner

bild_hemsida_massa

Vår favoritillustratör Anette Blåberg ställer ut på Cranberry Corner under Danderyds Konstrunda nu i helgen.

Hos oss har ni kunnat se hennes underfundiga och charmiga illustrationer i våra tags på våra paket och stämplarna med charmiga trädgårdsmotiv. Men Anette har efter en lång karriär som illustratör jobbat i en mängd olika tekniker och manér. Några av dom ställer hon nu ut hos oss under konstrundan.

fullsizeoutput_3c6e

 

Det betyder att vi på Cranberry Corner har öppet både lördag och söndag den här helgen. Lördag 12.00-17.00 (CC öppnar redan 11.30)
Söndag 12.00-17.00

 

Alva 1f sid 16
Varmt välkomna att komma förbi att titta på Anettes fina verk & plocka upp en karta till resterande konstrunda med alla andra 72 utställande konstnärer.

Har du aldrig varit hos oss förut så kan du hitta karta och vägbeskrivning här.

Varmt Välkomna!

 

AGGLiten_3336ANETTE BLÅBERG

Född 1962 och uppvuxen i Västergötland men bor numera med sin familj i Näsby Park, Täby. Anette har under sin långa karriär som illustratör illustrerat närmare 200 läromedel riktade mot olika målgrupper och ämnen t ex Molly & Måns på äventyr, Almqvist & Wiksell, som används flitigt i förskolan. Hon har vidare illustrerat ett antal barnböcker i samarbete med olika författare exemplevis rimboken Små små fötter nya ramsor och lekar, författare Rose-Marie Dietrichson, Eriksson & Lindgren. Hon har även arbetat med reklambyråer och företag och gjort olika typer av illustrationsuppdrag åt dem, ett exempel är figurerna Lollo & Bernie som används av Vingresors barnklubb. Efter utbildningen på RMI-Berghs i Stockholm jobbade hon några år på Rithuset och har efter det drivit olika bolag, bland annat sitt eget Blåberg illustration.

Anette har genom åren haft en stor passion för trädgård. Något som hon också utbildat sig inom på bland annat Alnarp.Hennes stora trädgårdsintresse har lett till att hon numera även arbetar med trädgårdsdesign och idag driver hon tillsammans med sin syster företaget Good Garden som arbetar med trädgårdar och hälsa. Hennes stora trädgårdsintresse tar sig även uttryck i hennes senaste alster där blommor och blad har en framträdande roll.  http://www.blaberg.se/

 

trädgårdsbord_liten