20 June, 2024

Adventsfrukost @ Cranberry Corner

Adventsfrukost på Cranberry Corner

appelljus-620x350
Välkommen till vår Adventsfrukost lördagen den 19 november 09.30-11.30

Adventstiden var förr en period då man skulle ta det lugnare och samla sig inför den stundande julhelgen. Första Advent var själva upptakten till julfirandet då man tog sig an de lite ”lugnare” sysslorna på gården – då skulle osten ystas, julölet bryggas, lutfisken läggas i blöt, smöret kärnas, ljusen stöpas, julgrisen slaktas, kärvar bindas och det stora julbaket sättas på jäsning. Ibland är det kanske lite bra att vi lever i en hektisk tid när vi kan själva välja vad vi lägger till på listan ”julstök”. Allt det andra köper vi färdigfixat.

lucias_staffan_blaberg

Advent infaller under den allra mörkaste tiden på året och när dagen var som kortast och natten som längst under årets sista månader lurade både skrömt, skrock och faror i de mörka hörnen i det gamla bondesamhället. Vi jagar mörkret på flykten och december är på ett sätt vår allra ljusaste tid, det är verkligen något visst när hela Sverige lyser upp av glimmande trädgårdar och fönster med adventsstjärnor och adventsljus.

Till vår adventsfrukost har vi laddat upp med allt som hör julen till. Här finns julkulor, julblommor, kransar, mossa, ljus och allt du kan tänka dig som gör en magisk advent och inspirerande jul. Anette & Yvonne, den ena är trädgårdsdesigner och den andra är florist hjälper dig i trädgårdshörnet med julgrupper, pynt och julens blommor. Cecilia tipsar om gott att dricka till julbordet och extra värmande glögg gjord på äppelmust och Calvados. I vårt innersta rum möter du Amelie och Susanne som tar dig med på en resa bland gastar, spöken och mysterier på både svenska slott och svenska teatrar. Givetvis blir det även lite varmt att dricka och något gott att äta.

Vår adventsfrukost börjar lördag morgon den 19:e november vid 09.30 och håller på fram till ca 11.30 när vi fortsätter med våra vanliga öppettider. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur mycket frukost vi ska bulla upp med. Skicka oss ett mail på RSVP@cranberrycorner.se, Du får gärna ta med dig en vän eller två.

Varmt välkommen

 

vinterskrud_blaberg