23 July, 2024

Mystik & spökhistorier @ Cranberry Corner

Mystik & Spökhistorier@Cranberry Corner

3D Spokboken 620x350 fix

Mystik på svenska slott – Kundkväll tisdagen den 17 februari!

Rysligt välkomna tisdagen den 17 februari på självaste fettisdagen då vi har bjudit in upphovskvinnorna bakom den uppmärksammade boken Mystik på svenska slott – Nutida spökhistorier. Journalisten och författaren Amelie Ehrensvärd Cardel kommer tillsammans med fotografen och formgivaren Susanne Martinelle bjuda på lite högläsning och berätta lite om deras arbete med boken.

Amelie och Susanne har träffat ett flertal modiga slottsägare som bjuder på sina mest oförklarliga upplevelser; möten med avlidna släktingar, föremål som mystiskt byter plats, en märklig parfymdoft mitt i renoveringsdammet och paralyserande kyla som släpper greppet först efter en stund. Av berättelserna blev det en bok som fick stor uppmärksamhet i media när den kom i höstas och som redan har fått tryckas om.

Vi sköljer ned alla kalla kårar med lite bubbel och har dukat upp en liten passande slottsbuffé med godsaker för avsmakning  från Gåshaga Gourmet som är vår leverantör av vardagslyx och delikatesser. Vi börjar klockan 17.30 och håller på fram till ca 20.00 på Svärdvägen 3 utanför Mörby Centrum. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A  Ta gärna med dig en vän och berätta om du kommer med ett mail till RSVP@cranberrycorner.se

 

Varmt välkommen!

 

3D Spokboken_3D__lag copyPassa på att köpa ditt eget ex av boken och få den signerad under kvällen. I boken varvas de nutida spökberättelserna med sägner som förts vidare från generation till generation med lite slottshistoria och vackra, nytagna bilder och ett kapitel med biskop Lennart Koskinen, Professorn i teoretisk fysik Ulf Danielsson, professorn i parapsykologi Etzel Cardena, läkaren och forskningschefen vid Södertälje sjukhus Robert Hahn samt folklivsforskaren Ebbe Schön som reflekterar kring sin syn på andlig existens utanför den fysiska kroppen, tidsresor med mera.

 

 

amelie-och-susanneAmelie Ehrensvärd Cardell är utbildad journalist och har bland annat arbetat som reporter på Land, Sydsvenskan, SvD, TT, Läkartidningen, TV4 med mera. Numera är hon frilansare. Susanne Martinelle är frilansfotograf och grafisk formgivare. Hon arbetar med böcker, företagsinformation, tidningar, hemsidor och konst. Susanne har haft ett flertal separata fotoutställningar i Stockholm och Skåne. Hon har tagit fotografierna till boken “Danderyd flera sidor”. Bilden kommer från MACE SPEAKERS, där man också kan boka föreläsningar med Amelie och Susanne.