30 May, 2024

Bland blommande ängar, kobbar och skär

Signalflaggor & Nyponblom

Flaggspel 620x350

Det är så roligt att få presentera en nyhet i butiken som har en lokal förankring och med svensktillverkade produkter. Konstnären och designern Marie Stendahl hämtar sin inspiration från den svenska sommarängens alla blommor och insekter och från Ålandshavs kobbar och skär ute i havsbandet. Marie är uppvuxen i Danderyd men bor numera i Österåker och arbetar både med offentlig utsmyckning, uppdragsdesign och egna produkter. Hon har valt att producera sina produkter från producenter och hantverkare runt om i Sverige så det är inte bara lokalt kreerat utan verkligen lokalt producerat också. Undantaget kristallglasen som kommer från Tjeckien men sandblästras i Sverige och porslinet som kommer från Tyskland.

 

Flaggspel.4.adexus

Hennes serie Flaggspel med smartaste koppen i porslin med mjukt lock att dricka ur, Nubbe och vatten/öl/wiskeyglas i fina presentförpackningar och medföljande korkunderlägg. Handdukarna i halvlinne och kuddfodral i tjock härlig bomull.

Glas_Produktbild

 

Flaggspel.2.Webb

 

I serien Nyponros finns både brickor i miljöanpassad björkfaner, glasunderlägg, bordstabletter, kuddfodral och underbart porslin för frukost och efterrätt som tål både maskindisk och micro.

 

Nyponros_samlad_fix

Nyponros_fix

Nyponros_skal_mugg_fix

 

Serien Coastlife med en inspiration från både sommar, sol, hav och djurliv.

Kudde_CoastLife

Marie har inte snålat på varken kvalitén eller de små underbara detaljerna i allt hon gör, med bland annat tryck på insidan av porslinet, fina baksidor på både brickor och glasunderlägg. Vill du läsa mer om Marie och de olika produkterna så kan du göra det på hennes hemsida, Adexus.se

 

Snapsglas_AC