17 June, 2024

MARSEVENT: FIRA VÅRDAGJÄMNINGEN MED OSS

Vårdagjämning @ Cranberry Corner

VÄLKOMMEN PÅ EN VÅRLIK AFTON ONSDAGEN DEN 20 MARS

Vårdagjämning är en ögonblicklig händelse som inträffar när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan. Himmelshalvan, det låter så vackert och lite romantiskt men betyder inte mycket mer än att dagarna nästan är lika långa över hela jorden. I de flesta äldre solkalendrar räknade man vårdagjämningen som början på det nya året. Något som man fortfarande firar, bland annat i det persiska nyåret, Nouruz, som infaller på vårdagjämningens dag.

Kom och fira vårens intåg och Vårdagjämningen med oss på Cranberry Corner onsdagen den 20 mars. Då börjar även våren enligt kalendern och om hörnet väntar ju även Påsken då meteorologerna äntligen har lovat oss lite sol och värme.

Vad passar väl då bättre än att stöka runt ute i trädgården, eller ta med lite av skog och mark och göra fint inne eller på balkong. Bästa inspirationen för det hittar du hos oss under hela kvällen då trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare Hillevi Liljeström finns på plats och visar på hur du kan använda dig av naturen när du ordnar med påskpynt och dukar till påskbordet. Hillevi jobbar gärna med händerna så det blir både lite workshop samtidigt som hon svarar på frågor och kommer med tips och idéer.

I butiken har vi packat upp massor av nya och roliga varor som kommit och som vanligt har vi en del extraerbjudanden och rabatter. Vi kommer även bjuda på lite goda “tilltuggsidéer” med gott att dricka till inför alla stundande påskbjudningar. Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca.

Onsdagen den 20 mars på Svärdvägen 3 från klockan 17.30, Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A den 19 mars till RSVP@cranberrycorner.se, du får gärna ta med dig en vän eller flera.

Varmt välkommen!

Lisa Brandt

Hillevi är inte bara trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner hon skriver också en del om trädgård i trädgårdstidningar, och så bloggar hon en del i sin egen blogg och gästbloggar i andras. Vill du läsa lite mer om Hillevi så kan du kika in på hennes hemsida, eller läsa hennes blogg  där hon delar med sig av inspiration och ger handfasta tips om trädgårdsdesign.