23 April, 2024

🐣EASTER🐥 @ CRANBERRY CORNER

🐥🐣 ALLT FÖR EN HÄRLIG PÅSK! 🐣🐥
Tiden runt vårdagjämningen och Påsk förknippas sedan urminnes tider med att allt startar om och livet börjar på nytt. Det är den magiska tiden på året när dag och natt är lika långa och som markerar att det blir en ny vår, ett nytt år. En nystart av livet helt enkelt och så alla förberedelser för påsken.
Påsken är en tid starkt förknippad med gult. Det är gula kycklingar, gula påskliljor, gul vintergäck och framförallt så kopplas den gula färgen till solens gula färg. I folktron sägs det att om man går upp tidigt på påskdagens morgon kan det hända att man får se solen dansa eller se den göra tre glädjesprång över himlavalvet. Det är bara den morgontidiga som kan se om det stämmer.
Att påskriset förr istället användes till långfredagens “risning” är något som vi också tacksamt nog har slutat med. Numera njuter vi påskriset i vas inomhus med fina fjädrar. Påsk kan man fira på många olika sätt. I vår webshop har vi samlat påskservetter, påskägg, fjädrar, påskpynt, konfekt och allt annat gott och trevligt som hör påsken till.
Välkommen in till vårt påskfirande!
Du är ju givetvis också varmt välkommen till vår butik utanför Mörby Centrum.