23 July, 2024

Påsk och vårdagjämning @ Cranberry Corner 25 mars

Våffeldagen @ Cranberry Corner

easter egg 620x350 fix

VÄLKOMMEN ONSDAGEN DEN 25 MARS

Förbered för våren, njut av ljusets återkomst, frossa i färger och allt som spirar. Framför oss ligger en tid som är väl värd att fira! Bara några dagar kvar till vårdagjämning och dryga två veckor kvar till Påsk. Hos oss firar vi allt nästa kundkväll på Vårfrudagen den 25 mars!

Tiden runt vårdagjämningen och Vårfrudagen den 25 mars förknippas sedan urminnes tider med att allt startar om och livet börjar på nytt. Den magiska tiden när dag och natt är lika långa markerar att det blir ny vår, nytt år och nystart för inte bara fåglar, växter och natur utan är också startskottet för bland annat vårbrukets början och alla förberedelser för påsken. Att dagen dessutom förknippas med våfflor är troligtvis ett resultat av att Vårfrudagen uttalades snabbt och lite slarvigt. Våfflor har medeltida anor, även om det då sällan gjordes på vetemjöl utan likheten syftade mer till brödets form. Våfflor med sylt och grädde som vi äter dem i dag är ett arv från sent 1800-tal.

Till vårt vårfirande den 25 mars har vi bjudit in Anna Bressen Wallmark från Bressen Home & Garden. Anna som  jobbar med inredning och styling av både av hem och trädgård kommer duka upp  påskbordet, ge idéer på hur du kan leka med både färg, växter och detaljer till de finaste påskpynten och ge lite tips på hur vi kan fixa lite fint i krukor till veranda och förstukvist redan nu till påsk.

easter bunnys

I butiken har vi packat upp massor av härliga servetter, ljus och påskpynt och har som vanligt några extra fina erbjudanden.  Förutom bubbel och förhoppningsvis någon kreativ våffla, blir det lite goda tilltugg och röror till påskdrinken.  Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca.

Onsdagen den 25 mars på Svärdvägen 3, Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A  Ta gärna med dig en vän och berätta om du kommer med ett mail till RSVP@cranberrycorner.se

 

Varmt välkommen!

 

Vill du veta lite mer om Anna?

Anna Bressen-WallmarkMånga gånger är det de små detaljerna som skapar harmonin i ett rum eller en trädgård. Med öga för just detaljerna och en fantastisk känsla för helheten skapar Anna inte bara harmoniska och energigivande miljöer hemma eller i trädgården. Med sin långa erfarenhet från både butik och mässor inom mode och inredningsbranschen hjälper hon även företag med butiksinredning, mässtyling eller homestyling inför en bostadsförsäljning. Till Anna kan du komma med både en önskan om några timmars inspiration, tips och idéer om du vill göra resten av arbetet själv eller ta hjälp med hela projekt där hon hjälper till i hela arbetet från ax till limpa. På Annas hemsida och Facebooksida kan du se lite inspirerande bilder från olika projekt och från hennes egna vackra hem och härliga trädgård.