17 June, 2024

Erik Borelius på Cranberry Corner 29 april

A house of Sound @ Cranberry Corner

OmslagsbildEBHOS2014a620x350

Erik Borelius solo på Cranberry Corner tisdagen den 29 april

Finns det något som kan ändra stämningen i ett rum så mycket som musik? Du kan skapa lugn, harmoni, energi och sprakande fyrverkeri med att bara ändra ditt låtval. Tisdagen den 29 april blir det återigen skön musik på Cranberry Corner efter vår efterlängtade succé förra året . Då kommer Erik Borelius som är aktuell med en ny skiva, Erik Borelius and House of Sound. Tisdagen den 29:e blir det både musik från senaste plattan och tidigare album.

Erik, som ofta nämns som en av Sveriges absolut skickligaste gitarrister, är en av de musiker ni kan höra i spellistorna på Cranberry Corner där han med sitt finstämda och vackra akustiska  gitarrspel skänker ett härligt lugn och harmonisk känsla. Vill du prova själv? följ länken till Youtube där du kan se, men kanske framför allt höra, hans fantastiska låt SexTioTvå, titelmelodin till skivan han vann en Grammis för, i en video från Häverökyrka.

Som vanligt har vi en del extraerbjudanden och rabatter och vi bjuder på tilltugg med gott att dricka till. Vi börjar vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca.  Bubbel och gott står framdukat hela tiden och Erik framträder vid några tillfällen och kan däremellan njutas i högtalarversion.

Tisdagen den 29 april på Svärdvägen 3. Här kan du hitta vägbeskrivning och karta. 

O.S.A  Tala gärna om att du kommer lite innan så vet hur många glas vi ska ställ fram på RSVP@cranberrycorner.se, du får gärna ta med dig en vän eller två.

 

Varmt Välkommen

CranberryCornerbw maillogga

 

 

 

P.S

Sista kvällen för säsongen blir tisdagen den 27 maj, som självklart kommer att gå i trädgårdens tecken. Ett litet Garden Party helt enkelt. Då kommer bland annat systrarna Tina och Anette Blåberg från Good Garden som jobbar med hälsoträdgårdar och kammade hem silverplatsen i Årets Balkong på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar, Anna Bressen Wallmark, stylist och inredare från Bressen Home & Garden samt Charlotte Asplund som jobbar med ljussättning (både ute och inne) och som inredningskonsult.

 

 Erik Borelius

Erik_BoreliusGitarrist, sångare och kompositör, har jobbat professionellt med musik sedan 1986. Under dessa 28 år har han givit ut elva skivor, nio på eget bolag och två under sin tid på EMI. 1994 mottog Erik en Grammis för skivan “SexTioTvå” – 1993 års bästa instrumental-platta, den första utgiven på egna bolaget EB Music. Året därpå Grammisnominerades han för skivan “Duende”. Eriks musik beskrivs ofta som en säregen blandning av stilar och som gitarrist lovordas han för att han använder sin extrema teknik på ett smakfullt sätt. Hans musik är svår att sätta en etikett på. Med en musikalisk bakgrund med rötterna i Jimi Hendrix, Al di Meola, hans kärlek till den klassiska musiken och filmmusiken och det rena distinkta ljudet från den akustiska gitarren gör det musikaliska uttrycket på hans elva kritikerrosade album både brett och smalt, nytt och familjärt. På Eriks hemsida kan du läsa mer om honom och hitta länkar för att följa honom på bl.a. Spotify och givetvis kan du följa honom på Facebook.

 

 

Recensionsklipp från den senaste skivan Erik Borelius and House of Sound:

”Erik Borelius är förmodligen Svea rikes bästa gitarrist. När han, precis som på förra skivan, sjunger – blir det stort… Erik Borelius gör sådan där musik som borde finnas i kulisserna på en femstjärnig film och lite annat. Till det hör kvalité och framför allt harmoni. Här finns det mesta som bör inkluderas på en bra fullängdare.” (Allehanda 2014-03-26)

”…ett närmast fulländat kvartettsound…melodibyggena är förstklassiga, sången likaså.Snudd på en femma från en suverän musikant med ett eget sound.” (Värmlands Folkblad 2014-04-11)

”Det är tekniskt perfekt gitarrspel, men hela tiden med känsla. Här blir tekniken ett sätt att ge musiken rättvisa och inte ett sätt att imponera… Gitarren är oftast eftertänksam och det finns ett lugn i musiken som är sällsynt idag. Det blir njutbart och smakfullt.” (Dala-Demokraten 2014-03-25)

 

FramsidaEBM010

Eriks senaste skiva, och även tidigare skivor finns att köpa hos oss, 135:-. Fint inslagen i paket är det en superbra present vid nästa middagsbjudning. Vill du tjuvlyssna lite på nya skivan kan du göra det här.