30 May, 2024

Aprilevent: Jazzig kväll i bossatakt

 All that Jazz and some Bossa @ Cranberry Corner

 Welcome to the Club, Too Close for Comfort, East of the Sun  25th of april

De närmaste veckorna ligger en hel räcka med möjliga tillfällen för kalas och trevligheter. Helgdagarna avlöser varandra; det är sköna Valborg, lugna Kristi Himmelsfärd och glittriga Pingst som följer varandra  i ett härligt pärlband helgerna i början av maj (nåja slutet av april). För att hamna i rätt vår- och kalasstämning tänkte vi därför bjuda in till en kväll i musikens tecken.

Torsdagen den 25 april dukar vi upp med bubbel och, kanske inte snittar men goda tilltugg och förvandlar butiken till en jazzklubb i New York för en stund. På besök har vi musikern, artisten och sångaren Peter Getz på som bjuder oss på härlig musik i skön jazztakt och varma bossanova toner.

Peter, som är son till den legendariska saxofonisten Stan Getz,  har ägnat sig åt musik i hela sitt liv och är just nu aktuell med en ny skiva tillsammans med Stockholm Jazz Trio. Skivan, Getz Togheter, med flera klassiska jazzlåtar är inspelad live i studio för att få ett äkta konsertsound, något även recensenterna har gillat “Peter inte bara sjunger med fantastisk frasering rakt igenom. Han bjuder även på oerhört vältajmat akustiskt gitarrspel.” som en av dem skrev efter skivsläppet i januari. Den 25 april framför Peter några av låtarna från senaste plattan och sin förra, Bossa My Soul.

Under hela våren har det kommit varor i en strid ström och fler nyheter har det kommit efter påsk. För att skapa lite utrymme har vi just denna kväll några alldeles extra bra erbjudanden och som vanligt även rabatter på hela eller delar av sortimentet.

Vi börjar som vanligt vid 17.30 och håller på fram till klockan 20.00 ca. Bubbel och gott står framdukat hela tiden och Peter framträder vid två tillfällen och kan däremellan njutas i högtalarversion.

Torsdagen den 25 april på Svärdvägen 3 från klockan 17.30, Här kan du hitta vägbeskrivning och karta.

O.S.A den 24 april till RSVP@cranberrycorner.se. Ta gärna med dig en vän eller två och kom och digga.

Varmt välkommen!

Lisa Brandt

 

Peter Getz “Through all the paths and crossroads of my life, one true companion has always walked beside me – Music! She´s a tough lady and she demands total honesty and dedication. But when I give her that, she comes alive and shows me the way. She tells me stories I couldn´t have heard from anyone else, she makes me see things unseen before, and she takes off and letsme fly. I have only one rule when it comes to music, my own records, my gigs, and those I work with; I do songs that I love, so let`s have fun!… I’ve been lucky enough to meet and work with musicians who share my vision and philosophy.” Läs mer om Peter och lyssna på lite av hans musik på hans hemsida, på Youtube eller på Spotify.