Årets läckraste gummistövlar

Snyggaste gummistövlarna

 

sneaker_wellie fix 620x350

Lite aprilväder, sommarregn, slaskande snö och regnvåta fallande höstlöv kan ibland bli något man längtar till. Ibland så tänker man faktiskt  – Äntligen! och blir glad för att få dra på de nya gummistövlarna. Stövlar som passar lika bra i stan som i trädgården. Lättast beställer du dem i vår webshop. Först ut var stöveln som såg ut som en motorcykelkänga med dragkedja och spännen, sedan kom citystöveln klädd i tweedtyg och med rem i nitar. Sommarens nyhet är den korta gummistöveln som ser ut som ett par svarta sneakers med snörning och nitar. Till hösten blir det ytterligare en nyhet med en fodrad låg känga.

Gummistövlarna som ser ut som ett par äkta biker boots från Danska Chic Antique har gått ut ut butiken lika fort som de kommit in. Kostar 595:-

stovlar biker boots

 

I höstas kom också nyheten gummistöveln med skaftet klätt i tweedtyg (gummi under) och nitat band runt ankeln. Snygg stövel i stan, 675:-.

tweedboot

I toppbilden ser du sommarens nyhet. Låg modell med snörning och nitar i sneakermodell som kostar 525:-. För de som inte har vägarna förbi butiken på Svärdvägen i Mörby kan stövlarna också köpas i vår webshop.

 

Liten storleksgudie

socka till bootsMåtten på stövlar med twedtyg och biker boot modell är:

Stl 36: Innersula 23 cm lång, vidd i topp 33 cm i omkrets
Stl 37: Innersula 23,8 cm lång, vidd i topp 34 cm i omkrets
Stl 38: Innersula 24,5 cm lång, vidd i topp 36 cm i omkrets
Stl 39: Innersula 25 cm lång, vidd i topp 37 cm i omkrets
Stl 40: Innersula 25,6 cm lång, vidd i topp 38 cm i omkrets
Stl 41: Innersula 26,5 cm lång, vidd i topp 39 cm i omkrets

Oavsett storlek är alla stövlarna mellan 26-27 cm höga.

Måttet som avser omkretsen vid vaden går att göra något större eller mindre på Biker Boots-modellen, måttet ovan syftar på vid ”normalläge”.

På bilden syns stövlarna tillsammans med den nya innersockan (fleece och stickad topp) man kan köpa till. Kostar 175:- och kommer att komma in i färgen svart.

Mått på de nya stövlarna i snakermodell kommer!

 

Sköt om dina stövlar.

Tänk på att gummi är ett naturmaterial och behöver skötas om lite. Ställ inte stövlarna i direkt solljus för länge, inte heller för nära ett element (eller i ett torkskåp) det kan då blir för varmt så att gummit torkar ut och spricker. Är de blöta inuti torkar de fortare om de får ligga ned och torka. Förvara annars stövlarna torrt, svalt och mörkt, med upprättstående skaft. Behöver du torka ur dem kan du ta lite tidningspapper och stoppa ner i stövelfoten.

Torka alltid av gummistövlarna direkt efter användning så att inte smuts och lera torkar in. Du kan spola av utsidan med vatten eller om det behövs kan du använda lite såpa. Efter rengöringen kan man smörja utsidan på gummistöveln med en kallpressad olja, (raps- olivolja eller liknande det viktiga är att den är kallpressad) eller glycerol (finns på apoteketet)  då blir den både blank och fin och håller bättre.  man kan också använda silikonspray eller silikonsvampar som du kan hitta på bensinmackar eller liknande. Det behövs inte varje gång, men smörj helst in gummistövlarna minst en gång om året.

 

Till vår webshop!

 

 

 

 

 

Comments
38 Responses to “Årets läckraste gummistövlar”
 1. Renee skriver:

  Hej
  Jag skulle vilja beställa ett par svarta gummistövlar storlek 37….??
  Hur gör jag det ??
  Med vänlig hälsning, Renée Hawkins

 2. Susanne skriver:

  Är grymt sugen på dessa men funderar på om man ska gå upp en storlek så man får plats med tjockare strumpa och ev en sula.. Ligger mellan 39 eller 40, har 40 på de gummistövlar jag har idag men oftast 39 i skor.. //Susanne

  • Lisa skriver:

   Hej
   Jag tycker det låter som att du ska ta den större storleken, stl 40, men samtidigt beror det lite på hur och till vad du vill använda stövlarna. Jag valde själv en lite större där jag lätt kan glida ner med foten och där jag får plats med en socka eller extra sula till sommaren.
   Hälsningar
   Lisa

 3. Lena skriver:

  Finns det svarta stövlar kvar strl 40?

  • Lisa skriver:

   Hej
   Förlåt för det något sena svaret men vi har problem med spamkommentarer så det försvinner i den stora mängden av bara strunt som kommer in. Tror att vi har kvar de svarta stövlarna i storlek 40. Jag ber dem maila dig om det imorgon. Annars väntar vi in en ny sändning av stövlarna i slutet på denna vecka eller början på nästa. Vill du att vi reserverar ett par kan du maila info@cranberrycorner.se
   Hälsningar

   Lisa

 4. Carola skriver:

  Hej.
  Har ni stövlarna i strl 37 eller38?

  Mvh
  Carola

  • Lisa skriver:

   Hej Carola!
   Vi fick en ny sändning av de svarta stövlarna igår och just nu finns det kvar stövlar i alla storlekar även om det är strykande åtgång på framförallt 38:or. Vill du att vi reserverar så kan du maila till info@cranberrycorner.se så lägger vi undan eller postar till dig.

   Hälsningar

   Lisa

 5. Linda-Mari skriver:

  Hej! Finns stövlarna bara i svart?

  • Lisa skriver:

   Hej
   Nej de finns även i vitt hos oss. Hos andra återförsäljare finns det även rosa och grönt som jag har valt att inte ta in.
   Hälsningar
   Lisa

 6. Nikoletta skriver:

  Hej! Hur lång är leveranser på de svarta i strlk 36?
  Tack på förhand. Mvh Nikoletta

  • Lisa skriver:

   Hej
   Ingen alls just nu. Vi fick in nya stövlar i fredags och även om storlek 38 redan verkar närma sig slut så finns det storlek 36 kvar i svart.

   Hälsningar

   Lisa

 7. Petra skriver:

  Så fina har skickat ett mail med beställning
  Mvh Petra

 8. Margareta skriver:

  Svarta strl 40?

 9. Maria skriver:

  Hej finns dessa kvar? i storlek 37?

 10. Anna skriver:

  Hej!
  Finns de svarta gummistövlarna, bikermodellen med dragkedja, i strl 41 att beställa tro?
  Med vänlig hälsning, Ann alm

 11. Mikaela skriver:

  Hej! Hur lång är leveranstiden ?

  • Lisa skriver:

   Hej
   Vi brukar packa på någon dag eller två och skicka med B-post på posten, vilket ska ta ca 3 dagar.

 12. Bettinas blad skriver:

  Hej! Letar och letar och letar efter prisuppgifter på de läckra stövlarna. Var ska jag kika? Och vad kostar portot? Storlek 36 är jag ute och jagar efter (eller hellre storlek 35 men det brukar inte finnas).
  Vänliga hälsningar
  Bettina

  • Bettinas blad skriver:

   Men gud, jag är blind. Nu ser jag priserna. Suck. Ögonen for runt och letade efter någon slags pristabell, såg inte att det fanns i texten o stövlarna.

   • Lisa skriver:

    Hej
    Vilken tur att du såg priserna och portot. Det kanske inte är det allra tydligaste, även om jag vill tro det. Ledsen för att vårt svar dröjt så men vi drunknar i spamkommentarer så viktiga och riktiga kommentarer försvinner bland allt spam.

    Hälsningar
    Lisa

 13. Sara skriver:

  Hej, var o köpte dom ursnygga mc boots gummistövlarna idag. Mycket trevligt bemötande av personalen, som även fick gosa lite med min 15v valp Sixten. Bra socialträning för honom 🙂

 14. Martina skriver:

  Hej
  Är väldigt sugen på de svarta biker stövlarna men har lite bredare vad än vanligt. ca 46 cm går det att fixa större ?

  Får man svar skickat till sin mail?

  Tack på förhand!

  • Lisa skriver:

   Hej
   Man kan till viss del reglera omkretsen högst upp på stöveln någon centimeter åt bägge hållen. Dessutom är det en dragkedja baktill som också underlättar en del. Jag tycker däremot att stöveln sällan når upp på den bredaste delen av vaden vilket gör att det oftast fungerar alldeles utmärkt som det är. Bäst är om du har möjlighet att komma in och prova. Förlåt för att vårt svar dröjt så men vi drunknar i spamkommentarer så viktiga och riktiga kommentarer försvinner bland allt spam.

   Hälsningar

   Lisa

 15. Lindis Severinsson skriver:

  Hej!
  Jag skulle vilja ha de svarta Biker Bootsen i stl 36. Har du kvar?
  Skickar adress direkt om du bara har dem i min stl.
  hälsningar
  Lindis

  • Lisa skriver:

   Hej
   Vi har kvar stöveln i storlek 36 och kan posta omgående. Ser dock att din fråga kom för över en månad sedan så det kanske inte längre är aktuellt. Förlåt för att vårt svar dröjt så men vi drunknar i spamkommentarer så viktiga och riktiga kommentarer försvinner bland allt spam.
   Hör av dig till info@cranberrycorner.se om du fortfarande är intresserad.

   Hälsningar

   Lisa

 16. Malin skriver:

  Hejsan! funderar på att beställa ett par svara gumistövllar. hur är de i storleken ? och hur funkar det när man beställer dom via posten med granti osv, ifall inte storleken skulle passa osv 🙂

  • Lisa skriver:

   Hej
   Först gäller det att kolla av storleken ordentligt via vår storleksguide. Skulle det ändå bli fel så kan man ju givetvis byta, men får då själv stå för kostnaden för returen och nytt utskick. Är det däremot något fel på stöveln så att du vill returnera/byta stöveln av den anledningen står givetvis vi för portot.
   Hälsningar

   Lisa

 17. Katrin skriver:

  Hej, finns strl 26 kvar av den nya svarta stöveln med tweed? I så fall kommer min man in och köper ett par till mig i morgon.

  • Lisa skriver:

   Hej
   Storlek 26 har vi inte haft men däremot har vi kvar den i storlek 36. Förlåt för att vårt svar dröjt så men vi drunknar i spamkommentarer så viktiga och riktiga kommentarer försvinner bland allt spam.
   Hälsningar
   Lisa

 18. Åsa skriver:

  Vad synd att stövlarna bara finns upp till stl 41! :-(( De är döfräcka och jag behöver ett par i stl 43.

  Åsa

  • Lisa skriver:

   Hej Åsa
   Det är fler som frågat efter stora storlekar. Jag har framfört önskemålet till Danmark så får vi se om det kanske kommer till nästa säsong.

   Hälsningar

   Lisa

 19. Elin skriver:

  Jag skulle vilja beställa gunnistövlarna utan nitar. Hur går jag till väga?

  • Lisa skriver:

   Hej Elin
   Förlåt för att vårt svar dröjt så men vi drunknar i spamkommentarer så viktiga och riktiga kommentarer försvinner bland allt spam. Om du vill köpa gummistövlarna i modellen biker boots (den med vit insida och inte nitar) mailar du bara modell, storlek och din adress till info@cranberrycorner.se så kan vi posta dem till dig.
   Hälsningar
   Lisa

Öppettider

Våra öppettider:
Måndag – Fredag
11.00 – 18.30
Lördag 11.30 – 16.30
Söndag 12.00 - 16.00 (okt-dec)
Särskilda tider vissa helgdagar, se här!
Välkommen!

Adress

Svärdvägen 3
182 33 DANDERYD
Tel 08-753 23 33
T-bana
Mörby Centrum
Karta
info@cranberrycorner.se

Arkiv

Alla inlägg