30 May, 2024

Studenttider

Och den ljusnande framtid är vår…

Det finns väl få tillfällen i livet som är ett sådant tydligt skifte mellan något gammalt som tar slut och något nytt som har sin början som just studenttiden. Fri och sorglös, med en ibland viss lättnad över att en första fas i livet är slut och någonting nytt ska ta sin början. Sällan senare livet har man den där tydliga känslan av att fortsättningen är som oskrivna blad, färdiga att fyllas med allt vi drömmer om, önskar och hoppas få göra i livet.

Att få vara med och fira av en student på väg ut i livet är en av de saker som har ett extra skimmer över sig. Det är härligt att få vara med  allt det där glada, sorglösa och hoppfulla även om både de och vi vet att även vardagen väntar om hörnet. Kanske just därför vill man så gärna att studentpresenten blir något de kan både ha nytta av i framtiden och samtidigt vara ett minne av dagen.

Studentpresent
Ask i gjuten aluminium “Pocket Money” THG

Med själv en student i huset blir jag alldeles rådvill över vad jag ska ge. Misstänkte att det skulle bli så, så därför tittade jag noga igenom vad för kloka saker studenter fick föregående år och frågade dom vad de uppskattade mest. När jag frågar min dotter och hennes vänner blir dock önskelistan lite väl torftig – eller kanske just full av möjligheter; “Pengar, presentkort och bra saker man behöver när man flyttar hemifrån”.  Så här kommer ett litet axplock av idéer från femtiolappen och uppåt. På vår webshop hittar du många fler. Till förslag på studentpresenter på vår webshop!

Pengar

Inget kan väl kännas så tråkigt som ett kuvert med en slant i, men oftast blir man alldeles rådvill över att önskelistan inte innehåller mycket mer än så. Samtidigt så känns det också rätt bra att få skicka med ett litet bidrag som de kan använda till det de önskar allra mest. Men varför inte paketera slanten i något annat än ett kuvert? Roligt paket kan man få av både en ljuslykta, en ram, en bok eller en kopp.

Studentpresenter
Italienska koppar från RICE
studentpresenter
Fotoram från THG
Studentpresent
Fyll en skål med karameller och sedlar i blandade valörer.

 

Presentkort

Presentkort är ju aldrig fel. Lite mer riktat än bara pengar men fortfarande full frihet att välja själv. Ett alternativ till ett presentkort kan vara våra 30 dagars öppet köp som vi har på allting. på så sätt kan man istället välja ut något man själv känner för att ge men behöver inte bli orolig för att det blir fel. Om mottagaren sedan vill och önskar finns alltid möjligheten att byta ut presenten.

Studentpresent
Cranberry Corners presentkort, välj den summan du önskar.

 

Bra saker att ha när man flyttar hemifrån

Det är ju alltid en fördel om presenter till den som är på väg ut i livet men inte riktigt kommit dit ännu ändå går att använda medan man väntar. Tekoppar, assietter, tekannor, müsliskålar, fina fat, pajformar och skålar är sådant som kan användas trots att det är en stund kvar till eget boende. Samma sak med plädar, kuddar, korgar, handdukar, ljusstakar och ljuslyktor som kan användas redan nu på en gång.

Studentpresent
Rice härliga italienska porslin med extra stor pajform.
Studentpresent
Müsliskålar och små dippskålar från Nordal
Studentpresent
Skålar i olika färger och storlekar i Italienskt porslin från Rice
Studentpresent
Ljuslykta för stearinljus från Chic Antique
Studentpresent
Grytlappar av återvunnen textil från Rice
Studentpresent
Ljusstakar THG
Studentpresent
Ljuskoppar i försilvrad mässing Nordal
Studentpresent
Glas och porslin från Bruka
Studentpresent
Skålar från IB Laursens serie Mynta här i svart.
Studentpresent
Ugnsformar från IB Laursens serie Mynta här i rosa
Studentpresent
Vispskål från IB Laursens serie Mynta här i raspberry
Studentpresent
Badhandduk i stentvättad frotté från Grand Design
Studentpresent
Badhandduk och handduk från Grand Design
Studentpresent
Stormlykta i svart järn och glas från THG
Studentpresent
Ramar i olika färg och form. dessa från PB Home
Studentpresent
Låda för skoputsarattiraljer från franska Comptoir de Famille
Studentpresent
Golvljusstakar i Gjutjärn från PB Home

 

Lite annat som kan passa

Det är ju alltid kul att ge något som känns som att det är en tanke med. Om man inte vill hålla ett litet tal kan man alltid bifoga ett fint kort med några formulerade tankar. Man kan alltid koppla det till förändring, att skörda det man sått, få tid att unna sig, kanske koppla det till framtida drömmar om yrken eller äventyr. Förra året hade jag en stående present till alla jag fick fira; en skrivbok där de kan att skriva ner några rader om sina tankar och vardagligheter. Det kommer hända mer de närmaste fem åren i deras liv än vad det hänt de föregående arton. De åren formar oss och kan bli både roligt och skönt att gå tillbaka till senare i livet.

 

Studentpresent
Väggtavla Some people want it to happen..
Studentpresent
Skrivbok med läderomslag och skinnband

 

Studentpresent
Rakset i tre delar från Edwin Jagger
Studentpresent
Klockor i olika storlekar och varianter. Denna från PB Home
Studentpresent
Badrock och handdukar i tunn bomull perfekt hemma, på resan, i båten eller på stranden

 

Studentpresent
Rakset i fyra delar från Edwin Jagger

 

Studentpresent
Raktvål i träkopp från Crabtree & Evelyn. Finns i både Sandalwood och Nomad.
Studentpresent
Krukor från Kew Garden
Studentpresent
Lite sällskapsspel. Fin träbox med två kortlekar som alltid kan stå framme.
Studentpresent
Bordslampa med skärm från PB Home
Studentpresent
Pennskrin i trä
Studentpresent
Handgjorda kakfat av gammalt porslin från Crème de la Crème.
Studentpresent
Fransk korkskruv i fin presentförpackning
Studentpresent
Fantastiska kryddor i snygg förpackning från Mill & Mortar
Studentpresenter
Bricka med handtag från PB Home
Studentpresent
Förvaringsbox/väska i plåt med text.

 

Studentpresent
Väggtavla Enjoy the little things in life…